Tilinhoitomaksu kattaa lainan hallinnoinnista syntyviä kuluja

Tilinhoitomaksu on lainanhoitokulu, jota peritään lainan hallinnoinnista. Muita lainanhoitokuluja ovat esimerkiksi lainan lyhennyserä, lainan korko sekä avausmaksu. Tilinhoitomaksu tunnetaan myös nimellä tilinhoitopalkkio.

Mikä on tilinhoitomaksu?

Tilinhoitomaksu on lainanhoitokulu, jota lainanmyöntäjä voi periä lainasta. Sen avulla katetaan lainan hallinnoinnista syntyviä kuluja. Tilinhoitomaksu on erillinen kulu, jota maksetaan lainasta lainanlyhennyksen sekä koron lisäksi. Yleensä tilinhoitomaksu maksetaan joka kuukausi lainanlyhennyksen kanssa samassa yhteydessä.

Minkä suuruinen on tilinhoitomaksu?

Tilinhoitomaksu on useimmissa tapauksissa kiinteä, eli sen määrä pysyy samana kuukaudesta toiseen lainasummasta riippumatta. Tilinhoitomaksun määrä vaihtelee eri lainanmyöntäjien kesken, ja jotkut lainanmyöntäjät eivät peri lainkaan tilinhoitopalkkiota.

Kuluttajansuojalaki asettaa kulutuslainoille enimmäiskoron, minkä lisäksi muut lainanhoitokulut saavat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa. Näihin muihin kuluihin lasketaan tilinhoitomaksun lisäksi esimerkiksi lainan avausmaksu.

Lainan todellinen vuosikorko huomioi kaikki lainanhoitokulut mukaan lukien tilinhoitomaksun. Siksi lainoja vertailtaessa kannattaakin vertailla todellisia vuosikorkoja pelkän nimelliskoron sijaan.

Yhdistämällä lainasi säästät tilinhoitomaksuissa

Onko sinulla useampi kulutusluotto, vakuudeton laina tai muu pienlaina? Jos maksat jokaisesta lainasta tilinhoitomaksua, kertyy niistä kuukaudessa huomattava summa vaikka yksittäinen maksu tuntuisikin pieneltä.

Lainojen yhdistäminen tuo säästöä, kun tilinhoitomaksu tulee maksettavaksi vain yhdestä lainasta. Lisäksi säästöä voi tulla edullisemmasta korosta, sillä korko on yleensä parempi suuremmalla lainasummalla. Suurempi laina tietää myös pidempää maksuaikaa, minkä myötä kuukausierä pienenee. Näin sinulle jää enemmän joustovaraa talouteesi.

vuotta
Arvioitu kuukausierä
166.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Näin palvelumme toimii

Apply

1.Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Bank 64 px H

2. Vertaa tarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi tarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Scale icon

3. Valitse paras tarjous

Vertaile tarjouksia ja valitse sinulle paras laina.