Todellinen vuosikorko huomioi kaikki lainakulut

Pelkkä lainan korko ei vielä kerro, onko laina edullinen. Lainasta voidaan periä koron lisäksi muita kuluja, kuten kertaluontoinen avausmaksu sekä kuukausittain maksettava tilinhoitomaksu. Kaikki lainasta perittävät kulut on huomioitu todellisessa vuosikorossa ja siksi lainoja vertailtaessa onkin syytä tarkastella todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan.

Korko on ikään kuin maksu siitä, että lainanantaja luovuttaa lainasumman lainanottajan käyttöön. Yleensä korosta puhuttaessa tarkoitetaan lainan nimelliskorkoa, joka voi vaihdella eri lainanmyöntäjien välillä. Lendon kaltaisten lainapalvelujen avulla lainojen korkoja on helppo vertailla keskenään.

Kuinka valitsen parhaimman lainan?

Kun etsit edullista lainaa, on vertailu helpointa tehdä todellisen vuosikoron avulla. Silloin näet yhdellä vilkaisulla, paljonko lainasta koituu maksettavaksi muita kuluja koron lisäksi. Lainanmyöntäjien tulee nimelliskoron lisäksi ilmoittaa lainan todellinen vuosikorko lainoja markkinoidessaan. Tämä helpottaa lainojen vertailua.

Mitä kaikkea todellinen vuosikorko sisältää?

Lainan todellisen vuosikoron laskennassa otetaan huomioon:

  • Lainan pääoma

  • Lainan takaisinmaksuaika

  • Nimelliskorko

  • Lainasta perittävät erillismaksut, kuten lainan avausmaksu tai tilinhoitomaksu

Lainojen markkinoinnissa kuluttajia houkutellaan usein edullisella nimelliskorolla. Pelkkä nimelliskorko ei kuitenkaan kerro lainan todellisia kustannuksia ja siksi todellinen vuosikorko auttaa lainakustannusten hahmottamisessa. Muista siis aina lukea myös pieni printti, kun vertailet lainoja keskenään.

Kuinka saan selville lainan todellisen vuosikoron?

Lainan korko voi vaihdella eri luotonmyöntäjien kesken. Moni luotonmyöntäjä laskee lainalle korkoprosentin lainanhakijan riskiluokituksen perusteella. Riskiluokitukseen voi vaikuttaa muun muassa hakijan työsuhde, tulot, menot sekä velat. Useimmissa tapauksissa lainaa täytyy hakea, jotta lainanmyöntäjä voi laskea lainan nimelliskoron sekä todellisen vuosikoron määrän.

Lendon lainapalvelussa haet lainaa helposti yhdellä hakemuksella. Lainahakemus toimitetaan kerralla kaikille yhteistyökumppaneillemme, joten voit saada useita tarjouksia samalla hakemuksella. Ensimmäiset tarjoukset saapuvat jo minuutin sisällä hakemuksen lähettämisestä.

Näet kaikki lainatarjoukset kirjautumalla sisään Omille sivuillesi. Tarjoukset on järjestetty todellisen vuosikoron mukaan pienimmästä suurimpaan, joten näet helposti kerralla, mikä lainoista on edullisin.

Säästä rahaa vähentämällä lainojesi määrää

Todellinen vuosikorko paljastaa, kuinka lainan kustannuksiin vaikuttavat muutkin maksut kuin pelkkä korko. Monesti lainoista maksetaan kuukausittain esimerkiksi tilinhoitomaksua, joten useaa lainaa lyhentämällä pelkästään lainan sivukuluihin voi mennä huomattava summa rahaa. Minimoimalla lainojen määrän voi siten säästää lainakuluissa. Yhdistä lainat Lendon avulla ja säästä kuukausikuluissasi.

vuotta
Arvioitu kuukausierä
99.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 6.30 % ja todellinen vuosikorko 6.49 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 14 287 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja.

Näin palvelumme toimii

Apply

1.Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Bank icon

2. Useita lainatarjouksia

Lainatarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi lainatarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Scale icon

3. Vertaa lainoja

Vertaile lainatarjouksia ja valitse sinulle sopivin.

Usein kysytyt kysymykset

Lisää lainapalvelustamme

Lainojen kilpailuttaminen

Lainojen kilpailuttaminen on helppoa – teet yhden hakemuksen lainapalveluumme, minkä jälkeen välitämme sen puolestasi kaikille yhteistyökumppaneillemme.

Lue lisää lainojen kilpailutuksesta
Yhdistä lainat

Lendo auttaa sinua yhdistämään nykyiset lainasi ilmaiseksi.

Lue lisää lainojen yhdistämisestä
Kulutusluotto

Lendon avulla saat haettua kulutusluottoa, kun tarvitset lainaa uutta hankintaa varten tai arjen menoihin.

Lue lisää kulutusluotosta
Lainat

Lendon kautta haettavat lainat ovat kaikki vakuudettomia lainoja.

Lue lisää eri lainoista
Autolaina

Lendon kautta voit hakea vakuudetonta lainaa koko auton arvon edestä jopa 60 000 euroon saakka.

Lue lisää autolainasta
Yhteistyökumppanit

Lendon yhteistyökumppaneina on vain luotettavia pankkeja ja luotonantajia.

Lue lisää kumppaneistamme