1. Lainasanasto
  2. Tilinhoitomaksu eli tilinhoitopalkkio

Tilinhoitomaksu eli tilinhoitopalkkio peritään lainan hallinnoinnista

Tilinhoitomaksu eli tilinhoitopalkkio on erillinen lainanhoitokulu, jota peritään lainan hallinnoinnista syntyvistä kustannuksista.

Muita kuluja ovat esimerkiksi lyhennyserä, lainan korko sekä avausmaksu eli nostopalkkio.

Yleensä tilinhoitomaksu maksetaan joka kuukausi lyhennyksen kanssa samassa yhteydessä.

Minkä suuruinen tilinhoitomaksu on?

Tilinhoitomaksu on useimmissa tapauksissa kiinteä, eli sen määrä pysyy samana kuukaudesta toiseen lainasummasta riippumatta.

Tilinhoitomaksun määrä vaihtelee eri luotonmyöntäjien kesken, ja jotkut eivät peri lainkaan tilinhoitopalkkiota.

Kuluttajansuojalaki asettaa kulutuslainoille enimmäiskoron, minkä lisäksi muut lainanhoitokulut saavat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Näihin muihin kuluihin lasketaan tilinhoitomaksun lisäksi esimerkiksi lainan avausmaksu.

Todellinen vuosikorko huomioi kaikki lainanhoitokulut mukaan lukien tilinhoitomaksun. Siksi lainoja vertailtaessa kannattaakin vertailla todellisia vuosikorkoja pelkän nimelliskoron sijaan.

50060 000
vuotta

Arvioitu kuukausierän suuruus

166 €/k

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90% ja todellinen vuosikorko 6.06%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Tilinhoitomaksuissa voi säästää!

Onko sinulla useampi kulutusluotto tai pienlaina? Jos maksat jokaisesta myös tilinhoitomaksua, niistä kertyy kuukaudessa huomattava summa, vaikka yksittäinen maksu tuntuisikin pieneltä.

Lainojen yhdistäminen tuo säästöä, kun tilinhoitomaksukin tulee jatkossa maksettavaksi vain yhdestä lainasta.

Lisäksi säästöä voi tulla edullisemmasta korosta, sillä korko on yleensä parempi suuremmalla lainasummalla.

Suurempi laina tietää myös pidempää maksuaikaa, minkä myötä kuukausierä pienenee. Näin sinulle jää enemmän joustovaraa talouteesi.

Tilinhoitomaksu eli tilinhoitopalkkio

Usein kysytyt kysymykset

Jokaisella luotonmyöntäjällä on omat käytäntönsä: osa veloittaa tilinhoitomaksua ja osa ei. Joillain tilinhoitomaksu ja sen määrä riippuu haettavasta summasta.

Näet yhteistyökumppaniemme omilta sivuilta, paljonko heidän tilinhoitomaksunsa on.

Kyllä, tilinhoitomaksu ja tilinhoitopalkkio tarkoittavat samaa asiaa eli lainan hallinnoinnista veloitettavaa kulua.

Luotonantajien lainaehtoihin kuuluu, että hakija on iältään vähintään 20-vuotias. Hakijan tulee asua Suomessa vakituisesti, ja hänellä pitää olla säännöllisiä palkka- tai eläketuloja vähintään 791 euroa kuukaudessa.

Luottoa ei voida myöntää, mikäli hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Nämä ehdot koskevat myös mahdollista rinnakkais- eli yhteishakijaa. Hakijalla tulee lisäksi olla käytössään verkkopankkitunnukset sekä sähköposti.

Huomioithan, että Lendo ei voi vaikuttaa pankkien luotonmyöntöprosesseihin.

Korko on aina pankkikohtainen, sillä jokainen pankki tekee oman yleisarvionsa antamiesi tietojen perusteella ja tarjoaa sen pohjalta yksilöllistä korkoa.

Kauttamme haettavien lainojen nimelliskorko on 4,90 - 20%. Nimelliskoron lisäksi lainasta peritään usein avaus- ja/ tai tilinhoitomaksuja. Näistä muodostuu todellinen vuosikorko. Voidaksemme kilpailuttaa lainasi ja saadaksemme selville sen koron, täytä ja lähetä meille ensin lainahakemus.

Yhdellä hakemuksella tavoitat kauttamme useita pankkeja, ja voit saada lukuisia tarjouksia eri koroilla. Tämän jälkeen voit valita itsellesi sopivimman ja parhaan tarjouksen. Huomioithan kuitenkin, että Lendo kilpailuttaa lainat puolestasi, muttei ei voi vaikuttaa pankkien luotonmyöntöprosesseihin, eikä niiden tarjoamiin korkoihin.

Jokainen pankki käsittelee hakemuksen itsenäisesti määrittäen lainalle koron, joka perustuu sen sisäiseen riskinarviointiin.