LendoMacCompare

Lendon tietosuojaseloste

Me Lendolla suojelemme oikeuttasi yksityisyyteen. Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan, kuinka Lendo kerää ja käsittelee henkilötietojasi. Lisäksi se kertoo sinulle oikeutesi Lendoa kohtaan, ja kuinka voit käyttää kyseisiä oikeuksia.

Voidaksemme tarjota sinulle Lendon lainanvälityspalveluita käsittelemme henkilötietojasi muun muassa markkinointi- ja tuotekehitystarkoituksiin. Lendo Oy ja Lendo Part of Schibsted AS (“Lendo Norja”) toimivat tällöin yhteisrekisterinpitäjinä.

Lendo Oy tarjoaa palvelut asiakkaille ja toimii sopimuskumppaninasi. Lendo Norja tarjoaa tekniset ratkaisut sekä alustan vertailupalvelulle ja on pankkien sopimuskumppani. Käyttääksesi henkilötietojen käsittelyä koskevia oikeuksiasi suosittelemme että käytät alle listaamiamme yhteystietoja. Asiakkaana sinulla on kuitenkin oikeus valita osapuoli, johon otat yhteyttä oikeuksia käyttäessäsi. Sinun ei tarvitse olla yhteydessä sekä Lendo Oy:hyn että Lendo Norjaan, koska pyyntösi kattaa molemmat yritykset yhteisrekisterinpitäjinä.

Vakuutuksia välitettäessä Lendo Oy toimii rekisterinpitäjänä. Lendo Oy on myös osa Schibsted Media Groupia, www.schibsted.com.

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tietyissä tilanteissa. Lue tästä lisätietoja kunkin käsittelyn tarkoituksen kohdalta. Tärkeää on, että luet ja ymmärrät tietosuojaselosteemme ennen palvelun käyttämistä. 

Tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta: asiakaspalvelu@lendo.fi

Lendo Oy, Y-tunnus: 2648283‑7, Keskuskatu 1 B, 00100 Helsinki

Lendo Part of Schibsted AS, organisaatiotunnus: 997 523 814, Hagegata 22, 0653 Oslo, Norja

Määritelmät

Henkilötietoja ovat kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen, elävään henkilöön liittyvät tiedot. Henkilötietoja ovat muun muassa nimi, kotiosoite, puhelinnumero, henkilötunnus ja sähköpostiosoite. Myös tiedot IP-osoitteesta ja käyttäytymisestäsi, kun vierailet kotisivuillamme, voivat olla henkilötietoja.

Henkilötietojen käsittelyllä tarkoitetaan kaikenlaista henkilötietojen käsittelyä, kuten keräämistä, analysoimista, muuttamista, tallentamista ja säilyttämistä.

Rekisterinpitäjä on se taho, joka yksin tai yhdessä toisten kanssa määrittelee henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot, ja joka vastaa siitä, että henkilötietoja käsitellään sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

Henkilötietojen käsittelijä on taho, joka käsittelee henkilötietoja rekisterinpitäjän puolesta. 

Mitä henkilötietoja keräämme ja miksi

Lainojen vertailu

TarkoitusKäsittelytoimenpiteetHenkilötietoryhmät

Voidaksemme tarjota Lendon vertailupalveluita

  • Lainahakemuksen rekisteröinti
  • Henkilöllisyyden tarkistus
  • Lainahakemuksen ja luottotietojen analysointi
  • Lainahakemuksen siirtäminen pankeille ja luotonmyöntäjille huomioon ottaen kuluttajille myönnettävien lainojen vähimmäiskriteerit
  • Yhteydenotot tekstiviestitse, sähköpostitse ja tarvittaessa puhelimitse
  • Asiakaspalvelun toiminta ja laadunvalvonta
  • Lainatarjousten, hylkäyspäätösten yms. esittely
  • Lainahakemukseen liittyvät päivitykset Lendon ja luotonmyöntäjien välillä
  • Nimi, henkilötunnus
  • Yhteystiedot
  • IP-osoite
  • Lainoja koskevat tiedot
  • Siviilisääty, lasten lukumäärä
  • Asuinpaikka
  • Ammatti
  • Pankkitilin numero
  • Yhteishakijan tiedot (mikäli ilmoitettu)
  • Tiedot luottotietojen tarkastuksen yhteydessä, kuten maksuhäiriömerkinnät, riskiluokitus jne.
  • Mistä eri lähteistä keräämme henkilötietojasi?

    Meille luovuttamiesi henkilötietojen lisäksi keräämme luottotietoa Asiakastieto Oy:n ja väestötietoa (tietoa asiakkaan tunnistamiseksi) Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämistä rekistereistä.

    Lendon lisäksi, mitkä toimijat pääsevät näkemään henkilötietojasi?

    Lähetämme laina- ja luottokorttivertailupalvelussamme hakemuksesi eteenpäin luotonmyöntäjille, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Lisätietoja yhteistyökumppaneistamme löydät täältä https://www.lendo.fi/yhteistyokumppanit.

    Lähetämme hakemuksesi luotonmyöntäjille, joiden perusvaatimuksia hakemuksesi vastaa. Luotonmyöntäjät, jotka vastaanottavat lainahakemuksesi, ovat rekisterinpitäjiä ja ovat itse vastuussa omasta henkilötietojen käsittelystään. Löydät lisätietoja yhteistyökumppaneidemme perusvaatimuksista ja tietojenkäsittelytoimenpiteistä kunkin toimijan verkkosivuilta sekä tietosuojaselosteesta.

    Asiakaspalvelumme toimii oman asiakaspalvelunhallintajärjestelmämme kautta ja Dixa ApS:n (puhelin-, chat- ja sähköpostipalvelut) kautta.

    Joissain tapauksissa Lendolla on lakisääteinen velvollisuus luovuttaa tietoja poliisille tai Finanssivalvonnalle, kun kyseessä on rikosepäily esimerkiksi petoksesta tai identiteettivarkaudesta.

    Automaattinen päätöksenteko

    Saat lisätietoja Lendon automaattisesta päätöksenteosta kohdassa “Automaattinen päätöksenteko – mitä se on?” 

    Oikeusperuste

    Asiakassopimuksen täytäntöönpano. Henkilöllisyyden todentaminen on tarpeen lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi sovellettavan lainsäädännön

    Oikeutesi vastustaa käsittelyä

    Tämä käsittely on tarpeen, jotta Lendo voi tarjota palveluaan. Mikäli haluat vastustaa tällaista käsittelyä, emme valitettavasti pysty tarjoamaan tätä palvelua.

    Säilytysaika

    Käsittelemme henkilötietojasi tähän tarkoitukseen niin kauan kuin sinulla on aktiivinen lainahakemus aktiivisine lainatarjouksin. Jos saat lainatarjouksia, suhteesi Lendon kanssa katsotaan päättyneen 18 kuukauden kuluttua lainavertailusta. Jos et saa lainatarjouksia, suhteesi Lendon kanssa katsotaan päättyneen 12 kuukauden kuluttua lainavertailusta. Sama koskee puhelinpalvelua ja tukiasioita kirjautuneena.

    Muu puhelimitse hoidettu asiakaspalvelu, sähköpostit ja chatkeskusteluhistoria poistetaan säännöllisesti 31 vuorokauden kuluttua niiden vastaanottamisesta.

    Luottotiedot poistetaan viimeistään 3 kuukauden kuluttua niiden keräämisestä. Kirjanpitoaineistossa olevat henkilötiedot säilytetään kirjanpitolain asettamien vaatimusten mukaisesti. Tiedot arkistoidaan ja salataan, ja niihin on rajoitettu pääsy.

    Markkinointi

    TarkoitusKäsittelytoimenpiteetHenkilötietoryhmät

    Voidakseen mainostaa Lendon palveluita, lisäpalveluita ja varmistamaan maksut markkinointikumppaneille

  • Segmentointi
  • Sähköpostiviestit Lendolta
  • Tekstiviestit Lendolta
  • Markkinointitoimenpiteiden analyysi
  • Raportointi mainosverkostoille
  • Nimi
  • Syntymäaika
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Maantieteellinen alue
  • Pseudonymisoidut hakemustiedot
  • Mitkä muut yritykset pääsevät käsiksi henkilötietoihisi?

    Henkilötietojen käsittelijöitä, joilla voi olla pääsy henkilötietoihisi ovat Braze, Inc. (viestintätyökalu), Mailchimp/Mandrill (The Rocket Science Group LLC) (sähköpostin jakelija) ja Adservice (mainosverkosto). Adtraction (mainosverkosto) on rekisterinpitäjä, joka voi päästä käsiksi henkilötietoihisi.

    Oikeusperuste

    Oikeutettu etu markkinoida palveluitamme. Käsittely tapahtuu oikeutetun edun perusteella, jos arvioimme, ettei käsittely merkittävästi loukkaa yksityisyyden suojaasi. Sähköinen suoramarkkinointi perustuu lähtökohtaisesti antamaasi markkinointilupaan, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.

    Oikeutesi vastustaa käsittelyä

    Suojelemme yksityisyyttäsi ja käsittelemme henkilötietojasi tähän tarkoitukseen ainoastaan niin kauan kuin päätät. Voit olla meihin yhteydessä osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi ja pyytää lopettamaan henkilötietojesi käsittelyn tähän tarkoitukseen.

    Säilytysaika

    Käsittelemme henkilötietojasi tähän tarkoitukseen, kun sinulla on lainahakemus tai lainatarjous aktiivisena Lendon palvelussa. Kun olet tehnyt laina- tai luottokorttihakemuksen käyttämällä palveluamme ja sen johdosta vastaanottanut lainatarjouksen tai lainatarjouksia, säilytämme tietojasi 18 kuukauden ajan hakemuksesi täyttämisestä lukien. Mikäli et saa lainatarjousta kauttamme, mutta olet kuitenkin tehnyt laina- tai luottokorttihakemuksen käyttämällä palveluamme, säilytämme tietojasi 12 kuukauden ajan hakemuksesi täyttämisestä lukien. Jos olet antanut markkinointiluvan, tietojasi säilytetään viisi vuotta, ellet peruuta lupaa sitä ennen.

    Markkinointi

    TarkoitusKäsittelytoimenpiteetHenkilötietoryhmät

    Voidakseen mainostaa Lendon palveluita markkinointiverkostoissa

  • Samankaltaisten ja mukautettujen yleisöjen luominen Facebookissa
  • Samankaltaisten yleisöjen luominen Google Ads -markkinointiverkostossa
  • Uudelleenmarkkinoinnin tekeminen ja kohderyhmien luominen Microsoft Adsissa
  • Uutiskirjeet sähköpostitse
  • Sähköpostiosoite
  • Tunnistamattomat hakemustapahtumat
  • Laite- ja selaintiedot
  • Sijaintiedot (paikkakunta)
  • Mitkä muut yritykset pääsevät käsiksi henkilötietoihisi?

    Lendon sisaryritys Schibsted Tillväxtmedier Annonsförsäljning AB, Meta Platforms Inc, Microsoft Ads and Google LLC.

    Oikeudellinen peruste

    Jaamme tietosi Meta Platformsin, Microsoftin ja Googlen markkinointiverkostojen kanssa suostumuksesi perusteella.

    Oikeutesi vastustaa käsittelyä

    Suojelemme yksityisyyttäsi ja käsittelemme henkilötietojasi tähän tarkoitukseen ainoastaan niin kauan kuin päätät. Voit olla meihin yhteydessä osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi ja pyytää lopettamaan henkilötietojesi käsittelyn tähän tarkoitukseen.

    Säilytysaika

    Mainontaverkostot poistavat henkilötietosi riippuen selaimesi asetuksista tai käyttäjätilistä, joka sinulla on heidän palveluunsa. Säilytysaika Lendo: Käsittelemme tietojasi tähän tarkoitukseen niin kauan kuin voimassa oleva lainahakemus tai aktiivisia lainatarjouksia on olemassa. Jos saat lainatarjouksen, suhteesi Lendon kanssa katsotaan päättyneeksi 18 kuukauden kuluttua lainavertailusta. Siinä tapauksessa, että et saa lainatarjouksia, suhteesi Lendon kanssa katsotaan päättyneeksi 12 kuukauden kuluttua lainavertailun tekemisestä.

    Tuotekehitys

    TarkoitusKäsittelytoimenpiteetHenkilötietoryhmät

    Lendon palvelun kehittäminen

  • Läpikäynti ja analyysi, kuinka käyttäjämme toimivat palvelussamme
  • Rakennamme ja käytämme koneoppimismalleja tuotteidemme ja käyttökokemuksemme parantamiseksi
  • Rakennamme ja käytämme koneoppimismalleja markkinoinnin optimoimiseksi 
  • IP-osoite
  • Laitetiedot
  • Selaintiedot
  • Maantieteellinen sijainti (valtiotasolla)
  • Verkkosivustokohtaiset tiedot Lendon verkkosivustolla (kieli, asiaankuuluvat URL-osoitteet)
  • Mitkä muut yritykset pääsevät käsiksi henkilötietoihisi?

    Käytämme tähän tarkoitukseen henkilötietojen käsittelijöitä kuten Hotjar Limited, Google Optimize, Google Firebase, Google Crashlytics ja Google Analytics. Nämä henkilötietojen käsittelijät käyttävät evästeitä ja muita tekniikoita tietojen keräämiseen käyttäjän käyttäytymisestä ja käyttäjän laitteesta (erityisesti laitteen IP-osoitteesta, joka haetaan ja tallennetaan vain nimettömässä muodossa). Henkilötietojen käsittelijät tallentavat nämä tiedot pseudonymisoituun käyttäjäprofiiliin. Lendo tai henkilötietojen käsittelijät eivät koskaan käytä näitä tietoja yksilöiden tunnistamiseen tai yhdistämiseen muihin yksittäistä käyttäjää koskeviin tietoihin.

    Oikeusperuste

    Käsittelemme henkilötietojasi tuotekehitystarkoituksessa Lendon oikeutetun edun perusteella. Lendo on tehnyt tasapainotestin, jossa olemme todenneet, että tätä tarkoitusta varten suoritettu käsittely ei aiheuta olennaista loukkausta yksityisyydellesi.

    Oikeutesi vastustaa käsittelyä

    Suojelemme yksityisyyttäsi ja käsittelemme henkilötietojasi tähän tarkoitukseen ainoastaan niin kauan kuin päätät. Voit kieltäytyä jostakin tiedonkeruusta liittyen tuotekehitykseen ja analytiikkaan evästeasetustesi kautta. Jos haluat vastustaa muuta tietojenkäsittelyä tätä tarkoitusta varten, ota meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi niin lopetamme henkilötietojesi käsittelyn tähän tarkoitukseen.

    Säilytysaika

    Hotjar Limited poistaa tiedot 365 päivän kuluttua. Google Analytics, Google Firebase, Google Crashlytics ja Google Optimize poistavat tiedot 26 kuukauden kuluttua.

    Säilytysaika Lendo: Käsittelemme tietojasi tähän tarkoitukseen niin kauan kuin voimassa oleva lainahakemus tai aktiivisia lainatarjouksia on olemassa. Jos saat lainatarjouksen, suhteesi Lendon kanssa katsotaan päättyneeksi 18 kuukauden kuluttua lainavertailusta. Siinä tapauksessa, että et saa lainatarjouksia, suhteesi Lendon kanssa katsotaan päättyneeksi 12 kuukauden kuluttua lainavertailun tekemisestä.

    Petosten torjunta

    TarkoitusKäsittelytoimenpiteetHenkilötietoryhmät

    Asiakasturvallisuuden takaaminen, petosten ja identiteettivarkauksien torjuminen

  • Tietojen analysointi ja vertaaminen epäiltyihin toimiin liittyviin tietoihin
  • Henkilötunnus
  • IP-osoite
  • Puhelinnumero
  • Osoite
  • Oikeusperuste

    Oikeutettu etu ylläpitää asiakkaiden turvallisuutta ja estää petollinen toiminta. Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste on oikeutettu etu, jos arviomme mukaan käsittely ei olennaisesti loukkaa yksityisyyttäsi.

    Siinä määrin kuin Lendolla on lakisääteinen velvollisuus torjua petoksia, käsittely perustuu näihin lakisääteisiin velvollisuuksiin.

    Oikeutesi vastustaa käsittelyä

    Suojaamme yksityisyyttäsi ja voit milloin tahansa pyytää tietoja käsittelystämme tätä tarkoitusta varten ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi. Huomaa kuitenkin, että tätä tarkoitusta varten oikeutettu etumme saattaa syrjäyttää oikeutesi yksityisyyteen.

    Säilytysaika

    Käsittelemme tietojasi tähän tarkoitukseen niin kauan kuin voimassa oleva lainahakemus tai aktiivisia lainatarjouksia on olemassa. Jos saat lainatarjouksen, suhteesi Lendon kanssa katsotaan päättyneeksi 18 kuukauden kuluttua lainavertailusta. Siinä tapauksessa, että et saa lainatarjouksia, suhteesi Lendon kanssa katsotaan päättyneeksi 12 kuukauden kuluttua lainavertailun tekemisestä.

    Missä käsittelemme henkilötietojasi?

    Pyrimme varmistamaan, että henkilötietojasi käsitellään EU/ETA-alueella ja kaikki omat IT-järjestelmämme ovat EU/ETA-alueella.

    Tietyissä tilanteissa saatamme joutua siirtämään tietoja EU:n/ETAn ulkopuoliseen maahan, esimerkiksi jos jaamme henkilötietosi käsittelijälle, joka on sijoittautunut EU:n/ETAn ulkopuoliseen maahan, tai käytämme alihankkijaa, joka on sijoittautunut tällaiseen maahan tai säilyttää tietoja tällaisessa maassa. Henkilötietojen käsittelijällä on tällaisissa tilanteissa oikeus päästä vain niihin tietoihin, joita se tarvitsee toimeksiantonsa tarkoituksen toteuttamiseksi. Tällaisissa tapauksissa olemme tehneet tietojenkäsittelysopimuksen, jolla varmistetaan tietovarantojemme hallinta.

    EU-/ETA-alueen ulkopuolella toimivat rekisterinpitäjät ja henkilötietojen käsittelijät osallistuvat tällä hetkellä Lendon keräämien henkilötietojen käsittelyyn tietosuoja-asetuksen 5 luvun asettamien edellytysten mukaisesti.

    Riippumatta siitä, missä maassa henkilötietojasi käsitellään, panemme täytäntöön asianmukaiset oikeudelliset, tekniset ja organisatoriset toimenpiteet varmistaaksemme, että suojan taso on vastaava kuin EU/ETA-alueella. Riippuen kunkin yksittäisen tietojen siirron olosuhteista, siirrot toteutetaan käyttäen erilaisia tietoturvatoimia, kuten tietojen salausta ja anonymisointia, käsiteltävien tietojen minimointia sekä käsittelyn rajoittamista sopimuksilla. Näillä toimilla varmistamme käyttäjiemme tietojen eheyden ja luottamuksellisuuden, kun siirrämme tietoja EU-/ETA-alueen ulkopuolelle. 

    Jos henkilötietojasi käsitellään EU:n/ETAn ulkopuolella, suojan taso taataan joko EU:n komission päätöksellä, jossa on todettu riittävä suoja kyseisessä maassa, tai käyttämällä asianmukaisia turvatoimia, kuten vakiosopimuslausekkeita ja niitä täydentäviä suojatoimia (siirtoriskiarviomme mukaisesti).

    Sen lisäksi, että Lendo toteuttaa yllä kuvattuja erityisiä tietoturvatoimia, tietoja voidaan siirtää EU-/ETA-alueen ulkopuolelle vain silloin, kun siirron kohteena oleva maa tarjoaa henkilötietojen suojan riittävän tason EU-komission antaman päätöksen mukaisesti (tietosuoja-asetuksen 45 artikla), tai kun siirrosta sovitaan EU-komission asettamia mallisopimuslausekkeita käyttämällä tietosuoja-asetuksen 46.2 c) artiklan mukaisesti, ja kun olemme suorittaneet riskiarvioinnin niistä seurauksista, joita tietojen siirrolla voi yksilöille olla, ja kun olemme lisäksi implementoineet tarpeelliset ja relevantit turvatoimet.

    Mikäli haluat lisätietoja siitä, miten siirrämme Henkilötietoja tai mitä turvatoimia hyödynnämme, voit olla yhteydessä meihin. Yhteystietomme löytyvät kohdasta ”Mikä on helpoin tapa ottaa meihin yhteyttä henkilötietojen suojaa koskevissa asioissa”.

    Kuinka jaamme henkilötietojasi muiden tahojen kanssa

    Lendon käsitellessä Henkilötietoja se voi toisinaan jakaa tietoja muille tahoille, joita ovat joko;

    • Henkilötietojen käsittelijät, joilla tarkoitetaan yrityksiä, jotka tekevät Lendon kanssa yhteistyötä juridisesti sitovan sopimuksen perusteella. Nämä tahot voivat käsitellä henkilötietoja vain Lendon sallimia erityisiä tarkoituksia varten ja voivat käyttää muita kolmansia osapuolia tässä käsittelyssä ainoastaan Lendon sallimalla tavalla. Esimerkkejä tällaisista henkilötietojen käsittelijöistä ovat muun muassa Amazon Web Services ja muut vastaavat yritykset.

    tai

    • Rekisterinpitäjät, joilla tarkoitetaan yrityksiä, jotka käsittelevät henkilötietoja itsenäisesti ja jotka vastaavat kaikilta osin käyttäjille siitä, että he käsittelevät käyttäjien henkilötietoja ainoastaan niitä erityisiä tarkoituksia varten, joiden vuoksi henkilötiedot on näille luovutettu. He vastaavat kaikilta osin henkilötietojen käsittelystä myös kaikille kolmansille osapuolille, jotka voivat osallistua käsittelyyn. Lendo voi jakaa henkilötietojasi ainoastaan silloin, kun se on tarpeellista voidaksemme tuottaa palveluitamme sinulle. Jaamme esimerkiksi tietojasi luotonantajien kanssa voidaksemme tarjota lainanvertailupalveluamme tai, mikäli olet antanut suostumuksesi, voimme jakaa tietojasi markkinointitarkoituksissa toisille rekisterinpitäjille, kuten Facebookille tai Googlelle.

    Voimme lisäksi luovuttaa henkilötietojasi viranomaisille, kuten poliisille, näiden pyynnöstä, mikäli katsomme, että meillä on tähän laillinen peruste. Tietyissä tilanteissa voimme luovuttaa tietojasi viranomaisille myös omasta aloitteestamme, mikäli katsomme, että Lendolla on tähän laillinen peruste, kuten silloin, kun palveluitamme on käytetty petoksen tekemiseen tai muuhun laittomaan toimintaan.

    Mitkä ovat oikeutesi rekisteröitynä?

    Sinulla on oikeus saada tutustua tietoihisi. Olemme aina avoimia ja läpinäkyviä siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, ja jos haluat saada syvällisemmän käsityksen siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, voit pyytää pääsyä tietoihisi.

    Oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä. Sinulla on oikeus pyytää, että henkilötietojesi käsittelyä rajoitetaan. Jos olet sitä mieltä, että käsittelemämme henkilötietosi ovat virheellisiä, voit pyytää käsittelyn rajoittamista ajaksi, jonka kuluessa tarkistamme, ovatko henkilötiedot oikein vai eivät. Jos emme enää tarvitse henkilötietojasi mainittuihin tarkoituksiin, mutta tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi, voit pyytää meiltä tietojesi rajoitettua käsittelyä. Tämä tarkoittaa, että voit pyytää, että emme poista tietojasi. Oikeus vastustaa tietyntyyppistä käsittelyä. Sinulla on oikeus torjua markkinointi ja vastustaa kaikkea henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu oikeutettuun etuun. Lue lisää kunkin tarkoituksen nimenomaisista oikeudellisista perusteista. Jos vastustat suoramarkkinointia, lopetamme henkilötietojesi käytön tätä tarkoitusta varten sekä kaikki suoramarkkinointitoimenpiteet.

    Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Jos käsittelemme henkilötietojasi joko suostumuksesi tai sopimuksesi perusteella, sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle (ns. ”siirto järjestelmästä toiseen”). Edellytyksenä on, että tietojen siirto on teknisesti mahdollista ja että se voidaan tehdä automatisoidusti.

    Oikeus tulla unohdetuksi. Joissain tapauksissa sinulla on oikeus saada henkilötietosi poistetuksi, esimerkiksi jos henkilötietoja ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty. Huomaa, että Lendon on joissakin tapauksissa säilytettävä joitain tietoja lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi, jolloin se ei saa poistaa näitä tietoja. Lue lisää kunkin tarkoituksen kohdalta.

    Oikeus tietojen oikaisemiseen. Sinulla on oikeus siihen, että oikaisemme ilman aiheetonta viivytystä itseäsi koskevat virheelliset henkilötiedot. Käsittelyn tarkoituksesta riippuen sinulla on myös oikeus täydentää puutteellisia henkilötietoja.

    Käytät oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä. Lähetä meille viesti osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi ja kerro mihin tarkoituksiin tai minkä käsittelyn haluat meidän lopettavan.

    Automatisoitu päätöksenteko – mitä se on?

    Automaattisessa päätöksenteossa päätös perustuu yksinomaan tietojesi automaattiseen käsittelyyn. Lendo valvoo päivittäin, että automatisoitu päätöksentekoprosessi toteutuu oikein esimerkiksi erilaisen valvonnan ja automaattisten ohjaustoimintojen avulla. Lendon automatisoidun päätöksenteon tarkoituksena on varmistaa oikea ja tasa-arvoinen luottojen välitys.

    Kun päätät ryhtyä Lendon asiakkaaksi ja tehdä näin sopimuksen luottojen välityksestä, tehdään automaattinen päätös hakemuksesi ja luottoraportin kautta kerättyjen tietojen perusteella. Tämä määrittää sen, kenelle lainaa myöntävistä yhteistyökumppaneista lähetämme hakemuksesi.

    Automaattisen päätöksentekoprosessin tuloksella voi olla merkittävä vaikutus lainanvertailuhakemukseesi. Kyseisessä päätöksenteossa hyödynnetään myös profilointia, jota suoritetaan tietojesi perusteella. Profiloinnin tarkoituksena on arvioida taloudellista tilannettasi, jotta voimme hakemuksesi perusteella katsoa, mitkä yhteistyökumppanimme (luotonantajat) sopivat sinulle parhaiten. Mikäli meillä on olemassa laillinen peruste, hyödynnämme profilointia myös tunnistaaksemme, muodostatko palveluitamme käyttämällä meille petos- tai rahanpesuriskin.

    Automaattisen päätöksentekoprosessin sekä profiloinnin tuloksena voi joskus olla, että Lendo ei joissain tapauksissa välitä hakemustasi lainaa myöntäville yhteistyökumppaneille, esimerkiksi silloin, kun luotonantaja ei myönnä luottoa automatisoidun päätöksentekoprosessin ja profiloinnin kautta tehdyn arvioinnin perusteella.

    Jos et ole tyytyväinen Lendon tekemään automatisoituun päätökseen tai vastustat sitä, esimerkiksi jos hakemuksesi hylätään tai jos haluat selvityksen tietystä automaattisella päätöksenteolla tehdystä päätöksestä, voit pyytää uudelleenarviointia tai lisätietoja ottamalla yhteyttä asiakaspalvelu@lendo.fi.

    Koneoppiminen/tekoäly

    Joidenkin tarkoitusten saavuttamiseksi ja toteuttamiseksi käytämme koneoppimista ja kehitämme malleja ennusteiden tai päätösten tekemiseen historiallisen datan perusteella. Algoritmisten mallien kouluttamiseen käytettävä tieto voi sisältää henkilötietoja, mutta vain tunnistamattomassa tai pseudonymisoidussa muodossa.

    Mitä evästeet ovat ja miten käytämme niitä?

    Käytämme tietojen paikallista tallennusta, mikä tarkoittaa, että erityyppisiä tietoja tallennetaan paikallisesti laitteeseesi (esim. tietokoneeseen, matkapuhelimeen tai tablettiin) selaimen kautta. Eräs tietojen paikallisen tallennuksen tyyppi on evästeet. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka on tallennettu laitteeseesi (esim. tietokoneeseen, matkapuhelimeen tai tablettiin), jonka avulla voimme tunnistaa selaimesi. Evästeet eivät sisällä sinusta tunnistettavia tietoja (kuten nimeä, osoitetta, puhelinnumeroa jne.), vaan ainoastaan tietoja selaimestasi ja selaimen toiminnasta. Käytämme myös muita vastaavia tekniikoita, kuten pikselitunnisteita. Nämä ovat tekniikoita, jotka voivat tunnistaa evästeet ja muut tunnisteet ja antaa kolmansille osapuolille mahdollisuuden asettaa evästeitä laitteeseesi. Tässä asiakirjassa termiä "tietojen paikallinen tallennus" käytetään yläkäsitteenä evästeille, pikselitunnisteille ja muille vastaaville tekniikoille.

    Tietojen paikallisten tallennus on tarpeen, jos aiot käyttää Lendon palveluita. Tämä koskee esimerkiksi tietoja asetuksistasi, jotka osoittavat meille, kuinka kysymykset tulee esittää selaimessasi. Tietojen paikallista tallennusta käytetään myös, jotta voimme mukauttaa palveluitamme siihen, miten käytät palvelua, esimerkiksi tallentaaksemme ääniasetuksesi tai tietoa siitä, mikä videon laatu sopii selaimellesi ja internetin nopeudelle, sekä erikoistoimintoihin, kuten mahdollisuus tallentaa täytetyt tiedot. Käytämme myös erilaisia mittaustyökaluja, jotka antavat meille tilastoja ja analysoivat käyttäytymistä Lendon verkkosivuilla. Lisäksi käytämme keräämiämme ja analysoimiamme tietoja Lendon sivuston kehittämiseen ja parantamiseen sekä sen hallintaan. Käytämme myös evästeitä tehostaaksemme markkinointiamme.

    Voitko hallita evästeiden käyttöä?

    Kyllä! Kun vierailet Lendon sivuilla selaimesi kautta, voit valita evästeasetuksesi. Selaimesi, sovelluksesi tai laitteesi antaa sinulle mahdollisuuden muuttaa evästeiden käyttöasetuksia ja laajuutta. Siirry selaimesi asetuksiin saadaksesi lisätietoja evästeasetusten säätämisestä. Esimerkki siitä, mitä voit säätää, on kaikkien evästeiden estäminen, vain ensimmäisen osapuolen evästeiden hyväksyminen tai evästeiden poistaminen, kun suljet selaimesi. Muista, että jotkin palveluistamme eivät välttämättä toimi, jos estät tai poistat evästeet. Voit lukea lisää evästeistä Liikenne- ja viestintäviraston verkkosivuilta, https://www.traficom.fi/fi/toimintamme/saantely-ja-valvonta/evasteet. Täältä näet täydellisen luettelon käyttämistämme evästeistä ja siitä, kuinka hallitset evästeiden käyttöä.

    Miten henkilötietosi on suojattu?

    Käytämme IT-järjestelmiä henkilötietojesi luottamuksellisuuden, eheyden ja pääsyn suojaamiseen. Olemme ryhtyneet varotoimiin henkilötietojesi suojaamiseksi laittomalta tai luvattomalta käsittelyltä (kuten laittomalta pääsyltä, häviämiseltä, tuhoutumiselta tai vahingoittumiselta). Vain henkilöt, jotka ovat valtuutettu käsittelemään henkilötietojasi tiettyihin tarkoituksiin, pääsevät käsiksi niihin.

    Mitä tarkoittaa, että tietosuojavaltuutettu on valvontaviranomainen?

    Tietosuojavaltuutettu on vastuussa tietosuojalainsäädännön soveltamisen valvomisesta Suomessa. Mikäli olet sitä mieltä, että Lendo käsittelee henkilötietojasi virheellisesti, voit tehdä valituksen tietosuojavaltuutetulle.

    Mikä on helpoin tapa ottaa meihin yhteyttä henkilötietojen suojaa koskevissa asioissa?

    Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojen käsittelystä Lendossa, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi.

    Lendo on osa Schibstedia, jolla on tietosuojavastaava, jonka tehtävänä on varmistaa, että henkilötietojen käsittely Schibstedissä tapahtuu oikein ja lainmukaisella tavalla. Voit ottaa yhteyttä Schibstedin tietosuojavastaavaan tämän yhteydenottolomakkeen kautta.

    Muutokset

    Voimme tehdä muutoksia tietosuojaselosteeseemme. Mikäli teemme päivityksiä, jotka ovat ratkaisevia henkilötietojen käsittelymme kannalta (esimerkiksi henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen tai henkilötietoryhmien muutokset) tai päivityksiä, jotka eivät ole käsittelyn kannalta ratkaisevia, mutta voivat olla sinulle erityisen tärkeitä, saat tiedon päivityksistä Lendon verkkosivuilla hyvissä ajoin ennen niiden voimaantuloa.

    Päivitetty 10.10.2022