LendoMacCompare

Lainanvälityspalvelun yleiset ehdot

1. Palvelukuvaus

Lendo Oy ("Lendo") on riippumaton lainanvälittäjä ja osa pohjoismaista Schibsted-konsernia. Lendo tarjoaa lainan- ja luottokorttienvälityspalvelua ("Palvelu"), jonka kautta tavoitat yhteistyökumppanimme yhdellä laina- tai luottokorttihakemuksella. Lisätietoa yhteistyökumppaneistamme löydät kumppanisivuiltamme.

Toimitamme hakemuksesi niille luotonantajille, joiden perusedellytykset vastaavat laina- tai luottokorttihakemustasi. Palvelumme avulla pyrimme löytämään sinulle parhaan mahdollisen lainatarjouksen ja saat lainaneuvojiltamme henkilökohtaista palvelua.

Palvelun käyttö on Palvelun käyttäjälle ("Lainanhakija") maksutonta, sillä Lendo saa palkkionsa suoraan yhteistyökumppaneiltaan.

2. Palvelun käytön edellytykset

Lainanhakijan tulee olla vähintään 20-vuotias ja täysivaltainen henkilö. Palvelun käyttö edellyttää, että Lainanhakija asuu vakituisesti Suomessa ja Lainanhakijalla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

3. Vastuunrajoitukset

Lendo ei vastaa vahingoista, jotka johtuvat suomalaisesta tai ulkomaalaisesta lainsäädännöstä, viranomaisten toiminnasta, sodasta, lakosta, työsulusta tai muusta vastaavista tapahtumista.

Muista syistä tapahtuneesta vahingosta Lendo ei ole vastuussa, mikäli Lendo on noudattanut normaalia varovaisuutta. Lendo ei vastaa mistään epäsuorasta vahingosta.

Lainaa hakiessa on tärkeää, että Lainanhakija tarkistaa omien tulojensa tarkan määrän sekä tärkeimmät elinkustannukset, jotta Lainanhakija voi laskea itselleen sopivan kokoisen kuukausittaisen maksuerän hakemalleen lainan määrälle.

Vaivaton tapa on käyttää esimerkiksi Kuluttajaviraston sivuilla annettuja ohjeita omien elinkustannusten arviointiin.

4. Henkilötietojen käsittely

Kun teet laina- tai luottokorttihakemuksen Lendolle, henkilötietosi tallennetaan asiakastietokantaamme. Käsittelemme sivustojemme palveluita käyttävien henkilöiden henkilötietoja tietosuojalainsäädännön ja muun soveltuvan lainsäädännön mukaisesti, ja huolehdimme yksityisyyden suojan toteutumisesta henkilötietojen käsittelyssä.

Täydellinen kuvaus siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, on esitetty tietosuojaselosteessamme.

Tallennamme tietoja myös siitä, miten käytät palveluitamme, esimerkiksi käyttämästäsi hakukanavasta, hakemuksen ajankohdasta, yhteydenottojemme ajankohdista sekä siitä, mitä yhteydenotto koski.

Kun hakemus tehdään käyttämällä digitaalisia kanavia, käytämme evästeitä ja muita digitaalisia työkaluja hakutulosten optimointiin, jäljittämiseen ja seurantaan, jotta voimme tarjota sinulle hyvän ja mielekkään käyttökokemuksen. Lisätietoja evästekäytännöstämme.

Lendo käyttää käyttäjärekisteriään myös sivustojen palveluiden käyttäjille suunnattuun markkinointiin.

Lainanhakijalla on oikeus kieltää Lendoa käsittelemästä häntä itseään koskevia henkilötietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta tai vastaavaa tarkoitusta varten.

Kielto tulee tehdä kirjallisesti ja osoittaa Lendon asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@lendo.fi.

5. Rekisterin suojaus

Henkilörekisterin käyttö Lendolla on ohjeistettu ja henkilörekisteriin pääsy on rajattu siten, että sekä manuaalisesti tallennettuihin että IT-järjestelmiin tallennettuihin henkilörekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä käyttävät vain ne Lendon työntekijät, joilla työnsä puolesta on siihen oikeus. Lendo on järjestänyt toimitiloihinsa kulunvalvonnan, lukitukset ja murtohälytinjärjestelmät.

IT-järjestelmät on suojattu haittaohjelmien torjuntaohjelmistolla, palomuuriohjelmistolla, käyttäjähallinnalla sekä muilla nykyaikaisilla keinoilla. Lendon henkilöstöä koulutetaan käsittelemään henkilötietoja oikein.

Lendolla on voimassa olevat sisäiset politiikat ja määräykset koskien henkilötietojen asianmukaista käsittelyä. Toimeksiantosopimuksilla velvoitetaan Lendon toimeksiannosta henkilötietoja käsitteleviä tahoja suojaamaan henkilötietoja vastaavalla tavalla.

Verkkosivustolla tietoja suojataan salakirjoitetulla SSL-yhteydellä, sekä salauksella tietojen siirtojen yhteydessä.

6. Muut ehdot

Käyttämällä Lendo Oy:n palveluja annat meille suostumuksen saada tietoa laina- tai luottokorttihakemusta koskevista päätöksistä ja lainatarjouksista, jos lainasopimus solmitaan lainanhakijan ja lainanantajan välillä.

Lainanhakija hyväksyy, että lainanantajan päätös voidaan lähettää verkossa suoraan siihen sähköpostiin, jonka lainanhakija on laina- tai luottokorttihakemuksessaan antanut.

Lainanhakija voi koska tahansa lopettaa Palvelun käytön ottamalla yhteyttä Lendoon. Asiointi Lendon kanssa tapahtuu suomeksi.

Palvelun käyttö ei velvoita Lainanhakijaa hyväksymään luotonantajien antamia lainatarjouksia.

Näihin yleisiin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Lainanhakija voi halutessaan jättää ratkaisupyynnön Kuluttajariitalautakunnan verkkopalvelussa.

Lainanhakijaa kehotetaan olemaan ensin yhteydessä Kuluttajaneuvontaan. Edellä mainittujen tahojen yhteystiedot löytyvät kohdasta 7. Lainanhakijan ja Lendon väliset riidat ratkaistaan Suomen yleisissä tuomioistuimissa.

7. Yhteystiedot

Lendo Oy

Y-tunnus: 2648283‑7

Osoite: Keskuskatu 1 B,  00100 Helsinki

Sähköposti: asiakaspalvelu@lendo.fi Puh: (09) 6899 8000

Kuluttajaneuvonta www.kkv.fi/kuluttaja-asiat/kuluttajaneuvonta

Puh: 029 505 3050 Yhteydenottolomake

Kuluttajariitalautakunta

Osoite: Hämeentie 3, PL 306, 00531 Helsinki

Puh: 029 566 5200 Sähköposti: kril@oikeus.fi

Viimeksi päivitetty 23.2.2022 ja voimassa toistaiseksi.