LendoMacCompare

Lainanvälityspalvelun yleiset ehdot

1. Palvelukuvaus

Lendo Oy ("Lendo") on riippumaton lainanvertailupalvelun tarjoaja ja osa pohjoismaista Schibsted-konsernia. Lendo tarjoaa lainan- ja luottokorttien välityspalvelua ("Palvelu"), jonka kautta tavoitat yhteistyökumppanimme yhdellä laina- tai luottokorttihakemuksella. Lisätietoa yhteistyökumppaneistamme löydät kumppanisivuiltamme.

Toimitamme hakemuksesi niille luotonantajille, joiden perusedellytykset vastaavat laina- tai luottokorttihakemustasi. Palvelumme avulla pyrimme löytämään sinulle parhaan mahdollisen lainatarjouksen ja saat lainaneuvojiltamme henkilökohtaista palvelua.

Palvelun käyttö on Palvelun käyttäjälle ("Lainanhakija") maksutonta, sillä Lendo saa palkkionsa suoraan yhteistyökumppaneiltaan.

2. Palvelun käytön edellytykset

Lainanhakijan tulee olla vähintään 20-vuotias ja täysivaltainen henkilö. Palvelun käyttö edellyttää, että Lainanhakija asuu vakituisesti Suomessa ja että Lainanhakijalla on säännölliset palkka- tai eläketulot.Lainaa haettaessa on tärkeää, että Lainanhakija tarkistaa sekä omien tulojensa että tärkeimpien elinkustannustensa tarkan määrän, jotta lainanantaja voi laskea sopivan kokoisen kuukausittaisen maksuerän hakemalleen lainan määrälle.Vaivaton tapa on käyttää esimerkiksi Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilla annettuja ohjeita omien elinkustannusten arviointiin.

3. Peruuttamisoikeus

Ellei kulloinkin sovellettavan lainasopimuksen ehdoista muuta johdu, kuluttajalla on oikeus peruuttaa kuluttajaluottosopimus ilmoittamalla siitä suoraan luotonantajalle pysyvällä tavalla 14 päivän kuluessa luottosopimuksen tekemisestä tai siitä myöhäisemmästä ajankohdasta, jona kuluttaja on saanut kappaleen luottosopimuksesta kirjallisesti tai sähköisesti.

Peruuttamisoikeutta käytettäessä tulee kuluttajan aina ensiksi perehtyä luottosopimuksessa määrättyihin, peruuttamisoikeuden käyttämistä koskeviin ehtoihin, kuten mahdollisiin korvauksiin, joita kuluttajalta voidaan peruuttamisen johdosta vaatia.

Peruuttamisoikeuden käyttäminen määräytyy ensisijaisesti aina kunkin lainanantajan luottosopimuksen ehtojen mukaisesti.

4. Vastuunrajoitukset

Siinä laajuudessa kuin pakottava lainsäädäntö sen sallii, Lendo ei vastaa mistään vahingoista, ellei vahinko ole välitön ja Lendon huolimattomuuden aiheuttama.

Lendo ei myöskään vastaa vahingoista, jotka johtuvat suomalaisesta tai ulkomaalaisesta lainsäädännöstä, viranomaisten toiminnasta, sodasta, lakosta, työsulusta, luonnonkatastrofista tai muista vastaavista olosuhteista (force majeure). Lendo ei vastaa mistään vahingoista liittyen:

  • siihen, että palvelu on poissa käytöstä, jokin tieto tai toiminnallisuus ei toimi odotetulla tavalla tai listatut kumppanit ovat aiheuttaneet vahinkoja,

  • taloudellisiin tai muihin päätöksiin, jotka olet tehnyt tämän palvelun käytön perusteella tai palveluihin tai tavaroihin, jotka päätät ostaa kolmansilta osapuolilta tai Lendon yhteistyökumppaneilta

  • vahinkoon, joka on aiheutunut minkä tahansa Lendon yhteistyökumppanin kanssa tehdystä sopimuksesta

  • muihin olosuhteisiin, joihin Lendo ei voi vaikuttaa

Näillä ehdoilla ei kuitenkaan suljeta pois tai rajoiteta sellaista korvausvastuuta, jota ei pakottavan lainsäädännön mukaan voi laillisesti rajoittaa tai poissulkea.

5. Henkilötietojen käsittely

Kun teet laina- tai luottokorttihakemuksen Lendolle, henkilötietosi tallennetaan asiakastietokantaamme. Käsittelemme sivustojemme palveluita käyttävien henkilöiden henkilötietoja tietosuojalainsäädännön ja muun soveltuvan lainsäädännön mukaisesti, ja huolehdimme asiakkaidemme yksityisyyden suojan toteutumisesta henkilötietojen käsittelyssä. Täydellinen kuvaus siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, on esitetty tietosuojaselosteessamme.

Keräämme ja tallennamme tietoja myös siitä, miten käytät palveluitamme, esimerkiksi käyttämästäsi hakukanavasta, hakemuksen ajankohdasta, yhteydenottojemme ajankohdista sekä siitä, mitä yhteydenotto koski.

Kun hakemus tehdään käyttämällä digitaalisia kanavia, käytämme evästeitä ja muita digitaalisia työkaluja hakutulosten optimointiin, jäljittämiseen ja seurantaan, jotta voimme tarjota sinulle hyvän ja mielekkään käyttökokemuksen. Lisätietoja evästekäytännöstämme.

Lendo käyttää käyttäjärekisteriään myös sivustojen palveluiden käyttäjille suunnattuun markkinointiin.

Lendo käyttää käyttäjärekisteriään myös sivustojen palveluiden käyttäjille suunnattuun markkinointiin. Lainanhakijalla on oikeus kieltää Lendoa käsittelemästä häntä itseään koskevia henkilötietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta tai vastaavaa tarkoitusta varten.

Kielto tulee tehdä kirjallisesti ja osoittaa Lendon asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@lendo.fi.

6. Rekisterin suojaus

Henkilörekisterin käyttö Lendolla on ohjeistettu ja henkilörekisteriin pääsy on rajattu siten, että sekä manuaalisesti tallennettuihin että IT-järjestelmiin tallennettuihin henkilörekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä käyttävät vain ne Lendon työntekijät, joilla työnsä puolesta on siihen oikeus. Lendo on järjestänyt toimitiloihinsa kulunvalvonnan, lukitukset ja murtohälytinjärjestelmät.

IT-järjestelmät on suojattu haittaohjelmien torjuntaohjelmistolla, palomuuriohjelmistolla, käyttäjähallinnalla sekä muilla nykyaikaisilla keinoilla. Lendon henkilöstöä koulutetaan käsittelemään henkilötietoja oikein. Lendolla on voimassa olevat sisäiset politiikat ja määräykset koskien henkilötietojen asianmukaista käsittelyä. Toimeksiantosopimuksilla Lendon toimeksiannosta henkilötietoja käsitteleviä tahoja velvoitetaan suojaamaan henkilötietoja vastaavalla tavalla.

Verkkosivustolla tietoja suojataan salakirjoitetulla SSL-yhteydellä, sekä salauksella tietojen siirtojen yhteydessä.

7. Muut ehdot

Käyttämällä Lendo Oy:n palveluja annat meille suostumuksen saada tietoa laina- tai luottokorttihakemusta koskevista päätöksistä ja lainatarjouksista, jos lainasopimus solmitaan lainanhakijan ja lainanantajan välillä. Lainanhakija hyväksyy, että lainanantajan päätös voidaan lähettää verkossa suoraan siihen sähköpostiin, jonka lainanhakija on laina- tai luottokorttihakemuksessaan antanut. Lainanhakija voi koska tahansa lopettaa Palvelun käytön ottamalla yhteyttä Lendoon. Asiointi Lendon kanssa tapahtuu suomeksi.

Palvelun käyttö ei velvoita Lainanhakijaa hyväksymään luotonantajien antamia lainatarjouksia. Näihin yleisiin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Lainanhakija voi halutessaan jättää ratkaisupyynnön Kuluttajariitalautakunnan verkkopalvelussa.

Lainanhakijaa kehotetaan olemaan ensin yhteydessä Kuluttajaneuvontaan. Edellä mainittujen tahojen yhteystiedot löytyvät kohdasta 8. Lainanhakijan ja Lendon väliset riidat ratkaistaan Suomen yleisissä tuomioistuimissa.

8. Tietoa Lendosta

Palvelun tarjoaa Lendo Oy (y-tunnus 2648283-7) yhteistyössä Lendon norjalaisen sisaryhtiön Lendo Part of Schibsted AS:n kanssa, (norjalainen rekisterinumero 997 523 814) (“Lendo Norja”). Lendo Norja on päävälittäjä ja Lendon teknisen alustan palveluntarjoaja. Lendo Oy on alivälittäjä.

Lendo Oy on Suomen kaupparekisteriin merkitty yritys.

9. Yhteystiedot

Lendo Oy

Y-tunnus: 2648283‑7

Osoite: Keskuskatu 1 B,  00100 Helsinki

Sähköposti: asiakaspalvelu@lendo.fi Puh: (09) 6899 8000

Kuluttajaneuvonta

Puh: 029 505 3050 Yhteydenottolomake

Kuluttajariitalautakunta

Osoite: Hämeentie 3, PL 306, 00531 Helsinki

Puh: 029 566 5200 Sähköposti: kril@oikeus.fi

Viimeksi päivitetty 27.01.2023 ja voimassa toistaiseksi.