LendoMacCompare

Lendon tietosuojaseloste

Yksityisyytesi on meille tärkeää. Tämä tietosuojaseloste kertoo, miten Lendo kerää ja käyttää henkilötietojasi. Se myös määrittelee, mitä oikeuksia sinulla on meitä kohtaan ja miten voit käyttää oikeuksiasi.

Rekisterinpitäjä on Lendo Oy, Y-tunnus 2648283-7, Keskuskatu 1 B, 00100 Helsinki. Kuulumme Schibsted-konserniin, www.schibsted.com.

Voit aina olla yhteydessä meihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi.

Lendo Oy on sitoutunut Lendo.fi-verkkosivustonsa käyttäjien yksityisyyden suojaamiseen tietosuojalainsäädännön sekä muun soveltuvan lainsäädännön mukaisesti.

Sinulla on tietyin edellytyksin oikeus vastustaa sitä, että käsittelemme henkilötietojasi. Voit lukea aiheesta lisää alla lueteltujen käsittelytarkoitusten kohdalta sekä kohdassa "Oikeutesi vastustaa käsittelyä".

On tärkeää, että luet ja ymmärrät tietosuojaselosteemme ennen kuin käytät palveluamme.

Keskeiset käsitteet

Henkilötietoja ovat kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen, elävään henkilöön liittyvät tiedot. Henkilötietoja ovat muunmuassa nimi, kotiosoite, puhelinnumero, henkilötunnus ja sähköpostiosoite. Myös tiedot IP-osoitteesta ja käyttäytymisestäsi, kun vierailet kotisivuillamme, voivat olla henkilötietoja.

Henkilötietojen käsittelyllä tarkoitetaan kaikkea henkilötietojen käsittelyä, kuten keräämistä, analysoimista, muuttamista, tallentamista ja säilyttämistä.

Rekisterinpitäjä on se taho, joka yksin tai yhdessä toisten kanssa määrittelee henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot, ja joka vastaa siitä, että henkilötietoja käsitellään sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

Perusteet henkilötietojen käsittelyyn

Mitä tietoja keräämme sinusta ja miksi, on tarkemmin eriteltynä tietosuojaselosteemme osiossa Mitä tietoja keräämme sekä Markkinointia varten keräämämme tiedot.

Henkilötietojen käsittely ja suojaaminen

Pyrimme aina käsittelemään henkilötietojasi EU-/ETA-alueella. Tiedonsiirtosopimusta ja muita turvallisuustoimenpiteitä jatkuvasti noudattamalla pystymme takaamaan, että myös vastaanottajat käsittelevät tietoja omia standardejamme vastaavalla tavalla.

Lisätietoja toimintatavoistamme löydät tietosuojaselosteemme osiosta Kuinka suojaamme tietojasi.

Oikeutesi rekisteröitynä

Oikeus saada niin kutsuttu rekisteriote

Olemme aina avoimia ja läpinäkyviä sen suhteen, miten käsittelemme henkilötietojasi. Mikäli haluat tarkemman kuvan siitä, mitä henkilötietoja käsittelemme juuri sinusta, voit pyytää pääsyä tietoihisi.

Oikeus saada jäljennys käsiteltävistä henkilötiedoistasi

Mikäli pyydät jäljennöksiä samoista tiedoista useampaan otteeseen, voimme periä niistä hallinnollisiin kustannuksiimme perustuvan kohtuullisen maksun (Tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaisesti).

Oikeus rajoittamiseen

Sinulla on oikeus vaatia, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä. Mikäli kiistät henkilötietojen paikkaansapitävyyden, voit vaatia meitä rajoittamaan käsittelyä ajaksi, jonka kuluessa pystymme varmistamaan tietojen paikkaansapitävyyden.

Mikäli emme enää tarvitse henkilötietoja määriteltyihin käsittelyn tarkoituksiin, mutta tarvitset kyseisiä tietoja oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi, voit pyytää meitä rajoittamaan tietojen käsittelyä. Tämä tarkoittaa, että voit pyytää, ettemme poista henkilötietojasi.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Mikäli oikeutemme käsitellä henkilötietojasi perustuu antamaasi suostumukseen tai kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöönpanoon, sinulla on oikeus vaatia, että saat itseäsi koskevat meille toimittamasi henkilötiedot siirrettyä toiselle rekisterinpitäjälle.

Kyseinen oikeus edellyttää, että siirto on teknisesti toteutettavissa ja että käsittely suoritetaan automaattisesti.

Oikeus poistamiseen

Sinulla on joissakin tapauksissa oikeus henkilötietojesi poistamiseen, esim. jos henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin. Huomioithan, että Lendon tulee lain mukaan tietyissä tapauksissa säilyttää tietyt tiedot, eikä se näin ollen saa poistaa tietoja.

Lisätietoja saat jokaisen käsittelytarkoituksen yhteydestä tietosuojaselosteemme osioissa Mitä tietoja keräämme ja Markkinointia varten keräämämme tiedot.

Oikeus oikaisemiseen

Sinulla on oikeus virheellisten henkilötietosi oikaisemiseen ilman aiheetonta viivytystä. Riippuen käsittelyn tarkoituksesta, sinulla on myös oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä.

Vastustamisoikeus

Oikeus vastustaa tietynlaista käsittelyä

Oikeuteesi rekisteröitynä kuuluu myös vastustamisoikeus. Sinulla on aina oikeus olla vastaanottamatta mainontaa ja vastustaa kaikkea henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu oikeutettuun etuumme.

Lue tarkemmin halutessasi erityisistä oikeusperusteista jokaisen tarkoituksen kohdalta tietosuojaselosteemme osioissa Mitä tietoja keräämme ja Markkinointia varten keräämämme tiedot.

Mikäli vastustat suoramarkkinointia, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn kyseiseen tarkoitukseen emmekä lähetä sinulle enää suoramarkkinointia.

Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä

Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lendo.fi ja kerro, mihin tarkoituksiin, tai mitä käsittelyä et halua meidän jatkavan.

Palvelumme käyttämät evästeet

Käytämme tietojen paikallista tallentamista, mikä tarkoittaa sitä, että erilaista tietoa tallennetaan paikallisesti päätelaitteeseesi (esim. tietokone, matkapuhelin tai tabletti) Internet-selaimesi avulla. Yksi paikallisen tallentamisen muodoista on evästeet. 

Tässä selosteessa käytetään yhteisnimitystä "tietojen paikallinen tallentaminen" evästeistä, pixel tag -tekniikasta ja muista vastaavista tekniikoista.

Tietojen tallentaminen on monesti tarpeen, jotta voisit käyttää Lendon palvelua. Tämä koskee esimerkiksi tietoja asetuksistasi, joiden perusteella osaamme asettaa kysymykset Internet-selaimellesi.

Tietojen paikallista tallentamista käytetään myös siihen, että pystymme mukauttamaan palvelumme niin hyvin kuin mahdollista käyttösi mukaan, esimerkiksi tallentaaksemme tiedon siitä, mitkä äänentoistoasetukset haluat, mikä videon laatu sopii Internet-selaimellesi, mikä on internetyhteyden nopeus, sekä erityistoimintoihin, kuten mahdollisuuteen tallentaa täytetyt tiedot.

Käytämme myös erilaisia mittausvälineitä, jotka antavat meille tilastoja ja analyyseja käyttäytymisestä Lendon kotisivuilla.

Lisäksi käytämme keräämäämme ja analysoimaamme tietoa Lendon kotisivujen kehittämiseen ja parantamiseen sekä sen varmistamiseksi, että kotisivut toimivat tarkoituksenmukaisesti.

Lisätietoja evästeistä saat lukemalla evästekäytännöistämme.

Yhteydenotto tietosuojaa koskevissa asioissa

Lendolla on tietosuojavastaava, jonka tehtävänä on pitää huoli siitä, että käsittelemme henkilötietoja oikein ja sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

Saat yhteyden tietosuojavastaavaamme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@lendo.fi tai ottamalla yhteyttä Schibstedin tietosuojavastaavaan erillisellä yhteydenottolomakkeella.

Muutokset

Voimme tehdä muutoksia tietosuojaselosteeseemme. Uusin versio tietosuojaselosteesta on aina tällä sivulla.

Kun teemme päivityksiä, jotka ovat merkityksellisiä henkilötietojen käsittelyllemme (esimerkiksi ilmoitettujen tarkoitusten tai henkilötietoryhmien muuttaminen) tai päivityksiä, jotka eivät ole käsittelyn kannalta merkityksellisiä, mutta jotka voivat olla merkityksellisiä sinulle, tulet saamaan tiedon asiasta Lendon kotisivuilla hyvissä ajoin ennen päivitysten voimaantuloa.

Päivitetty 14.12.2021