1. Lainojen yhdistäminen eli yhdistelylaina

Yhdistä lainat - lainojen yhdistäminen eli yhdistelylaina tuo säästöjä

Jos lyhennät useampaa lainaa, osamaksusopimusta tai luottokorttivelkaa, lainojen yhdistäminen eli yhdistelylaina voi tuoda huomattavia säästöjä.

  • Sano ei korkeakorkoisille vipeille

  • Säästä lainanhoitokuluissa

  • Maksuton hakemus, joka ei sido mihinkään

  • Välitämme hakemuksen yhteistyökumppaneillemme

  • Voit saada vastauksia jo minuutissa!

Lainojen yhdistäminen kannattaa - yhdistä lainat nyt.

50060 000
vuotta

Arvioitu kuukausierän suuruus

166 €/k

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90% ja todellinen vuosikorko 6.06%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Mikä on yhdistelylaina?

Yhdistelylaina tarkoittaa uutta lainaa, jolla maksetaan pois vanhat velat. Yhdistelylainan avulla voit säästää rahaa sekä helpottaa taloutesi hallintaa.

Yhdistelylaina tuo säästöä kuukausikuluihin. Kun yhdistät lainat maksat vain yhden lainan kuluja sen sijaan, että maksaisit korkoja ja palvelumaksuja useammasta.

Yhdistelylainan avulla voit myös saada merkittävästi nykyistä korkotasoasi edullisemman lainan.

Vertaile yhdistelylainoja yhdellä hakemuksella

Lainapalvelussamme yhdistät lainat helposti ja nopeasti. Sen ansiosta voit vaivattomasti kartoittaa yhdistelylainojen korot ja kulut usealta luotontarjoajalta vain yhdellä hakemuksella.

Käy läpi nykyisten lainojesi kuukausittaisia kustannuksia ja vertaa niitä uusiin, kauttamme saamiisi lainatarjouksiin.

Kun yhdistät lainat palvelussamme, välitämme hakemuksesi eteenpäin 23 pankille ja lainantarjoajalle. Voit siis saada yhdellä hakemuksella aina useamman lainatarjouksen kerralla.

Milloin on kannattavaa yhdistää lainat?

Yhden lainan lyhentäminen on usein kannattavampaa sen sijaan, että maksaa useasta eri lainasta korkoja ja kuukausikuluja.

Jos sinulla on esimerkiksi useampia kulutusluottoja tai monta pienlainaa, on niissä yleensä korkeampi lainan korko sekä lainakohtaiset avaus- ja tilinhoitomaksut.

Kun lainoja on useita, kertyy kuukausittaisista lainanhoitokuluista helposti huomattava summa.

Lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä myös olemassa oleville osamaksusopimuksille tai luottokorttiveloille.

Luottokorttien ja osamaksusopimusten korot voivat ovat huomattavan korkeita ja lisäksi niistä peritään kuukausittain erilaisia palvelumaksuja.

Muuttunut elämäntilanne voi tuoda sinulle säästöjä

Mikäli taloudellinen tai yksityinen tilanteesi on parantunut viimeisimmän lainasi jälkeen, on sinulla hyvät mahdollisuudet yhdistää lainat ja saada yhdistelylainaa vanhoja lainojasi paremmilla ehdoilla.

Jos olet vaikkapa saanut palkankorotuksen tai löytänyt edullisemman asumismuodon, saattaa luottoluokituksesi olla parempi lainantarjoajien silmissä.

Myös samassa taloudessa asuvan yhteishakijan lisääminen hakemukselle voi tietää suurempaa lainasummaa tai pienempää korkoa, kuin jos hakisit yhdistelylainaa yksin.

Mikä on korko, kun lainojen yhdistäminen tapahtuu Lendon kautta?

Lendo ei itse myönnä yhdistelylainaa vaan lainojen yhdistäminen tapahtuu kumppaniemme toimesta.

Kun haet yhdistelylainaa palvelussamme, välitämme hakemuksesi eteenpäin automaattisesti kanssamme yhteistyötä tekeville pankeille ja luotonmyöntäjille.

Ne laskevat hakemuksen perusteella yksilöidyn lainatarjouksen ja määrittävät yhdistelylainalle koron.

Parempaa korkoa yhteishakijan avulla

Rinnakkais- eli yhteishakijan lisääminen hakemukseen voi parantaa mahdollisuuksia saada edullisempaa lainaa ja matalampaa korkoa lainalle. Luotonantajien riski on pienempi, kun kaksi henkeä on yhteisvastuussa lainasta.

Rinnakkaishakijaksi hakemukseen käy päähakijan kanssa samassa taloudessa asuva avio- tai avopuoliso tai rekisteröity kumppani.

Miksi yhdistelylainoja kannattaa vertailla keskenään?

Yhteistyökumppanimme tekevät lainatarjouksen hakijan riskinarvioinnin perusteella. Eri pankit ja luotonantajat voivat arvioida hakijaa eri tavoin hakijan taloudellisen tilanteen mukaan.

Jos sinut luokitellaan alempaan riskiluokkaan, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat lainaa pienemmällä korolla.

Vastaavasti mitä korkeammaksi pankit arvioivat riskin sitä korkeammaksi lainan hinta määritellään.

Lendon kautta voit saada eri pankeilta ja luotonantajilta tarjouksia, joista voi valita itsellesi parhaimman.

Kuinka lainojen yhdistäminen tapahtuu?

Yhdistelylaina tarkoittaa käytännössä uutta lainaa, joka vastaa vanhojen lainojen yhteissummaa. Uudella lainalla maksetaan vanhat lainat kerralla pois, ja jatkossa lyhennetään vain yhtä lainaa.

Luotonantajasta riippuen lainojen yhdistäminen voi tapahtua kahdella eri tavalla:

  1. Jotkut pankit ja luotonantajat maksavat myönnetyn lainan kokonaisuudessaan hakijan tilille. Tällöin hakijan vastuulle jää maksaa itse nykyiset lainat pois.

  2. Toiset pankit ja luotonantajat taas eivät maksa uutta lainaa hakijan tilille, vaan maksavat sen sijaan vanhat lainat suoraan pois uudella lainalla hakijan puolesta.

Yhdistä lainat Lendon avulla

Se on yksinkertaista. Aloita hakemuksen täyttö hakemalla lainaa, joka vastaa nykyisten lainojesi kokonaissummaa.

Jos sinulla on vaikkapa kaksi 2 500 euron lainaa, haluat silloin hakea 5 000 euroa uutta lainaa yhdistääksesi nykyiset lainat.

Valitse lainan tarkoitukseksi Yhdistelylaina ja jatka hakemusta täyttämällä pyydettävät tiedot.

Ensimmäiset tarjoukset jopa minuutissa hakemuksen lähettämisestä

Täytettyäsi hakemuksen se lähtee eri yhteistyökumppaneidemme käsittelyyn. Vertaile saamiasi tarjouksia ja valitse itsellesi laina, jossa on alhaisin korko ja parhaat ehdot.

Hakemuksen kokonaiskäsittelyaika on 24 tuntia. Usein ensimmäiset tarjoukset ovat kuitenkin nähtävillä jo muutaman minuutin kuluttua hakemuksen lähettämisestä.

Selvitä nykyisten lainojesi kustannukset ja vertaa, paljonko voit säästää yhdistelemällä ne jo tänään. Lainojen yhdistäminen kannattaa, oli sitten kyseessä useampi tai vain muutama pieni tai iso laina.

Vakuudeton yhdistelylaina

Vakuudeton laina tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse sitoa omaisuuttasi lainan vakuudeksi tai pyytää ketään takaamaan lainojen yhdistelyyn.

Kauttamme haettavat yhdistelylainat ovat kaikki vakuudettomia.

Lainojen yhdistäminen on taloudellisesti kannattavaa

Pikavippi voi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta niiden hakeminen ei ole suotavaa. Ne voivat helposti johtaa pikavippikierteeseen, josta voi olla vaikeaa päästä irti.

Jos sinulla on useita vippilainoja, yhdistelylaina selkeyttää taloudellisen tilanteesi hahmottamista.

On paljon helpompi seurata omia menojaan, kun lainoja on lyhennettävänä vain yksi useamman sijaan.

Samalla voit saada pienemmät kuukausikustannukset koko lainasummalle, sillä korko on keskimäärin alhaisempi yhdistelylainassa. Tällä tavoin helpotat arkeasi ja säästät rahaa.

Lainojen yhdistäminen on avullamme yksinkertaista: täytä vain hakemus ja kilpailutamme eri luotonantajien tarjoukset puolestasi.

Edullisin yhdistelylaina löytyy vertailumme avulla!

Lendo kilpailuttaa lainat puolestasi

Näin palvelumme toimii

1. Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista, nopeaa eikä sido vielä mihinkään.

2. Vastaanota tarjoukset

Tarjoukset tulevat nopeasti - usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä.

3. Valitse paras tarjous

Vertaa tarjouksia ja valitse sinulle niistä paras ja sopivin.

Lainojen yhdistäminen eli yhdistelylaina

Usein kysytyt kysymykset

Lainojen yhdistäminen voi tuoda jopa huomattavaa säästöä kuukausittaisissa lainanhoitokuluissa, kun lyhennät jatkossa ainoastaan yhtä lainaa useamman sijaan. Vaikka yksittäiset tilinhoitomaksut vaikuttavat pikkusummilta, kertyy niistä jo vuositasolla huomattava kuluerä etenkin, jos lainoja on maksettavana useita.

Myös lainan korko voi olla edullisempi, koska yhdistelylainassa haettava lainasumma on suurempi. Voit myös valita yhdistelylainalle pidemmän takaisinmaksuajan, jolloin talouteesi jää enemmän liikkumavaraa yllättäviä menoja varten.

Kyllä, voit hakea yhdistelylainan lisäksi uutta vakuudetonta lainaa samassa yhteydessä.

Tällöin lainasumma muodostuu yhdisteltävien lainojen yhteissummasta sekä haluamastasi uuden lainan määrästä.

Kyllä, voit yhdistää vain osan lainoista.

Osittaisenkin yhdistelylainan korko on usein yksittäisten kulutusluottojen korkoa edullisempi ja lisäksi säästät lainojen tilinhoitomaksuissa. Voit myös saada pidemmän maksuajan, jolloin talouteesi jää enemmän joustovaraa.

Osittaisella yhdistelylainalla on hyvä maksaa pois kaikista kalleimmat lainat ja siten parantaa omaa talouttaan.

Yhdistettävien lainojen poismaksu riippuu pankista tai lainanmyöntäjästä. Se voi tapahtua kahdella eri tavalla:

  1. Jotkut pankit ja lainanmyöntäjät maksavat myönnetyn lainan kokonaisuudessaan hakijan tilille. Tällöin hakijan vastuulle jää maksaa itse nykyiset lainat pois.

  2. Toiset pankit tai luotonmyöntäjät taas eivät maksa uutta lainaa hakijan tilille, vaan maksavat vanhat lainat suoraan pois uudella lainalla hakijan puolesta.

Jos sait tarjouksen hakemaasi pienemmästä lainasummasta, on lainojen osittainenkin yhdistely kannattavaa. Sen korko on usein yksittäisten kulutusluottojen korkoa edullisempi. Säästät myös lainojen tilinhoitomaksuissa.

Voit myös saada lainalle pidemmän maksuajan, jolloin talouteesi jää enemmän joustovaraa. Osittaisella yhdistelylainalla kannattaa maksaa pois kaikista kalleimmat lainat.

Rinnakkaishakijan lisääminen hakemukselle parantaa luotonsaantimahdollisuuksia, sillä luotonantajat arvioivat riskinsä pienemmiksi, kun lainasummasta vastaa kaksi henkeä.

Jos sait aiemmin kielteisen päätöksen, tai et tarpeeksi mieluista tarjousta ja taloudellinen tilanteesi on parantunut sittemmin, kannattaa myös silloin tehdä uusi hakemus, ja vertailla millä ehdoilla voisit saada yhdistelylainan. 

Järjestelylainalla tarkoitetaan velkojen järjestelyä lainalla. Järjestelylainan tarkoituksena on pienentää velkataakkaa ja ehkäistä velkaantumisen syvenemistä. Maksamalla kaikki vanhat velat pois uudella lainalla voi sen ottaja hyötyä edullisemmasta korosta sekä säästyneistä kuukausikuluista.

Myös oman talouden hallinta voi helpottua, kun eräpäivän, maksuaikataulun sekä lyhennyserän suuruuden saa sovitettua omaan maksukykyyn. Järjestelylainaa on mahdollista hakea vakuudellisena tai vakuudettomana.

Maksuhäiriömerkintä on usein esteenä pankin tai rahoitusyhtiön myöntämälle lainalle. Tällöin voi olla mahdollisuus hakea sosiaalista luottoa kotikunnaltaan tai Takuusäätiön myöntämää takausta järjestelylainalle.

Pankit ja luotonantajat tarjoavat lainaa omien riskiluokituksiensa perusteella. Luotonantajan riskiluokitus pohjautuu aina hakijan henkilökohtaiseen taloustilanteeseen.

Jos esimerkiksi lainanhakijan menot ovat lainaa hakiessa hänen tuloihinsa suhteutettuna liian suuret, saattaa tämä olla yhtenä tekijänä siihen, miksi luottopäätös oli kielteinen.

Lendo toimii ainoastaan yhdistelylainan kilpailuttajana, eikä voi näin ollen vaikuttaa mahdollisiin tarjouksiin tai niiden ehtoihin.