PersonalData

Lendon tietosuojaseloste

Yksityisyytesi on meille tärkeä. Tämä tietosuojaseloste kertoo, miten Lendo kerää ja käyttää henkilötietojasi. Se myös määrittelee, mitä oikeuksia sinulla on meitä kohtaan ja miten voit käyttää oikeuksiasi.

Rekisterinpitäjä on Lendo Oy, Y-tunnus 2648283-7, Keskuskatu 1 B, 00100 Helsinki. Kuulumme Schibsted-konserniin, www.schibsted.com. Voit aina olla yhteydessä meihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi

Lendo Oy on sitoutunut www.lendo.fiwww.yhdistalainoja.fiwww.lainavertaaja.fi ja www.luottovertaaja.fi -verkkosivustojemme käyttäjien yksityisyyden suojaamiseen tietosuojalainsäädännön sekä muun soveltuvan lainsäädännön mukaisesti.

Sinulla on tietyin edellytyksin oikeus vastustaa sitä, että käsittelemme henkilötietojasi. Voit lukea aiheesta lisää alla lueteltujen käsittelytarkoitusten kohdalta sekä kohdassa "Oikeutesi vastustaa käsittelyä". On tärkeää, että luet ja ymmärrät tietosuojaselosteemme ennen kuin käytät palveluitamme.

Keskeiset käsitteet

Henkilötietoja ovat kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen, elävään henkilöön liittyvät tiedot. Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, osoite, puhelinnumero, henkilötunnus ja sähköpostiosoite. Myös tiedot IP-osoitteesta ja käyttäytymisestäsi, kun vierailet kotisivuillamme, voivat olla henkilötietoja. 

Henkilötietojen käsittelyllä tarkoitetaan kaikkea henkilötietojen käsittelyä, kuten keräämistä, analysoimista, muuttamista, tallentamista ja säilyttämistä. 

Rekisterinpitäjä on se taho, joka yksin tai yhdessä toisten kanssa määrittelee henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot, ja joka vastaa siitä, että henkilötietoja käsitellään sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. 

Mitä tietoja keräämme sinusta ja miksi

Lainavertailu

Tarkoitukset Käsittelytoimenpiteet Henkilötietoryhmät
Lendon vertailupalvelun tarjoaminen

● Lainahakemuksen rekisteröinti,

● asiakkaan tunnistaminen ja henkilöllisyyden todentaminen tarvittavin osin, 

● lainahakemuksessa esitettyjen tietojen ja luottotietojen analysointi,

● lainahakemusten lähettäminen edelleen niille pankeille ja lainanantajille, joiden kanssa teemme yhteistyötä, jokaisen pankin lainansaajalle asettamien perusedellytysten mukaisesti

● yhteydenpito sähköpostitse sekä tekstiviestitse, chat-kanavan kautta ja tapauskohtaisesti puhelimitse

● puheluiden äänittäminen,

● asiakaspalvelun hoitaminen, sekä

● lainatarjousten esittäminen, hylkäyspäätökset jne.

 

● Nimi, henkilötunnus ja yhteystiedot, kuten postiosoite, toimitusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite

● Rekisteröitymistiedot, kuten käyttäjätunnus, salasana tai muu mahdollinen yksilöivä tunnus

● Syntymäaika, sukupuoli

● Käyttäjän antamat profilointi- ja kiinnostustiedot

● maksuyhteystiedot, maksukorttitiedot tai pankkitilitiedot, asiakaspalautetiedot, tilaustiedot

● tilinumero,

● IP-osoite,

● tiedot lainasta,

● siviilisääty, lapset,

● asumistiedot,

● työllisyys,

● asepalvelustiedot (jos henkilö alle 30-vuotias mies)

● tiedot muista hakijoista (tarvittaessa),

● luottotiedot, kuten tulot, menotiedot, maksuhäiriömerkinnät, velat, riskiluokitus jne.

● Suoramarkkinointilupiin tai –kieltoihin liittyvät tiedot

Mistä tietolähteistä keräämme henkilötietojasi? Niiden tietojen lisäksi, jotka itse luovutat meille, keräämme myös tietoja Asiakastieto Oy:n (luottotietolaitos) ja Väestötietorekisterin (tietoja henkilöturvatunnuksen varmistamiseksi sekä osoitetietojen päivitystarkoituksissa) ylläpitämistä rekistereistä.

Ketkä muut voivat saada pääsyn henkilötietoihisi? Lainavertailun yhteydessä toimitamme lainahakemuksesi pankeille sekä luotonantajille, joiden kanssa teemme yhteistyötä: Avida Finans, Balanzia, BigBank, Brabank, Collector, Euroloan/Mash, Fellow Finance, Instabank, Komplett Bank, Laina.fi, MyLender, Nordax, Northmill,  Resurs Bank, Santander Consumer Finance, Surimo Finance, SVEA Ekonomi, Tact Finance, TF Bank.

Toimitamme hakemuksesi niille luotonantajille, joiden perusedellytykset vastaavat hakemustasi. Ne pankit ja luotonantajat, jotka vastaanottavat lainahakemuksesi, ovat rekisterinpitäjiä suhteessa omaan henkilötietojen käsittelyynsä. Voit lukea lisää pankkien lainansaajille asettamista perusedellytyksistä sekä henkilötietojen käsittelyä koskevista käytännöistä luotonantajien omilta kotisivuilta.

Asiakaspalvelua hoidetaan oman asiakaspalvelunhallintajärjestelmämme sekä LeadDesk Oy:n (puhelinjärjestelmä) ja Giosg Oy:n (chat-palvelu) kautta.

Joissain tapauksissa Lendolla on lakisääteinen velvollisuus luovuttaa tietoja poliisille tai Finanssivalvonnalle, kun kyseessä on rikosepäily, esimerkiksi petos tai toisen henkilöllisyyden luvaton käyttö.

Automaattinen päätöksenteko: Tämä käsittely tarkoittaa suurimmassa osassa tapauksista sitä, että luotonantajat, joiden kanssa teemme yhteistyötä, tekevät automaattisia päätöksiä lainahakemuksessa olevien tietojen perusteella. Arvioinnit eroavat toisistaan, mutta perustuvat yleensä luottoluokitukseesi, maksumerkintöihin, velkoihin, tuloihin ja vastaaviin tietoihin. Sinulla on joissain tapauksissa oikeus vaatia manuaalista päätöksentekoa. Ota yhteyttä luotonantajiin saadaksesi lisää tietoa automaattisesta päätöksenteosta. 
Oikeusperuste: Asiakassopimuksen täytäntöönpano. Henkilöllisyyden todentaminen sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. 
Oikeutesi vastustaa käsittelyä: Tämä käsittely on tarpeen, jotta Lendo voi tarjota palveluaan. Mikäli haluat vastustaa tällaista käsittelyä, emme valitettavasti pysty tarjoamaan tätä palvelua. 

Säilytysaika: Käsittelemme tietojasi tähän tarkoitukseen niin kauan kuin sinulla on voimassa oleva lainahakemus tai voimassaolevia lainatarjouksia. Poistamme kaikki tiedot 12 kuukauden kuluttua siitä, kun suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi. Siinä tapauksessa, että saat lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 12 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun. Mikäli et saa lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 3 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun. Tämä koskee myös puhelimitse hoidettua asiakaspalvelua ja sisäänkirjautuneena toteutettuja tukitoimia. 

Muu puhelimitse hoidettu asiakaspalvelu, sähköpostit ja keskusteluhistoria poistetaan säännöllisesti 31 vuorokauden kuluttua niiden vastaanottamisesta. 

Luottotiedot poistetaan viimeistään 3 kuukauden kuluttua niiden keräämisestä. 

Kirjanpitoaineistossa olevat henkilötiedot säilytetään kirjanpitolain asettamien vaatimusten mukaisesti. 

Markkinointi

Tarkoitukset Käsittelytoimenpiteet Henkilötietoryhmät
Lendon palvelun sekä lisäpalveluiden markkinointi

● Segmentointi,

● Lendon lähettämät sähköpostit,

● suoramarkkinointikirjeet, 

● markkinoinnin analysointi, sekä

● vapaaehtoisesti annetun palautteen julkaiseminen anonyyminä.

● Nimi,

● syntymäaika,

● sähköpostiosoite,

● maantieteellinen alue

Mitkä muut yhtiöt voivat saada pääsyn henkilötietoihisi? Lendon emoyhtiö Schibsted Media Group, Mailchimp/Mandrill (The Rocket Science Group, LLC) (sähköpostinjakaja) ja Trustpilot (palautetta hallinnoiva palveluntarjoaja).
Oikeusperuste: Oikeutettu etu markkinoida palveluitamme. Käsittelemme henkilötietojasi niin sanotun intressien punninnan nojalla, jossa arvioimme, ettei käsittely merkittävästi loukkaa yksityisyyden suojaasi.
Oikeutesi vastustaa käsittelyä: Vaalimme yksityisyyttäsi ja lupaamme, ettemme käsittele henkilötietoja tähän tarkoitukseen, mikäli et sitä enää halua. Saat tietosi poistetuiksi ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi.

Säilytysaika: Käsittelemme tietojasi tähän tarkoitukseen niin kauan kuin sinulla on voimassa oleva lainahakemus tai voimassa olevia lainatarjouksia. Poistamme kaikki tiedot 12 kuukauden kuluttua siitä, kun suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi. Jos saat lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 12 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun. Mikäli et saa lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 3 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun.

Lopetamme osoitetiedon käsittelyn suoramarkkinointikirjeitä varten 12 kuukauden kuluttua siitä, kun suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi. 

Tarkoitukset Käsittelytoimenpiteet Henkilötietoryhmät
Lendon palvelun markkinoiminen Facebookissa, Googlen ja Bingin mainosverkostossa

● “Lookalike”- kohderyhmien ja mukautettujen kohderyhmien luominen Facebookissa, sekä

● “Similar audience” -ominaisuuden luominen Googlen Adwords ja Bing -mainosverkostossa.

● sähköpostiosoite,

● evästeet

Mitkä muut yhtiöt voivat saada pääsyn henkilötietoihisi? Lendon emoyhtiö Schibsted Media Group, Facebook Inc, Google Inc ja Bing Inc.
Oikeusperuste: Oikeutettu etu markkinoida palveluitamme. Käsittelemme henkilötietojasi niin sanotun intressien punninnan nojalla, jossa arvioimme, ettei käsittely merkittävästi loukkaa yksityisyyttäsi.
Oikeutesi vastustaa käsittelyä: Vaalimme yksityisyyttäsi ja lupaamme, ettemme käsittele henkilötietojasi tähän tarkoitukseen, mikäli et halua. Saat tietosi poistetuiksi ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi
Säilytysaika: Poistamme kaikki tiedot 12 kuukauden kuluttua siitä, kun suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi. Jos saat lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 12 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun. Mikäli et saa lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 3 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun.

Petosten torjuminen

Tarkoitukset Käsittelytoimenpiteet Henkilötietoryhmät
Asiakas-turvallisuuden turvaaminen, petosten ja identiteettivarkauksien torjuminen ● Tietojen analysointi ja vertaaminen epäiltyihin toimiin liittyviin tietoihin.

● Henkilötunnus,

● nimet,

● IP-tunnus,

● puhelinnumero,

● osoite,

● sähköpostiosoite,

● tilinumero,

● tapahtumat.

Oikeusperuste: Oikeutettu etu ylläpitää asiakasturvallisuutta ja ehkäistä petoksia. Käsittelemme henkilötietojasi niin sanotun intressien punninnan nojalla, jossa arvioimme, ettei käsittely merkittävästi loukkaa yksityisyyttäsi. 
Oikeutesi vastustaa käsittelyä: Vaalimme yksityisyyttäsi ja voit milloin tahansa kyseenalaistaa käsittelyämme ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi. Huomioithan, että meillä on tässä tarkoituksessa oikeus vedota siihen, että oikeutettu etumme käsittelyyn syrjäyttää etusi intressien punninnassa.
Säilytysaika: Poistamme kaikki tiedot 12 kuukauden kuluttua siitä, kun suhteesi Lendoon on päättynyt. Jos saat lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 12 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun. Mikäli et saa lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 3 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun.

Missä käsittelemme henkilötietojasi?

Pyrimme aina siihen, että henkilötietojasi käsitellään EU/ETA -alueella ja että kaikki omat tietotekniikkajärjestelmämme sijaitsevat EU/ETA -alueella. Käytössä ja ylläpidossa käytämme Suomessa sijaitsevia henkilötietojen käsittelijöitä.

Kun kyseessä on järjestelmätason tukitoimet ja huolto, saatamme kuitenkin joutua siirtämään tietoja EU/ETA -alueen ulkopuolella sijaitsevaan maahan esimerkiksi, jos jaamme henkilötietojasi henkilötietojen käsittelijän kanssa, joka on itse tai jonka alihankkija on sijoittautunut EU/ETA -alueen ulkopuolelle tai säilyttää henkilötietoja EU/ETA -alueen ulkopuolella sijaitsevassa maassa. Käsittelijä saa näissä tapauksissa ainoastaan pääsyn niihin tietoihin, jotka ovat sen toteuttaman käsittelyn kannalta olennaisia (esimerkiksi lokitiedot). Kyseisissä tapauksissa olemme tehneet niin sanottuja tietojenkäsittelysopimuksia, jotka mahdollistavat sen, että pystymme hallitsemaan tietojen käsittelyä.

Huolimatta siitä, missä maassa henkilötietojasi käsitellään, toteutamme kaikki kohtuulliset oikeudelliset, tekniset ja organisatoriset toimenpiteet varmistaaksemme, että tietosuojan taso vastaa EU/ETA -alueen tasoa. Mikäli henkilötietoja käsitellään EU/ETA:n ulkopuolella, tietosuojan taso taataan joko komission antamalla päätöksellä, jonka mukaan kyseinen maa varmistaa riittävän tietosuojan tason, tai soveltamalla nk. asianmukaisia suojatoimia. Asianmukaisia suojatoimia ovat esimerkiksi hyväksytyt käytännesäännöt kyseisessä kolmannessa maassa, vakiosopimuslausekkeet, sitovat yrityksen sisäiset säännöt tai Privacy Shield

Mitä oikeuksia sinulla on rekisteröitynä?

Sinulla on oikeus saada niin kutsuttu rekisteriote. Olemme aina avoimia ja läpinäkyviä sen suhteen, miten käsittelemme henkilötietojasi. Mikäli haluat tarkemman kuvan siitä, mitä henkilötietoja käsittelemme juuri sinusta, voit pyytää pääsyä tietoihisi. 

 

Sinulla on oikeus saada jäljennös käsiteltävistä henkilötiedoistasi. Mikäli pyydät jäljennöksiä samoista tiedoista useampaan otteeseen, voimme periä niistä hallinnollisiin kustannuksiimme perustuvan kohtuullisen maksun (Tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaisesti).

Oikeus rajoittamiseen. Sinulla on oikeus vaatia, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä. Mikäli kiistät henkilötietojen paikkaansapitävyyden, voit vaatia meitä rajoittamaan käsittelyä ajaksi, jonka kuluessa pystymme varmistamaan tietojen paikkaansapitävyyden. Mikäli emme enää tarvitse henkilötietoja määriteltyihin käsittelyn tarkoituksiin, mutta tarvitset kyseisiä tietoja oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi, voit pyytää meitä rajoittamaan tietojen käsittelyä. Tämä tarkoittaa, että voit pyytää, ettemme poista henkilötietojasi.

Oikeus vastustaa tietynlaista käsittelyä. Sinulla on aina oikeus olla vastaanottamatta mainontaa ja vastustaa kaikkea henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu oikeutettuun etuumme. Lue tarkemmin erityisistä oikeusperusteista jokaisen tarkoituksen kohdalta. Mikäli vastustat suoramarkkinointia, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn kyseiseen tarkoitukseen emmekä lähetä sinulle enää suoramarkkinointia. 

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Mikäli oikeutemme käsitellä henkilötietojasi perustuu antamaasi suostumukseen tai kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöönpanoon, sinulla on oikeus vaatia, että saat itseäsi koskevat meille toimittamasi henkilötiedot siirrettyä toiselle rekisterinpitäjälle. Kyseinen oikeus edellyttää, että siirto on teknisesti toteutettavissa ja että käsittely suoritetaan automaattisesti.

Oikeus poistamiseen. Sinulla on joissakin tapauksissa oikeus henkilötietojesi poistamiseen, esim. jos henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin. Huomioithan, että Lendon tulee lain mukaan tietyissä tapauksissa säilyttää tietyt tiedot, eikä se näin ollen saa poistaa tietoja. Lisätietoja saat jokaisen yllä kuvatun käsittelytarkoituksen yhteydestä. 

Oikeus oikaisemiseen. Sinulla on oikeus virheellisten henkilötietosi oikaisemiseen ilman aiheetonta viivytystä. Riippuen käsittelyn tarkoituksesta, sinulla on myös oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä. 

Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi ja kerro, mihin tarkoituksiin tai mitä käsittelyä et halua meidän jatkavan.

Mitä evästeet ovat ja miten me käytämme niitä?

Käytämme tietojen paikallista tallentamista, mikä tarkoittaa sitä, että erilaista tietoa tallennetaan paikallisesti päätelaitteeseesi (esim. tietokone, matkapuhelin tai tabletti) Internet-selaimesi avulla. Yksi paikallisen tallentamisen muodoista on evästeet. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallentuu päätelaitteeseesi (esim. tietokone, matkapuhelin tai tabletti), mikä mahdollistaa sen, että voimme tunnistaa Internet-selaimesi. Evästeet eivät sisällä sinua koskevia tietoja, joista olisit suoraan tunnistettavissa (kuten nimi, osoite, puhelinnumero yms.), vaan ainoastaan tietoa Internet-selaimestasi sekä Internet-selaimella toteutetuista toimista. Käytämme myös muita vastaavia tekniikoita, kuten pixel tag -tekniikkaa. Nämä ovat tekniikoita, jotka voivat tunnistaa evästeitä tai muita tunnisteita ja jotka mahdollistavat sen, että kolmannet osapuolet voivat sijoittaa evästeitä päätelaitteeseesi. Tässä selosteessa käytetään yhteisnimitystä "tietojen paikallinen tallentaminen" evästeistä, pixel tag -tekniikasta ja muista vastaavista tekniikoista. 

Tietojen tallentaminen on monesti tarpeen, jotta voisit käyttää Lendon palvelua. Tämä koskee esimerkiksi tietoja asetuksistasi, joiden perusteella osaamme asettaa kysymykset Internet-selaimellesi. Tietojen paikallista tallentamista käytetään myös siihen, että pystymme mukauttamaan palvelumme niin hyvin kuin mahdollista käyttösi mukaan, esimerkiksi tallentaaksemme tiedon siitä, mitkä äänentoistoasetukset haluat, mikä videon laatu sopii Internet-selaimellesi, mikä on internetyhteyden nopeus, sekä erityistoimintoihin, kuten mahdollisuuteen tallentaa täytetyt tiedot. Käytämme myös erilaisia mittausvälineitä, jotka antavat meille tilastoja ja analyyseja käyttäytymisestä Lendon kotisivuilla. Lisäksi käytämme keräämäämme ja analysoimaamme tietoa Lendon kotisivujen kehittämiseen ja parantamiseen sekä sen varmistamiseksi, että kotisivut toimivat tarkoituksenmukaisesti. 

Lisätietoja evästeistä saat lukemalla Evästekäytäntömme (https://www.lendo.fi/cookies) ja Viestintäviraston sivuilta.(https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvaohjeet/palveluidenturvallinenkaytto/evasteet.html).  

Voitko itse vaikuttaa evästeiden käyttöön?

Kyllä! Internet-selaimesi tai laitteesi mahdollistaa sen, että voit muuttaa evästeiden käyttöä ja laajuutta koskevia asetuksia. Mene Internet-selaimesi tai laitteesi asetuksiin oppiaksesi lisää evästeitä koskevien asetusten mukauttamisesta. Voit esimerkiksi torjua kaikki evästeet, hyväksyä ainoastaan ensimmäisen osapuolen evästeet tai poistaa evästeet, kun suljet selaimesi. Huomioithan, että kaikki palvelumme eivät välttämättä toimi, jos torjut tai poistat evästeitä. Lisätietoa evästeistä löydät viestintäviraston verkkosivulta, www.viestintavirasto.fi.

Voit halutessasi itse hallinnoida, missä laajuudessa suostut evästeiden käyttöön ja mainonnan kohdentamiseen. Voit estää evästeiden käytön muuttamalla selaimesi asetuksia. Huomaathan, että evästeiden poiston seurauksena sivuston jotkin toiminnallisuudet eivät välttämättä ole käytössäsi.

Voit estää kohdentamisen täällä http://www.youronlinechoices.com/fi/omat-mainokset

Evästeiden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä eri selaimilla:

● Chrome

● Internet Explorer

● Mozilla

● Safari

Miten henkilötietojasi suojataan?

Käytämme tietotekniikkajärjestelmiä suojataksemme luottamuksellisuutta, yksityisyyttä ja pääsyä henkilötietoihin. Olemme toteuttaneet erityisiä turvatoimenpiteitä suojataksemme henkilötietojasi laittomalta tai luvattomalta käsittelyltä (kuten laiton pääsy, menetykset, tuhoamiset ja vahingot). Ainoastaan niillä henkilöillä, joiden todella tarvitsee käsitellä henkilötietojasi voidaksemme toteuttaa määritellyt tarkoitukset, on pääsy tietoihin.

Tietosuojavaltuutettu on valvontaviranomainen – mitä se tarkoittaa?

Tietosuojavaltuutettu on vastuussa tietosuojalainsäädännön soveltamisen valvomisesta. Mikäli olet sitä mieltä, että Lendo käsittelee henkilötietojasi virheellisesti, voit tehdä valituksen tietosuojavaltuutetulle.

Mikä on helpoin tapa ottaa meihin yhteyttä tietosuojaa koskevissa asioissa?

Lendolla on tietosuojavastaava, jonka tehtävänä on pitää huoli siitä, että käsittelemme henkilötietoja oikein ja sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Saat yhteyden meidän tietosuojavastaavaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@lendo.fi 

Muutokset

Voimme tehdä muutoksia tietosuojaselosteeseemme. Uusin versio tietosuojaselosteesta on aina täällä. Kun teemme päivityksiä, jotka ovat merkityksellisiä henkilötietojen käsittelyllemme (esimerkiksi ilmoitettujen tarkoitusten tai henkilötietoryhmien muuttaminen) tai päivityksiä, jotka eivät ole käsittelyn kannalta merkityksellisiä, mutta jotka voivat olla merkityksellisiä sinulle, tulet saamaan tiedon asiasta Lendon kotisivuilla hyvissä ajoin ennen päivitysten voimaantuloa.

Viimeksi päivitetty: Elokuu 2019

PersonalData

Lendon tietosuojaseloste

Yksityisyytesi on meille tärkeä. Tämä tietosuojaseloste kertoo, miten Lendo kerää ja käyttää henkilötietojasi. Se myös määrittelee, mitä oikeuksia sinulla on meitä kohtaan ja miten voit käyttää oikeuksiasi.

Rekisterinpitäjä on Lendo Oy, Y-tunnus 2648283-7, Keskuskatu 1 B, 00100 Helsinki. Kuulumme Schibsted-konserniin, www.schibsted.com. Voit aina olla yhteydessä meihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi

Lendo Oy on sitoutunut www.lendo.fiwww.yhdistalainoja.fiwww.lainavertaaja.fi ja www.luottovertaaja.fi -verkkosivustojemme käyttäjien yksityisyyden suojaamiseen tietosuojalainsäädännön sekä muun soveltuvan lainsäädännön mukaisesti.

Sinulla on tietyin edellytyksin oikeus vastustaa sitä, että käsittelemme henkilötietojasi. Voit lukea aiheesta lisää alla lueteltujen käsittelytarkoitusten kohdalta sekä kohdassa "Oikeutesi vastustaa käsittelyä". On tärkeää, että luet ja ymmärrät tietosuojaselosteemme ennen kuin käytät palveluitamme.

Keskeiset käsitteet

Henkilötietoja ovat kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen, elävään henkilöön liittyvät tiedot. Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, osoite, puhelinnumero, henkilötunnus ja sähköpostiosoite. Myös tiedot IP-osoitteesta ja käyttäytymisestäsi, kun vierailet kotisivuillamme, voivat olla henkilötietoja. 

Henkilötietojen käsittelyllä tarkoitetaan kaikkea henkilötietojen käsittelyä, kuten keräämistä, analysoimista, muuttamista, tallentamista ja säilyttämistä. 

Rekisterinpitäjä on se taho, joka yksin tai yhdessä toisten kanssa määrittelee henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot, ja joka vastaa siitä, että henkilötietoja käsitellään sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. 

Mitä tietoja keräämme sinusta ja miksi

Lainavertailu

Tarkoitukset Käsittelytoimenpiteet Henkilötietoryhmät
Lendon vertailupalvelun tarjoaminen

● Lainahakemuksen rekisteröinti,

● asiakkaan tunnistaminen ja henkilöllisyyden todentaminen tarvittavin osin, 

● lainahakemuksessa esitettyjen tietojen ja luottotietojen analysointi,

● lainahakemusten lähettäminen edelleen niille pankeille ja lainanantajille, joiden kanssa teemme yhteistyötä, jokaisen pankin lainansaajalle asettamien perusedellytysten mukaisesti

● yhteydenpito sähköpostitse sekä tekstiviestitse, chat-kanavan kautta ja tapauskohtaisesti puhelimitse

● puheluiden äänittäminen,

● asiakaspalvelun hoitaminen, sekä

● lainatarjousten esittäminen, hylkäyspäätökset jne.

 

● Nimi, henkilötunnus ja yhteystiedot, kuten postiosoite, toimitusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite

● Rekisteröitymistiedot, kuten käyttäjätunnus, salasana tai muu mahdollinen yksilöivä tunnus

● Syntymäaika, sukupuoli

● Käyttäjän antamat profilointi- ja kiinnostustiedot

● maksuyhteystiedot, maksukorttitiedot tai pankkitilitiedot, asiakaspalautetiedot, tilaustiedot

● tilinumero,

● IP-osoite,

● tiedot lainasta,

● siviilisääty, lapset,

● asumistiedot,

● työllisyys,

● asepalvelustiedot (jos henkilö alle 30-vuotias mies)

● tiedot muista hakijoista (tarvittaessa),

● luottotiedot, kuten tulot, menotiedot, maksuhäiriömerkinnät, velat, riskiluokitus jne.

● Suoramarkkinointilupiin tai –kieltoihin liittyvät tiedot

Mistä tietolähteistä keräämme henkilötietojasi? Niiden tietojen lisäksi, jotka itse luovutat meille, keräämme myös tietoja Asiakastieto Oy:n (luottotietolaitos) ja Väestötietorekisterin (tietoja henkilöturvatunnuksen varmistamiseksi sekä osoitetietojen päivitystarkoituksissa) ylläpitämistä rekistereistä.

Ketkä muut voivat saada pääsyn henkilötietoihisi? Lainavertailun yhteydessä toimitamme lainahakemuksesi pankeille sekä luotonantajille, joiden kanssa teemme yhteistyötä: Avida Finans, Balanzia, BigBank, Brabank, Collector, Euroloan/Mash, Fellow Finance, Instabank, Komplett Bank, Laina.fi, MyLender, Nordax, Northmill,  Resurs Bank, Santander Consumer Finance, Surimo Finance, SVEA Ekonomi, Tact Finance, TF Bank.

Toimitamme hakemuksesi niille luotonantajille, joiden perusedellytykset vastaavat hakemustasi. Ne pankit ja luotonantajat, jotka vastaanottavat lainahakemuksesi, ovat rekisterinpitäjiä suhteessa omaan henkilötietojen käsittelyynsä. Voit lukea lisää pankkien lainansaajille asettamista perusedellytyksistä sekä henkilötietojen käsittelyä koskevista käytännöistä luotonantajien omilta kotisivuilta.

Asiakaspalvelua hoidetaan oman asiakaspalvelunhallintajärjestelmämme sekä LeadDesk Oy:n (puhelinjärjestelmä) ja Giosg Oy:n (chat-palvelu) kautta.

Joissain tapauksissa Lendolla on lakisääteinen velvollisuus luovuttaa tietoja poliisille tai Finanssivalvonnalle, kun kyseessä on rikosepäily, esimerkiksi petos tai toisen henkilöllisyyden luvaton käyttö.

Automaattinen päätöksenteko: Tämä käsittely tarkoittaa suurimmassa osassa tapauksista sitä, että luotonantajat, joiden kanssa teemme yhteistyötä, tekevät automaattisia päätöksiä lainahakemuksessa olevien tietojen perusteella. Arvioinnit eroavat toisistaan, mutta perustuvat yleensä luottoluokitukseesi, maksumerkintöihin, velkoihin, tuloihin ja vastaaviin tietoihin. Sinulla on joissain tapauksissa oikeus vaatia manuaalista päätöksentekoa. Ota yhteyttä luotonantajiin saadaksesi lisää tietoa automaattisesta päätöksenteosta. 
Oikeusperuste: Asiakassopimuksen täytäntöönpano. Henkilöllisyyden todentaminen sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. 
Oikeutesi vastustaa käsittelyä: Tämä käsittely on tarpeen, jotta Lendo voi tarjota palveluaan. Mikäli haluat vastustaa tällaista käsittelyä, emme valitettavasti pysty tarjoamaan tätä palvelua. 

Säilytysaika: Käsittelemme tietojasi tähän tarkoitukseen niin kauan kuin sinulla on voimassa oleva lainahakemus tai voimassaolevia lainatarjouksia. Poistamme kaikki tiedot 12 kuukauden kuluttua siitä, kun suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi. Siinä tapauksessa, että saat lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 12 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun. Mikäli et saa lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 3 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun. Tämä koskee myös puhelimitse hoidettua asiakaspalvelua ja sisäänkirjautuneena toteutettuja tukitoimia. 

Muu puhelimitse hoidettu asiakaspalvelu, sähköpostit ja keskusteluhistoria poistetaan säännöllisesti 31 vuorokauden kuluttua niiden vastaanottamisesta. 

Luottotiedot poistetaan viimeistään 3 kuukauden kuluttua niiden keräämisestä. 

Kirjanpitoaineistossa olevat henkilötiedot säilytetään kirjanpitolain asettamien vaatimusten mukaisesti. 

Markkinointi

Tarkoitukset Käsittelytoimenpiteet Henkilötietoryhmät
Lendon palvelun sekä lisäpalveluiden markkinointi

● Segmentointi,

● Lendon lähettämät sähköpostit,

● suoramarkkinointikirjeet, 

● markkinoinnin analysointi, sekä

● vapaaehtoisesti annetun palautteen julkaiseminen anonyyminä.

● Nimi,

● syntymäaika,

● sähköpostiosoite,

● maantieteellinen alue

Mitkä muut yhtiöt voivat saada pääsyn henkilötietoihisi? Lendon emoyhtiö Schibsted Media Group, Mailchimp/Mandrill (The Rocket Science Group, LLC) (sähköpostinjakaja) ja Trustpilot (palautetta hallinnoiva palveluntarjoaja).
Oikeusperuste: Oikeutettu etu markkinoida palveluitamme. Käsittelemme henkilötietojasi niin sanotun intressien punninnan nojalla, jossa arvioimme, ettei käsittely merkittävästi loukkaa yksityisyyden suojaasi.
Oikeutesi vastustaa käsittelyä: Vaalimme yksityisyyttäsi ja lupaamme, ettemme käsittele henkilötietoja tähän tarkoitukseen, mikäli et sitä enää halua. Saat tietosi poistetuiksi ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi.

Säilytysaika: Käsittelemme tietojasi tähän tarkoitukseen niin kauan kuin sinulla on voimassa oleva lainahakemus tai voimassa olevia lainatarjouksia. Poistamme kaikki tiedot 12 kuukauden kuluttua siitä, kun suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi. Jos saat lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 12 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun. Mikäli et saa lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 3 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun.

Lopetamme osoitetiedon käsittelyn suoramarkkinointikirjeitä varten 12 kuukauden kuluttua siitä, kun suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi. 

Tarkoitukset Käsittelytoimenpiteet Henkilötietoryhmät
Lendon palvelun markkinoiminen Facebookissa, Googlen ja Bingin mainosverkostossa

● “Lookalike”- kohderyhmien ja mukautettujen kohderyhmien luominen Facebookissa, sekä

● “Similar audience” -ominaisuuden luominen Googlen Adwords ja Bing -mainosverkostossa.

● sähköpostiosoite,

● evästeet

Mitkä muut yhtiöt voivat saada pääsyn henkilötietoihisi? Lendon emoyhtiö Schibsted Media Group, Facebook Inc, Google Inc ja Bing Inc.
Oikeusperuste: Oikeutettu etu markkinoida palveluitamme. Käsittelemme henkilötietojasi niin sanotun intressien punninnan nojalla, jossa arvioimme, ettei käsittely merkittävästi loukkaa yksityisyyttäsi.
Oikeutesi vastustaa käsittelyä: Vaalimme yksityisyyttäsi ja lupaamme, ettemme käsittele henkilötietojasi tähän tarkoitukseen, mikäli et halua. Saat tietosi poistetuiksi ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi
Säilytysaika: Poistamme kaikki tiedot 12 kuukauden kuluttua siitä, kun suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi. Jos saat lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 12 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun. Mikäli et saa lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 3 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun.

Petosten torjuminen

Tarkoitukset Käsittelytoimenpiteet Henkilötietoryhmät
Asiakas-turvallisuuden turvaaminen, petosten ja identiteettivarkauksien torjuminen ● Tietojen analysointi ja vertaaminen epäiltyihin toimiin liittyviin tietoihin.

● Henkilötunnus,

● nimet,

● IP-tunnus,

● puhelinnumero,

● osoite,

● sähköpostiosoite,

● tilinumero,

● tapahtumat.

Oikeusperuste: Oikeutettu etu ylläpitää asiakasturvallisuutta ja ehkäistä petoksia. Käsittelemme henkilötietojasi niin sanotun intressien punninnan nojalla, jossa arvioimme, ettei käsittely merkittävästi loukkaa yksityisyyttäsi. 
Oikeutesi vastustaa käsittelyä: Vaalimme yksityisyyttäsi ja voit milloin tahansa kyseenalaistaa käsittelyämme ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi. Huomioithan, että meillä on tässä tarkoituksessa oikeus vedota siihen, että oikeutettu etumme käsittelyyn syrjäyttää etusi intressien punninnassa.
Säilytysaika: Poistamme kaikki tiedot 12 kuukauden kuluttua siitä, kun suhteesi Lendoon on päättynyt. Jos saat lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 12 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun. Mikäli et saa lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 3 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun.

Missä käsittelemme henkilötietojasi?

Pyrimme aina siihen, että henkilötietojasi käsitellään EU/ETA -alueella ja että kaikki omat tietotekniikkajärjestelmämme sijaitsevat EU/ETA -alueella. Käytössä ja ylläpidossa käytämme Suomessa sijaitsevia henkilötietojen käsittelijöitä.

Kun kyseessä on järjestelmätason tukitoimet ja huolto, saatamme kuitenkin joutua siirtämään tietoja EU/ETA -alueen ulkopuolella sijaitsevaan maahan esimerkiksi, jos jaamme henkilötietojasi henkilötietojen käsittelijän kanssa, joka on itse tai jonka alihankkija on sijoittautunut EU/ETA -alueen ulkopuolelle tai säilyttää henkilötietoja EU/ETA -alueen ulkopuolella sijaitsevassa maassa. Käsittelijä saa näissä tapauksissa ainoastaan pääsyn niihin tietoihin, jotka ovat sen toteuttaman käsittelyn kannalta olennaisia (esimerkiksi lokitiedot). Kyseisissä tapauksissa olemme tehneet niin sanottuja tietojenkäsittelysopimuksia, jotka mahdollistavat sen, että pystymme hallitsemaan tietojen käsittelyä.

Huolimatta siitä, missä maassa henkilötietojasi käsitellään, toteutamme kaikki kohtuulliset oikeudelliset, tekniset ja organisatoriset toimenpiteet varmistaaksemme, että tietosuojan taso vastaa EU/ETA -alueen tasoa. Mikäli henkilötietoja käsitellään EU/ETA:n ulkopuolella, tietosuojan taso taataan joko komission antamalla päätöksellä, jonka mukaan kyseinen maa varmistaa riittävän tietosuojan tason, tai soveltamalla nk. asianmukaisia suojatoimia. Asianmukaisia suojatoimia ovat esimerkiksi hyväksytyt käytännesäännöt kyseisessä kolmannessa maassa, vakiosopimuslausekkeet, sitovat yrityksen sisäiset säännöt tai Privacy Shield

Mitä oikeuksia sinulla on rekisteröitynä?

Sinulla on oikeus saada niin kutsuttu rekisteriote. Olemme aina avoimia ja läpinäkyviä sen suhteen, miten käsittelemme henkilötietojasi. Mikäli haluat tarkemman kuvan siitä, mitä henkilötietoja käsittelemme juuri sinusta, voit pyytää pääsyä tietoihisi. 

 

Sinulla on oikeus saada jäljennös käsiteltävistä henkilötiedoistasi. Mikäli pyydät jäljennöksiä samoista tiedoista useampaan otteeseen, voimme periä niistä hallinnollisiin kustannuksiimme perustuvan kohtuullisen maksun (Tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaisesti).

Oikeus rajoittamiseen. Sinulla on oikeus vaatia, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä. Mikäli kiistät henkilötietojen paikkaansapitävyyden, voit vaatia meitä rajoittamaan käsittelyä ajaksi, jonka kuluessa pystymme varmistamaan tietojen paikkaansapitävyyden. Mikäli emme enää tarvitse henkilötietoja määriteltyihin käsittelyn tarkoituksiin, mutta tarvitset kyseisiä tietoja oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi, voit pyytää meitä rajoittamaan tietojen käsittelyä. Tämä tarkoittaa, että voit pyytää, ettemme poista henkilötietojasi.

Oikeus vastustaa tietynlaista käsittelyä. Sinulla on aina oikeus olla vastaanottamatta mainontaa ja vastustaa kaikkea henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu oikeutettuun etuumme. Lue tarkemmin erityisistä oikeusperusteista jokaisen tarkoituksen kohdalta. Mikäli vastustat suoramarkkinointia, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn kyseiseen tarkoitukseen emmekä lähetä sinulle enää suoramarkkinointia. 

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Mikäli oikeutemme käsitellä henkilötietojasi perustuu antamaasi suostumukseen tai kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöönpanoon, sinulla on oikeus vaatia, että saat itseäsi koskevat meille toimittamasi henkilötiedot siirrettyä toiselle rekisterinpitäjälle. Kyseinen oikeus edellyttää, että siirto on teknisesti toteutettavissa ja että käsittely suoritetaan automaattisesti.

Oikeus poistamiseen. Sinulla on joissakin tapauksissa oikeus henkilötietojesi poistamiseen, esim. jos henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin. Huomioithan, että Lendon tulee lain mukaan tietyissä tapauksissa säilyttää tietyt tiedot, eikä se näin ollen saa poistaa tietoja. Lisätietoja saat jokaisen yllä kuvatun käsittelytarkoituksen yhteydestä. 

Oikeus oikaisemiseen. Sinulla on oikeus virheellisten henkilötietosi oikaisemiseen ilman aiheetonta viivytystä. Riippuen käsittelyn tarkoituksesta, sinulla on myös oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä. 

Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi ja kerro, mihin tarkoituksiin tai mitä käsittelyä et halua meidän jatkavan.

Mitä evästeet ovat ja miten me käytämme niitä?

Käytämme tietojen paikallista tallentamista, mikä tarkoittaa sitä, että erilaista tietoa tallennetaan paikallisesti päätelaitteeseesi (esim. tietokone, matkapuhelin tai tabletti) Internet-selaimesi avulla. Yksi paikallisen tallentamisen muodoista on evästeet. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallentuu päätelaitteeseesi (esim. tietokone, matkapuhelin tai tabletti), mikä mahdollistaa sen, että voimme tunnistaa Internet-selaimesi. Evästeet eivät sisällä sinua koskevia tietoja, joista olisit suoraan tunnistettavissa (kuten nimi, osoite, puhelinnumero yms.), vaan ainoastaan tietoa Internet-selaimestasi sekä Internet-selaimella toteutetuista toimista. Käytämme myös muita vastaavia tekniikoita, kuten pixel tag -tekniikkaa. Nämä ovat tekniikoita, jotka voivat tunnistaa evästeitä tai muita tunnisteita ja jotka mahdollistavat sen, että kolmannet osapuolet voivat sijoittaa evästeitä päätelaitteeseesi. Tässä selosteessa käytetään yhteisnimitystä "tietojen paikallinen tallentaminen" evästeistä, pixel tag -tekniikasta ja muista vastaavista tekniikoista. 

Tietojen tallentaminen on monesti tarpeen, jotta voisit käyttää Lendon palvelua. Tämä koskee esimerkiksi tietoja asetuksistasi, joiden perusteella osaamme asettaa kysymykset Internet-selaimellesi. Tietojen paikallista tallentamista käytetään myös siihen, että pystymme mukauttamaan palvelumme niin hyvin kuin mahdollista käyttösi mukaan, esimerkiksi tallentaaksemme tiedon siitä, mitkä äänentoistoasetukset haluat, mikä videon laatu sopii Internet-selaimellesi, mikä on internetyhteyden nopeus, sekä erityistoimintoihin, kuten mahdollisuuteen tallentaa täytetyt tiedot. Käytämme myös erilaisia mittausvälineitä, jotka antavat meille tilastoja ja analyyseja käyttäytymisestä Lendon kotisivuilla. Lisäksi käytämme keräämäämme ja analysoimaamme tietoa Lendon kotisivujen kehittämiseen ja parantamiseen sekä sen varmistamiseksi, että kotisivut toimivat tarkoituksenmukaisesti. 

Lisätietoja evästeistä saat lukemalla Evästekäytäntömme (https://www.lendo.fi/cookies) ja Viestintäviraston sivuilta.(https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvaohjeet/palveluidenturvallinenkaytto/evasteet.html).  

Voitko itse vaikuttaa evästeiden käyttöön?

Kyllä! Internet-selaimesi tai laitteesi mahdollistaa sen, että voit muuttaa evästeiden käyttöä ja laajuutta koskevia asetuksia. Mene Internet-selaimesi tai laitteesi asetuksiin oppiaksesi lisää evästeitä koskevien asetusten mukauttamisesta. Voit esimerkiksi torjua kaikki evästeet, hyväksyä ainoastaan ensimmäisen osapuolen evästeet tai poistaa evästeet, kun suljet selaimesi. Huomioithan, että kaikki palvelumme eivät välttämättä toimi, jos torjut tai poistat evästeitä. Lisätietoa evästeistä löydät viestintäviraston verkkosivulta, www.viestintavirasto.fi.

Voit halutessasi itse hallinnoida, missä laajuudessa suostut evästeiden käyttöön ja mainonnan kohdentamiseen. Voit estää evästeiden käytön muuttamalla selaimesi asetuksia. Huomaathan, että evästeiden poiston seurauksena sivuston jotkin toiminnallisuudet eivät välttämättä ole käytössäsi.

Voit estää kohdentamisen täällä http://www.youronlinechoices.com/fi/omat-mainokset

Evästeiden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä eri selaimilla:

● Chrome

● Internet Explorer

● Mozilla

● Safari

Miten henkilötietojasi suojataan?

Käytämme tietotekniikkajärjestelmiä suojataksemme luottamuksellisuutta, yksityisyyttä ja pääsyä henkilötietoihin. Olemme toteuttaneet erityisiä turvatoimenpiteitä suojataksemme henkilötietojasi laittomalta tai luvattomalta käsittelyltä (kuten laiton pääsy, menetykset, tuhoamiset ja vahingot). Ainoastaan niillä henkilöillä, joiden todella tarvitsee käsitellä henkilötietojasi voidaksemme toteuttaa määritellyt tarkoitukset, on pääsy tietoihin.

Tietosuojavaltuutettu on valvontaviranomainen – mitä se tarkoittaa?

Tietosuojavaltuutettu on vastuussa tietosuojalainsäädännön soveltamisen valvomisesta. Mikäli olet sitä mieltä, että Lendo käsittelee henkilötietojasi virheellisesti, voit tehdä valituksen tietosuojavaltuutetulle.

Mikä on helpoin tapa ottaa meihin yhteyttä tietosuojaa koskevissa asioissa?

Lendolla on tietosuojavastaava, jonka tehtävänä on pitää huoli siitä, että käsittelemme henkilötietoja oikein ja sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Saat yhteyden meidän tietosuojavastaavaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@lendo.fi 

Muutokset

Voimme tehdä muutoksia tietosuojaselosteeseemme. Uusin versio tietosuojaselosteesta on aina täällä. Kun teemme päivityksiä, jotka ovat merkityksellisiä henkilötietojen käsittelyllemme (esimerkiksi ilmoitettujen tarkoitusten tai henkilötietoryhmien muuttaminen) tai päivityksiä, jotka eivät ole käsittelyn kannalta merkityksellisiä, mutta jotka voivat olla merkityksellisiä sinulle, tulet saamaan tiedon asiasta Lendon kotisivuilla hyvissä ajoin ennen päivitysten voimaantuloa.

Viimeksi päivitetty: Elokuu 2019