Todellinen vuosikorko huomioi kaikki lainakulut

Lainojen markkinoinnissa käytetään yleisesti kahta käsitettä: todellinen vuosikorko sekä nimelliskorko. Vaikka nimelliskorko olisi matala, se ei välttämättä tarkoita että laina on edullinen. Lainasta voidaan periä koron lisäksi muita kuluja, kuten kertaluontoinen avausmaksu sekä kuukausittain maksettava tilinhoitomaksu. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainasta perittävät kulut, ja siksi lainoja vertailtaessa onkin syytä tarkastella todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan.

Lainan korko on ikään kuin maksu siitä, että lainanantaja luovuttaa lainasumman lainanottajan käyttöön. Yleensä korosta puhuttaessa tarkoitetaan lainan nimelliskorkoa, joka voi vaihdella eri lainanmyöntäjien välillä. Lendon kaltaisten lainapalvelujen avulla lainojen korkoja on helppo vertailla keskenään.

Kuinka valitsen parhaimman lainan?

Kun tavoitteesi on löytää edullinen laina, on vertailu helpointa tehdä todellisen vuosikoron avulla. Silloin näet yhdellä vilkaisulla, paljonko lainasta koituu maksettavaksi muita kuluja koron lisäksi. Lainanmyöntäjien tulee nimelliskoron lisäksi ilmoittaa lainan todellinen vuosikorko lainoja markkinoidessaan. Tämä helpottaa lainojen vertailemista.

Mitä kaikkea todellinen vuosikorko sisältää?

Lainan todellisen vuosikoron laskennassa otetaan huomioon:

  • Lainan pääoma

  • Lainan takaisinmaksuaika

  • Nimelliskorko

  • Lainasta perittävät erillismaksut, kuten lainan avausmaksu tai tilinhoitomaksu.

Lainojen markkinoinnissa kuluttajia houkutellaan usein edullisella nimelliskorolla. Pelkkä nimelliskorko ei kuitenkaan kerro lainan todellisia kustannuksia ja siksi todellinen vuosikorko auttaa lainakustannusten hahmottamisessa. Muista siis aina lukea myös pieni printti, kun vertailet lainoja keskenään.

Kuinka selvitän, mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Lainan korko voi vaihdella eri luotonmyöntäjien kesken. Moni luotonmyöntäjä laskee lainalle korkoprosentin lainanhakijan riskiluokituksen perusteella. Riskiluokitukseen voi vaikuttaa muun muassa hakijan työsuhde, tulot, menot sekä velat. Useimmissa tapauksissa lainaa täytyy siksi hakea, jotta lainan nimelliskorko sekä todellinen vuosikorko voidaan laskea.

Lendon lainapalvelussa haet helposti yhdellä hakemuksella lainaa. Lainahakemus toimitetaan kerralla kaikille yhteistyökumppaneillemme, joten voit saada useita tarjouksia samalla hakemuksella. Ensimmäiset tarjoukset saapuvat jo minuutin sisällä hakemuksen lähettämisestä.

Näet kaikki tarjoukset kirjautumalla sisään Omille sivuillesi. Tarjoukset on järjestetty todellisen vuosikoron mukaan pienimmästä suurimpaan, joten näet helposti kerralla, mikä lainoista on edullisin.

Säästä rahaa vähentämällä lainojesi määrää

Todellinen vuosikorko paljastaa, kuinka lainan kustannuksiin vaikuttavat muutkin maksut kuin pelkkä korko. Monesti lainoista maksetaan kuukausittain esimerkiksi tilinhoitomaksua, joten useaa lainaa lyhentämällä pelkästään lainan sivukuluihin voi mennä huomattava summa rahaa. Minimoimalla lainojen määrän voi siten säästää lainakuluissa. Yhdistä lainat Lendon avulla ja säästä kuukausikuluissasi.

Todellinen vuosikorko helpottaa lainojen vertaiua. Valitse paras laina Lendon avulla ja säästä!

vuotta
Arvioitu kuukausierä
166.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Näin palvelumme toimii

Apply

1.Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Bank 64 px H

2. Vertaa tarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi tarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Scale icon

3. Valitse paras tarjous

Vertaile tarjouksia ja valitse sinulle paras laina.