PersonalData

Mitä tietoja keräämme sinusta ja miksi?

Lähetämme laina- ja luottokorttivertailupalvelussamme hakemuksesi eteenpäin lainanmyöntäjille, joiden kanssa teemme yhteistyötä ja joiden perusvaatimuksia hakemuksesi vastaa.

Hakemuksesi vastaanottavat lainanmyöntäjät ovat itse vastuussa omasta henkilötietojen käsittelystään.

Voit lukea lisää pankkien lainansaajille asettamista perusedellytyksistä sekä henkilötietojen käsittelyä koskevista käytännöistä luotonantajien omilta kotisivuilta.

Kaikki yhteistyökumppanimme, sekä lisätietoa partnereistamme löydät omalta sivultaan.

Henkilötietoihin lukeutuvat tiedot

Henkilötietoihin lukeutuvat kaikki tiedot, joita voidaan käyttää henkilön tunnistamiseen. Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi ja yhteystiedot sekä muut tiedot, kuten IP-osoite.

Lendon vertailupalvelun tarjoaminen

Käsittelytoimenpiteet:

 • Laina- tai luottokorttihakemuksen rekisteröinti

 • Asiakkaan tunnistaminen ja henkilöllisyyden todentaminen tarvittavin osin

 • Laina- tai luottokorttihakemuksessa esitettyjen tietojen ja luottotietojen analysointi

 • Laina- ja luottokorttihakemusten lähettäminen edelleen niille pankeille ja lainanantajille, joiden kanssa teemme yhteistyötä, jokaisen pankin lainansaajalle asettamien perusedellytysten mukaisesti

 • Yhteydenpito sähköpostitse sekä tekstiviestitse, chat-kanavan kautta ja tapauskohtaisesti puhelimitse

 • Puheluiden äänittäminen

 • Asiakaspalvelun hoitaminen

 • Lainatarjousten esittäminen, hylkäyspäätökset jne.

Henkilötietoryhmät:

 • Nimi, henkilötunnus ja yhteystiedot, kuten postiosoite, toimitusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite

 • Rekisteröitymistiedot, kuten käyttäjätunnus, salasana tai muu mahdollinen yksilöivä tunnus

 • Syntymäaika, sukupuoli

 • Käyttäjän antamat profilointi- ja kiinnostustiedot

 • Maksuyhteystiedot, maksukorttitiedot tai pankkitilitiedot, asiakaspalautetiedot, tilaustiedot

 • Tilinumero

 • IP-osoite

 • Tiedot lainasta

 • Siviilisääty, lapset

 • Asumistiedot

 • Työllisyys

 • Asepalvelustiedot

 • Tiedot muista hakijoista (tarvittaessa)

 • Luottotiedot, kuten tulot, menotiedot, maksuhäiriömerkinnät, velat, riskiluokitus jne.

 • Suoramarkkinointilupiin tai –kieltoihin liittyvät tiedot

Tietolähteet, joista keräämme henkilötietojasi: Niiden tietojen lisäksi, jotka itse luovutat meille, keräämme myös tietoja Asiakastieto Oy:n (luottotietolaitos) ja Väestötietorekisterin (tietoja henkilöturvatunnuksen varmistamiseksi sekä osoitetietojen päivitystarkoituksissa) ylläpitämistä rekistereistä.

Muut tahot, jotka voivat saada pääsyn henkilötietoihisi: Palvelun yhteydessä toimitamme lainahakemuksesi pankeille sekä luotonantajille, joiden kanssa teemme yhteistyötä.

Yhteistyökumppanimme: Avida Finans, Brocc, Bank Norwegian, BigBank, Bondora, Collector Bank, GF Money, Fellow Pankki, Multitude Bank, Fixura, Instabank, Komplett Bank, Lea Bank, Laina.fi, myLender, Nordax Bank, Northmill, POP Pankki, Resurs Bank, Santander Consumer Finance, SVEA Bank ja TF Bank. Luottokorttihakemuksen osalta luotonmyöntäjä on Komplett Bank.

Toimitamme laina- tai luottokorttihakemuksesi niille luotonantajille, joiden perusedellytykset vastaavat hakemustasi. Ne pankit ja luotonantajat, jotka vastaanottavat laina- tai luottokorttihakemuksesi, ovat rekisterinpitäjiä suhteessa omaan henkilötietojen käsittelyynsä.

Asiakaspalvelua hoidetaan oman asiakaspalvelunhallintajärjestelmämme sekä LeadDesk Oy:n (puhelinjärjestelmä) ja Giosg Oy:n (chat-palvelu) kautta.

Joissain tapauksissa Lendolla on lakisääteinen velvollisuus luovuttaa tietoja poliisille tai Finanssivalvonnalle, kun kyseessä on rikosepäily, esimerkiksi petos tai toisen henkilöllisyyden luvaton käyttö.

Automaattinen päätöksenteko: Tämä käsittely tarkoittaa suurimmassa osassa tapauksista sitä, että luotonantajat, joiden kanssa teemme yhteistyötä, tekevät automaattisia päätöksiä lainahakemuksessa olevien tietojen perusteella.

Arvioinnit eroavat toisistaan, mutta perustuvat yleensä luottoluokitukseesi, maksumerkintöihin, velkoihin, tuloihin ja vastaaviin tietoihin.

Sinulla on joissain tapauksissa oikeus vaatia manuaalista päätöksentekoa. Ota yhteyttä luotonantajiin saadaksesi lisää tietoa automaattisesta päätöksenteosta. 

Oikeusperuste: Asiakassopimuksen täytäntöönpano. Henkilöllisyyden todentaminen sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. 

Oikeutesi vastustaa käsittelyä: Tämä käsittely on tarpeen, jotta Lendo voi tarjota palveluaan. Mikäli haluat vastustaa tällaista käsittelyä, emme valitettavasti pysty tarjoamaan tätä palvelua. 

Säilytysaika: Kun olet tehnyt laina- tai luottokorttihakemuksen käyttämällä palveluamme ja sen johdosta vastaanottanut lainatarjouksen tai lainatarjouksia, säilytämme tietojasi 18 kuukauden ajan hakemuksesi täyttämisestä lukien. 

Mikäli et saa lainatarjousta kauttamme, mutta olet kuitenkin tehnyt laina- tai luottokorttihakemuksen käyttämällä palveluamme, säilytämme tietojasi 12 kuukauden ajan hakemuksesi täyttämisestä lukien. 

Muu puhelimitse hoidettu asiakaspalvelu, sähköpostit ja keskusteluhistoria poistetaan säännöllisesti 31 vuorokauden kuluttua niiden vastaanottamisesta.

Luottotiedot poistetaan viimeistään 3 kuukauden kuluttua niiden keräämisestä. 

Kirjanpitoaineistossa olevat henkilötiedot säilytetään kirjanpitolain asettamien vaatimusten mukaisesti. 

Tuotekehitystä varten keräämämme tiedot

Tarkoitus: Mahdollisuus kehittää Lendon palveluja.

Käsittelytoimenpiteet: Tutkimus ja analyysi siitä, kuinka käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa palvelumme kanssa.

Henkilötietoryhmät:

 • Laitetiedot

 • IP-osoite

Muut yhtiöt, jotka voivat saada pääsyn henkilötietoihisi: Tähän tarkoitukseen tietoa käsittelevät Hotjar Ltd, Google Optimize sekä Google Analytics.

Nämä toimijat käyttävät evästeitä sekä muuta teknologiaa kerätäkseen tietoa käyttäjästä sekä tämän laitteesta (erityisesti laitteen IP-osoitteesta, joka tallennetaan anonyymissä muodossa), laitteen näyttökoosta, laitetyypistä (yksilöllinen laitetunniste), käytettävästä selaimesta, maantieteellisestä sijainnista (ainoastaan maa), käyttäjän kotisivumme selaamiseen valitsemasta kielestä sekä käyttäjän kotisivuillamme vierailemiensa sivujen URL-osoitteista.

Tiedon käsittelijä säilyttää tätä tietoa nimettömässä käyttäjäprofiilissa. Lendo sekä tiedon käsittelijä eivät käytä tietoja yksittäisten kävijöiden tunnistamiseen tai lisätäkseen tietoa yksittäisestä kävijästä aiemmin tallennettuihin tietoihin.

Oikeusperuste: Oikeutemme jakaa tietoja tiedon käsittelijöiden kanssa perustuu suostumukseesi Lendon sivuston sekä palveluiden kehittämiseen.

Oikeutesi vastustaa tiedon käsittelyä: Suojelemme yksityisyyttäsi emmekä käsittele henkilötietojasi tähän tarkoitukseen vasten tahtoasi. Ota meihin yhteyttä asiakaspalvelu@lendo.fi ja poistamme tietosi.

Säilytysaika: Hotjar Ltd säilyttää tietoja 365 vuorokautta. Google Analytics sekä Google Optimize säilyttävät tietoja 26 kuukautta. 

Petosten torjumista varten keräämämme tiedot

Tarkoitukset: Asiakasturvallisuuden takaaminen, petosten ja identiteettivarkauksien torjuminen.

Käsittelytoimenpiteet: Tietojen analysointi ja vertaaminen epäiltyihin toimiin liittyviin tietoihin.

Henkilötietoryhmät:

 • Henkilötunnus

 • Nimet

 • IP-tunnus

 • Puhelinnumero

 • Osoite

 • Sähköpostiosoite

 • Tilinumero

 • Tapahtumat

Oikeusperuste: Oikeutettu etu ylläpitää asiakasturvallisuutta ja ehkäistä petoksia. Käsittelemme henkilötietojasi niin sanotun intressien punninnan nojalla, jossa arvioimme, ettei käsittely merkittävästi loukkaa yksityisyyttäsi. 

Oikeutesi vastustaa käsittelyä: Vaalimme yksityisyyttäsi ja voit milloin tahansa kyseenalaistaa käsittelyämme ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Huomioithan, että meillä on tässä tarkoituksessa oikeus vedota siihen, että oikeutettu etumme käsittelyyn syrjäyttää etusi intressien punninnassa.

Säilytysaika: Poistamme kaikki tiedot 18 kuukauden kuluttua siitä, kun suhteesi Lendoon on päättynyt. Jos saat lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 18 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun.

Mikäli et saa lainatarjouksia, suhteesi Lendoon katsotaan päättyneeksi 12 kuukauden kuluttua siitä, kun teit lainavertailun.

Markkinointia varten keräämämme tiedot

Keräämme henkilötietoja myös Lendon palvelun sekä lisäpalveluiden markkinointiin ja markkinointipartnereiden provisioiden maksun varmistamiseksi.

Tarkempia lisätietoja löydät sivulta Markkinointia varten keräämämme tiedot.