Pankin vaihto voi tuoda tuntuvia säästöjä

Kuten lainojen kilpailutus, myös pankkien kilpailuttaminen ja pankin vaihto sen tuloksena voi olla taloudellisesti kannattavaa ja tuoda tuntuvia säästöjä.

Edullisempien palvelumaksujen lisäksi pankin vaihto voi käydä mielessä esimerkiksi huonon asiakaspalvelukokemuksen tai suppean konttoriverkoston vuoksi.

Olipa syysi mikä tahansa, nykypäivänä pankin vaihto on tehty helpoksi ja useimmissa tapauksissa uusi pankki hoitaa valtakirjalla kaiken vaihtoon liittyvän työn asiakkaan vanhan pankin kanssa.

Miten pankin vaihto tehdään käytännössä?

Mieti, mitä pankkipalveluja tarvitset ja vertaa pankkeja keskenään. Kun olet tehnyt päätöksesi vaihtaa pankkia, varaa aika tapaamiseen uuden pankin kanssa. Joissain pankeissa vaihto voidaan hoitaa kokonaan verkossa.

Pankin vaihtoa varten tarvitset henkilöllisyystodistuksen, minkä lisäksi mukana on hyvä olla tiedot palkasta tai eläkkeestä sekä veloista ja varallisuudesta. Tapaamisessa käydään läpi, mitkä palvelut sinulle avataan uuteen pankkiin.

Allekirjoittamalla valtakirjan valtuutat uuden pankkisi hoitamaan vanhan pankkisi kanssa pankin vaihtoon liittyvät asiat, kuten tilien ja korttien sulut sekä lainojen ja säästöjen siirrot.

Asioita, jotka kannattaa huomioida

Sovi uuden pankin kanssa, siirretäänkö pankin vaihdon yhteydessä myös e-laskut sekä suoraveloitukset.

Ota huomioon, että jotkut maksut kuten suoratoistopalvelut saatetaan veloittaa säännöllisesti maksukortiltasi eikä pankkitililtäsi. Näissä tapauksissa joudut itse ilmoittamaan muuttuneet maksukorttitiedot palveluntarjoajalle.

Muista ilmoittaa uusi tilinumerosi palkan tai eläkkeen maksajalle. Uusi tilinumero tulee ilmoittaa myös etuuksien maksajalle kuten KELA:lle. Myös Verohallinto tarvitsee tilinumerosi veronpalautuksia varten.

Myös sijoitukset voi siirtää uuteen pankkiin

Lainojen ja säästöjen lisäksi myös sijoitukset voidaan siirtää uuteen pankkiin. Osakkeet ja arvopaperit voi siirtää ilman, että ne pitää välillä myydä pois.

Sen sijaan rahastojen siirtäminen pankista toiseen edellyttää rahasto-osuuksien myymistä ja vastaavien ostamista uudesta pankista. Tämä on harvemmin kannattavaa verotuksen vuoksi, joten rahastot kannattaa jättää vanhaan pankkiin.

Edullisempi laina ei aina vaadi pankin vaihtoa

Lainojen kilpailuttaminen ei edellytä pankin vaihtoa. Lendon avulla voit kilpailuttaa lainasi 24 eri pankin sekä luotonantajan kesken.

Vaikka oma pankkisi ei olisikaan yhteistyökumppanimme, voit valita lainan saamiesi tarjousten keskuudesta. Laina maksetaan omalle pankkitilillesi jopa saman päivän aikana.

Myös olemassa olevan lainan voi kilpailuttaa. Jos sinulla on laina omasta pankistasi, kannattaa se kilpailuttaa säännöllisesti, sillä toisen luotonmyöntäjän antama lainatarjous voi olla nykyistä lainaasi kilpailukykyisempi.

Lainasi korko voi laskea ilman pankin vaihtoa, jos oma pankkisi lähtee mukaan tarjouskilpailuun sinun saatuasi muualta edullisemman tarjouksen.

Asuntolaina on yleinen syy vaihtaa pankkia

Moni päätyy vaihtamaan pankkia asuntolainan kilpailuttamisen seurauksena. Uudesta pankista nostetaan asuntolaina, jolla maksetaan pois olemassa oleva asuntolaina.

Yleensä asuntolainan ennenaikaiselle takaisinmaksulle ei pitäisi olla esteitä, mutta esimerkiksi kiinteäkorkoisen lainan poismaksusta voi koitua ylimääräisiä kuluja.

Haluatko säästää vain kuukausikuluissa?

Pankin vaihtoon sisältyy paljon selvitystyötä, kun vertailet eri pankkien palvelutarjontaa sekä hinnastoja. Kun olet vihdoin löytänyt tarpeisiisi sopivan pankin, pitää sinun sopia henkilökohtaisesta tapaamisesta uuden pankin kanssa.

Vaikka valtuuttaisit uuden pankin hoitamaan kaikki käytännön asiat, jää sinun hoidettavaksi esimerkiksi uuden tilinumeron ilmoittaminen eteenpäin. Kaikki tämä työ ei välttämättä ole vaivan arvoista, jos ensisijainen syysi pankin vaihtoon on parin euron säästö pankin palvelumaksuissa.

Lainojen yhdistäminen on yksinkertaisempaa kuin pankin vaihto

Mikäli sinulla on useita lainoja, jo lainojen yhdistäminen voi tuoda sinulle tuntuvaa säästöä kuukausikuluissa.

Lendon avulla lainojen yhdistäminen on todella helppoa ja nopeaa verrattuna pankin vaihtoon.

Lyhentämällä yhtä lainaa usean sijaan säästät erinäisissä lainanhoitokuluissa. Sen lisäksi voit saada yhdistelylainan nykyisiä lainojasi paremmalla korolla.

Pankin vaihto voi siis olla kannattavaa, muttei suinkaan pakollista kun on kyse lainasta.

Väliaikainen korkokatto päättyi 1.10. 2021

Ajalla 1.1. – 30.09. kulutusluottojen korkokatto 2021 oli asetettu 10 prosenttiin. Jos hait sinä aikana lainaa, ja sait pysyvästi tarjouksen maksimissaan 10 % korolla, se on luonnollisesti voimassa jatkossakin.

Osassa lainasopimuksia korko saattoi kuitenkin nousta, joten nyt kannattaa kilpailuttaa lainat uudestaan.

Kilpailuta lainasi Lendon avulla ja laina voi olla tililläsi jo tänään!

vuotta
Arvioitu kuukausierä
199.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 23 869 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Näin palvelumme toimii

Täytä hakemus

1. Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Vertaa tarjouksia

2. Vertaa tarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi tarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Valitse paras tarjous

3. Valitse paras tarjous

Vertaile tarjouksia ja valitse sinulle paras.

Usein kysytyt kysymykset