1. Lainasanasto
  2. Yrityslaina

Yrityslaina mahdollistaa investoinnin yritykseesi

Yrityslaina tai yritysluotto on lainamuoto, joka myönnetään yrityksille. Olipa kyse uuden yrityksen perustamisesta tai jo toimivan yrityksen liiketoiminnan laajentamisen kautta uusiin projekteihin investoimisesta, aina on eri tarpeita, joihin yrityslaina voi olla hyvä rahoitusmahdollisuus. 

Lainan takaajana on tässä tapauksessa yritys tai yksityishenkilö ja takaisinmaksusta vastaa yritys. 

On eri tilanteita, joissa yrityslaina voi tulla tarpeen. Jos yritys on vasta alkuvaiheessa voi olla tarvetta lainaan yrityksen perustamiseen ja alkuinvestointeihin, jotta saadaan yritys käyntiin. Taas jo kauan toiminnassa oleva aktiivinen yritys voi tarvita rahoitusta liiketoiminnan laajentamiseen ja kehittämiseen, modernisointiprojekteihin; uusiin tuotantolinjoihin tai toimistotiloihin tai rahaa muita yrityksen eteenpäin tuovia investointeja varten. 

Lainaa yritykselle voi hakea joko pankista tai yksityisiltä rahoituslaitoksilta. On kahta erilaista yrityslaina mahdollisuutta: Vakuudellinen yrityslaina ja vakuudeton yrityslaina.

50060 000
vuotta

Arvioitu kuukausierän suuruus

166 €/k

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90% ja todellinen vuosikorko 6.06%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Kuka voi saada yrityslainaa?

Yrityslainalla voidaan joko auttaa uutta yritystä alkuinvestoinneissa tai jo vakiintunutta yritystä toiminnan kehittämisessä. Laina on yrityksen nimissä ja yritys on vastuussa lainan takaisinmaksusta.  

Eri lainanmyöntäjillä on eri ehdot, jotka täytyy täyttää yrityslaina saamiseen, mutta yleisesti seuraavat kriteerit voivat vaikuttaa yrityslainan saamiseen: 

  • Yritys on rekisteröity Suomen kaupparekisteriin

  • Tiedot yrityksen omistussuhteista 

  • Yrityksellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä tai maksuviiveitä

  • Liiketoiminnan tulot 

  • Yrityksen tulevan vuoden budjettisuunnitelma 

  • Uusilta yrityksiltä liiketoimintasuunnitelma

Vakuudellinen yrityslaina

Jotta saa pankista yrityslainaa on yrityksen yleensä täytettävä yllä mainitut ehdot. Yrityksellä täytyy olla riittävät vakuudet ja luottokelpoisuus lainan myöntämiseksi. Vakuutena voi olla esim. yrittäjän omaisuutta, asunto tai vastaava. Jos yritys ei pysty maksamaan ottamaansa lainaa takaisin voi pankki lunastaa annetut vakuudet. On tärkeä tehdä lainavertailu, jotta löydät parhaimman lainan yrityksellesi. 

Vakuudeton yrityslaina 

Jos vakuudellinen yrityslaina ei ole mahdollinen, on myös mahdollista hakea vakuudeton yrityslaina. Tätä varten ei tarvitse mitään vakuuksia, mutta siitä johtuen on tämä myös kalliimpi lainavaihtoehto.  Vakuudeton yrityslaina on siinä mielessä samanlainen kuin vakuudeton kulutusluotto. Mutta jos yritys tarvitsee rahoitusta nopeasti voi vakuudeton yrityslaina olla ainoa vaihtoehto.

Vakuudeton yrityslaina voi olla hyödyksi uusien hankkeiden investointiin, liiketoiminnan laajentamiseen, tuotannon tai toimiston modernisointiin tai muihin yllättäviin kustannuksiin. 

Riippumatta siitä valitsetko vakuudellisen yrityslainan vai vakuudettoman yrityslainan, on aina kannattavaa verrata tarjouksia lainoista eri pankeilta ja luotonantajilta. Näin varmistat, että löydät itsellesi oikeanlaisen lainan.

Mitä jos en saa yrityslainaa? 

Jos et syystä tai toisesta saa yrityslainaa, voit Lendon kautta hakea vakuudetonta kulutusluottoa yrityksesi nopeaan rahantarpeeseen. Lainojen vertailu ja hakeminen Lendon avulla on täysin ilmaista. Saamasi tarjoukset ovat koroiltaan sekä kuluiltaan samat kuin silloin, jos olisit hakenut lainaa suoraan kyseiseltä pankilta.

Kun vertaat lainoja palvelussamme, partnerimme pääsevät keskinäiseen kilpailutilanteeseen asiakkuudestasi. Lainavertailu säästää aikaa, kun hakemusta ei tarvi täyttää erikseen useampaan pankkiin. Lendo toimittaa hakemuksesi automaattisesti eteenpäin aina kaikille yhteistyökumppaneilleen. Lainojen kilpailutus on avullamme nopeaa ja maksutonta. Pääset kerralla valitsemaan useamman tarjouksen joukosta itsellesi parhaan. Hae lainaa Lendon kautta nopeasti ja helposti.