Todellinen vuosikorko sisältää lainan kaikki kulut

Todellinen vuosikorko kertoo lainasta yhden kalenterivuoden aikana kertyvät kaikki todelliset kulut.

Koron lisäksi voidaan periä muita kuluja, kuten kertaluontoinen avausmaksu sekä kuukausittain maksettava tilinhoitomaksu.

Todellinen vuosikorko on tunnusluku jonka myötä myös lainavertailu on helpompaa.

Lainojen markkinoinnissa käytetään yleisesti kahta käsitettä: todellinen vuosikorko sekä nimelliskorko. Vaikka nimelliskorko olisi matala, se ei välttämättä tarkoita että laina on edullinen.

Lainan korko on ikään kuin maksu siitä, että luotonmyöntäjä luovuttaa lainasumman lainanottajan käyttöön. Yleensä korosta puhuttaessa tarkoitetaan nimelliskorkoa, joka voi vaihdella eri luotonmyöntäjien välillä.

Siksi lainoja vertailtaessa onkin syytä tarkastella todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan, sillä se helpottaa vertailua.

Vertailu on helpointa todellisen vuosikoron avulla

Kun tavoitteesi on löytää edullinen laina, on vertailu helpointa tehdä todellisen vuosikoron avulla. Silloin näet yhdellä vilkaisulla, paljonko lainasta koituu maksettavaksi muita kuluja koron lisäksi.

Luotonmyöntäjien tulee nimelliskoron lisäksi ilmoittaa lainan todellinen vuosikorko lainoja markkinoidessaan. Lendon lainapalvelun avulla korkoja on helppo vertailla keskenään.

Mitä kaikkea todellinen vuosikorko sisältää?

Todellisen vuosikoron laskennassa otetaan huomioon:

  • Lainan pääoma

  • Lainan takaisinmaksuaika

  • Nimelliskorko

  • Lainasta perittävät erillismaksut, kuten avausmaksu tai tilinhoitomaksu.

Lainojen markkinoinnissa kuluttajia houkutellaan usein edullisella nimelliskorolla. Pelkkä nimelliskorko ei kuitenkaan kerro todellisia kustannuksia ja siksi todellinen vuosikorko auttaa lainakustannusten hahmottamisessa.

Muista siis aina lukea myös pieni printti, kun vertailet lainoja keskenään.

Kuinka selvitän, mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Korko voi vaihdella eri luotonmyöntäjien kesken. Moni laskee lainalle korkoprosentin lainanhakijan riskiluokituksen perusteella. Riskiluokitukseen voi vaikuttaa muun muassa hakijan työsuhde, tulot, menot sekä velat.

Useimmissa tapauksissa lainaa täytyy siksi ensin hakea, jotta sen nimelliskorko sekä todellinen vuosikorko voidaan laskea.

Haet kauttamme helposti yhdellä hakemuksella lainaa. Lainahakemus toimitetaan kerralla kaikille yhteistyökumppaneillemme, joten voit saada useita tarjouksia samalla hakemuksella.

Ensimmäiset tarjoukset saapuvat jo minuutin sisällä hakemuksen lähettämisestä. Näet kaikki tarjoukset kirjautumalla sisään Omille sivuillesi.

Ne on järjestetty todellisen vuosikoron mukaan pienimmästä suurimpaan. Näet kätevästi kerralla, mikä niistä on edullisin.

Säästä rahaa vähentämällä lainojesi määrää

Todellinen vuosikorko paljastaa, kuinka lainan kustannuksiin vaikuttavat muutkin maksut kuin pelkkä korko.

Monesti lainoista maksetaan kuukausittain esimerkiksi tilinhoitomaksua, joten useaa lainaa lyhentämällä pelkästään niiden sivukuluihin voi mennä huomattava summa rahaa. Minimoimalla lainojen määrän voi siten säästää niiden kuluissa.

Hae lainaa Lendon avulla ja säästä kuukausikuluissasi!

vuotta
Arvioitu kuukausierä
199.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 23 869 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Näin palvelumme toimii

Täytä hakemus

1. Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Vertaa tarjouksia

2. Vertaa tarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi tarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Valitse paras tarjous

3. Valitse paras tarjous

Vertaile tarjouksia ja valitse sinulle paras.

Usein kysytyt kysymykset