Pikavippi - jopa pieni vippi voi tulla kalliiksi

Pikavippi saattaa kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta varsinkin jos tarvitset lainaa nopeasti.

Pikavippien korot ja kulut ovat kuitenkin korkeita, ja jopa pieni pikavippi voi tulla liian kalliiksi lyhyessä ajassa.

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on vakuudeton laina, jolle on tyypillistä pieni lainasumma sekä lyhyt takaisinmaksuaika.

Pikavippien rantautuessa Suomeen alaa ei oltu säädelty, ja pikavippejä pystyi saamaan vaikkapa tekstiviestillä keskellä yötä.

Tuolloin pikavippien korot saattoivat olla lainan pääomaan nähden kohtuuttomia, jolloin satasen lainasta kertyikin äkkiä maksettavaksi useampi sata euroa.

Kulutusluotto onkin pikavippiä paljon parempi vaihtoehto sekä sinulle, että taloudellesi.

Lendo voi auttaa pääsemään eroon pikavipeistä!

vuotta
Arvioitu kuukausierä
199.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 23 869 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Kuinka pikavippi eroaa pikalainasta?

Sekä pikavippi että pikalaina ovat nopeasti nostettavia lainoja. Pikavipille on tyypillistä lainan korkeat kulut sekä lyhyt takaisinmaksuaika.

Pikalainalla tarkoitetaan vakuudetonta kulutusluottoa, joka sekin voidaan maksaa tilille nopeasti, usein vielä saman päivän aikana.

Lainan korot ja muut kulut voivat olla kohtuulliset pikavippiin nähden, ja sille on mahdollista saada pikavippiä pidempi takaisinmaksuaika.

Pikavippien sääntely

Ensimmäiset suomalaiset pikavippiyritykset aloittivat toimintansa vuonna 2005 ja pari vuotta myöhemmin markkinoilla oli yli 50 luotonantajaa, jotka tarjosivat pikavippejä.

Lainan pystyi saamaan minuuteissa ja jopa keskellä yötä. Pikavippien takaisinmaksuajat olivat lyhyitä, yleensä 14 – 30 vuorokautta.

Ensimmäinen pikavippejä koskeva laki astui voimaan vuoden 2009 loppupuolella. Tuolloin säädettiin, ettei pikavippejä voinut nostaa keskellä yötä.

Kuluttaja pystyi edelleen hakemaan pikavippiä yöaikaan, mutta lainan sai käyttöönsä vasta aamuseitsemältä.

Vuonna 2013 astui voimaan laki, jonka johdosta moni pikavippiyritys lopetti toimintansa. Alle 2 000 euron pikavipeille asetettiin 50 prosentin korkokatto, kun siihen saakka todellinen vuosikorko pienimmille lainasummille saattoi olla tuhansia prosentteja.

Koska laki rajattiin koskemaan vain alle 2 000 euron suuruisia luottosummia, saattoi korko edelleen olla satoja tai tuhansia prosentteja sitä suuremmille pikavipeille.

Nykyinen laki vähensi pikavippien tarjontaa

Suomalaiset kotitaloudet velkaantuvat kovaa vauhtia, ja ilmiön hillitsemiseksi syksyllä 2019 kulutusluotoille asetettiin 20 prosentin enimmäiskorko. Lisäksi laki rajaa lainasta perittäviä muita kuluja, jotka saavat nykyisin olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Lakimuutoksen myötä moni pikavippiyritys poistui kokonaan markkinoilta. Kuluttajille kuluttajaluottojen korkosäätely tarkoittaa edullisempia lainoja, mutta samalla lainansaanti on vaikeutunut, kun pikavippejä ei enää myönnetä yhtä helposti kuin aiemmin.

Vanhat pikavipit kannattaa kilpailuttaa

Lainojen kilpailutus voi tuoda tuntuvia säästöjä lainakuluihisi. Jos sinulla on vanhoja pikavippejä, voit kilpailuttaa ne Lendon avulla ilmaiseksi.

Ensimmäiset tarjoukset saapuvat minuutin sisällä hakemuksen lähettämisestä ja nopeimmillaan laina voi olla tililläsi vielä samana päivänä. Voit itse valita takaisinmaksuajan 1–15 vuoden väliltä.

Saamasi lainatarjoukset ovat voimassa jopa 30 vuorokautta, joten sinulla on hyvin aikaa miettiä päätöstäsi.

Kun laina on nostettavissa, voit maksaa sillä korkeakorkoisen pikavipin kerralla pois. Varsinkin kaikki ennen 1.9.2019 otetut pikavipit sekä kulutusluotot on hyvä kilpailuttaa, koska niiden korot voivat olla moninkertaiset luoton pääomaan nähden.

Lainojen yhdistely tuo säästöä

Onko sinulla useita pikavippejä, joista maksat jokaisesta erikseen kuukausittaista tilinhoitomaksua korkean koron lisäksi?

Yhdistämällä vanhat pikavipit voit vähentää lainojen kuukausikuluja ja saada säästöä kun maksat jatkossa kuluja ainoastaan yhdestä lainasta usean sijaan.

Lisäksi voit saada lainallesi paremman koron ja pidemmän takaisinmaksuajan. Näin sinulle jää enemmän rahaa käyttöösi ja taloudessasi on paremmin joustovaraa yllättäviä menoja varten.

Kuinka yhdistäminen tapahtuu?

Pikavippien yhdistäminen tarkoittaa käytännössä uuden lainan hakemista vanhojen lainojen yhteissummalle.

Uudella lainalla maksetaan vanhat pikavipit kerralla pois, ja jatkossa lyhennetään vain yhtä lainaa.

Luotonantajasta riippuen lainojen yhdistäminen voi tapahtua kahdella eri tavalla:

  1. Jotkut pankit ja luotonantajat maksavat myönnetyn lainan kokonaisuudessaan hakijan tilille, jolloin hakijan vastuulle jää maksaa itse nykyiset lainat pois.

  2. Toiset pankit ja luotonantajat taas eivät maksa uutta lainaa hakijan tilille, vaan haluavat sen sijaan maksaa vanhat lainat suoraan pois uudella lainalla hakijan puolesta.

Kuinka pikavipit yhdistetään Lendon lainapalvelussa?

Pikavippien yhdistäminen on helpompaa kuin luulisi! Aloita hakemuksen täyttö hakemalla lainasummaa, joka vastaa nykyisten pikavippiesi kokonaissummaa.

Jos sinulla on vaikkapa kaksi 1 000 euron sekä yksi 2 500 euron luotto, haluat silloin hakea 4 500 euroa uutta lainaa yhdistääksesi nykyiset. Valitse lainan tarkoitukseksi yhdistelylaina ja jatka hakemusta täyttämällä pyydettävät tiedot.

Saat ensimmäiset tarjoukset jopa minuutissa hakemuksen lähettämisestä

Hakemuksesi lähetetään kaikkien yhteistyökumppaneidemme käsiteltäväksi. Vertaile saamiasi tarjouksia ja valitse itsellesi laina, jossa on alhaisin korko ja parhaat ehdot.

Hakemuksen kokonaiskäsittelyaika on 24 tuntia, mutta usein ensimmäiset tarjoukset ovat nähtävillä jo muutaman minuutin kuluttua hakemuksen lähetyksestä.

Selvitä pikavippiesi kustannukset ja vertaa, paljonko voisit säästää yhdistämällä lainasi jo tänään.

Lainojen yhdistäminen kannattaa, oli sitten kyseessä muutama isompi tai usea pieni vippi. Yhdistämällä pikavipit säästät rahaa ja helpotat taloutesi hallintaa.

Pikavippi heti tilille voi monesti kuulostaa helpolta ratkaisulta, mutta johtaa helposti pikavippikierteeseen.

Ota taloutesi haltuun - yhdistä vanhat pikavippisi lainapalvelussamme.

Näin vanha pikavippi kilpailutetaan

Täytä hakemus

1. Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Vertaa tarjouksia

2. Vertaa tarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi tarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Valitse paras tarjous

3. Valitse paras tarjous

Vertaile tarjouksia ja valitse sinulle paras tarjous, jolla maksaa pois pikavippi.

Usein kysytyt kysymykset