ProtectedData

Kuinka suojaamme tietojasi

Henkilötietojesi suojaaminen

Käytämme tietotekniikkajärjestelmiä taataksemme luottamuksellisuuden ja yksityisyyden sekä estääksemme pääsyn henkilötietoihin.

Toteuttamamme erityiset turvatoimenpiteet suojaavat henkilötietojasi laittomalta tai luvattomalta käsittelyltä (esimerkiksi laiton pääsy, menetykset, tuhoutuminen ja vahingot).

Tietojasi voivat tarkastella ainoastaan sellaiset henkilöt, joiden pääsy henkilötietoihisi on edellytyksenä toiminnallemme.

Missä henkilötietojasi käsitellään

Pyrimme aina siihen, että henkilötietojasi käsitellään EU-/ETA-alueella ja että kaikki omat tietotekniikkajärjestelmämme sijaitsevat EU-/ETA-alueella.

Toiminnassa ja ylläpidossa käytämme Suomessa sijaitsevia henkilötietojen käsittelijöitä.

Järjestelmätason tukitoimissa ja huollossa, saatamme kuitenkin joutua siirtämään tietoja EU-/ETA-alueen ulkopuolella sijaitsevaan maahan esimerkiksi luovuttaessamme henkilötietojasi henkilötietojen käsittelijälle, joka itse tai jonka alihankkija sijaitsee EU-/ETA -alueen ulkopuolella tai joka säilyttää henkilötietoja EU-/ETA-alueen ulkopuolella sijaitsevassa maassa.

Käsittelijä saa näissä tapauksissa ainoastaan pääsyn niihin tietoihin, jotka ovat sen toteuttaman käsittelyn kannalta olennaisia (esimerkiksi lokitiedot). Kyseisissä tapauksissa olemme tehneet niin sanottuja tietojenkäsittelysopimuksia, joiden avulla pystymme hallitsemaan tietojen käsittelyä.

Riippumatta siitä, missä maassa henkilötietojasi käsitellään, toteutamme kaikki kohtuulliset oikeudelliset, tekniset ja organisatoriset toimenpiteet varmistaaksemme, että tietosuojan taso vastaa EU-/ETA-alueen tasoa.

Mikäli henkilötietoja käsitellään EU-/ETA-alueen ulkopuolella, tietosuojan taso taataan joko komission antamalla päätöksellä, jonka mukaan kyseinen maa varmistaa riittävän tietosuojan tason, tai soveltamalla niin kutsuttuja asianmukaisia suojatoimia.

Asianmukaisia suojatoimia ovat esimerkiksi hyväksytyt käytännesäännöt kyseisessä kolmannessa maassa, vakiosopimuslausekkeet sekä sitovat yrityksen sisäiset säännöt.

Henkilötietojesi säilytys

Käytämme tietojasi tähän tarkoitukseen niin kauan kuin sinulla on voimassa oleva laina-tai luottokorttihakemus tai voimassa olevia lainatarjouksia. Poistamme kaikki tiedot 18 kuukauden kuluttua siitä kun suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi.

Jos saat lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 18 kuukauden kuluttua siitä kun teit lainavertailun. Mikäli et saa lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 12 kuukauden kuluttua siitä kun teit lainavertailun.

Tämä koskee myös puhelimitse saatavaa asiakaspalvelua sekä järjestelmään sisäänkirjautuneena käyttäjänä toteutettuja tukitoimia.

Muut puhelimitse saadut tiedot, sähköpostit ja chat-historia poistetaan 31 päivän kuluttua vastaanottamisesta.

Laskutusosoitteissa esiintyviä henkilötietoja säilytetään kirjanpitolain laillisten vaatimusten mukaisesti.

Tiedot arkistoidaan ja tallennetaan salaisina ja niihin on rajoitettu pääsy.

Tietosuojavaltuutettu on valvontaviranomainen — mitä se tarkoittaa?

Tietosuojavaltuutettu on vastuussa tietosuojalainsäädännön soveltamisen valvomisesta. Mikäli olet sitä mieltä, että Lendo käsittelee henkilötietojasi virheellisesti, voit tehdä valituksen tietosuojavaltuutetulle.

Yhteydenotto henkilötietosuojaan liittyvissä asioissa

Mikäli sinulla on kysyttävää Lendon henkilötietojen käsittelystä, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi.

Lendo on osa Schibsted-konsernia, jonka tietosuojavastaavan tehtävänä on varmistaa, että Schibstedin henkilötietojen käsittely tapahtuu tarkasti ja yhdenmukaisesti sovellettavien sääntöjen kanssa.

Tarvittaessa tavoitat Schibstedin tietosuojavastaavan tällä yhteydenottolomakkeen.