Pankin vaihto voi tuoda tuntuvia säästöjä

Kuten lainojen kilpailutus, myös pankkien kilpailuttaminen voi olla taloudellisesti kannattavaa. Edullisempien palvelumaksujen lisäksi pankin vaihto voi käydä mielessä esimerkiksi huonon asiakaspalvelukokemuksen tai suppean konttoriverkoston vuoksi. Olipa syysi mikä tahansa niin nykypäivänä pankin vaihto on tehty helpoksi ja useimmissa tapauksissa uusi pankki hoitaa valtakirjalla kaiken vaihtoon liittyvän työn asiakkaan vanhan pankin kanssa.

Pankin vaihto käytännössä

Mieti, mitä pankkipalveluja tarvitset ja vertaa pankkeja keskenään. Kun olet tehnyt päätöksesi vaihtaa pankkia, varaa aika tapaamiseen uuden pankin kanssa. Joissain pankeissa vaihto voidaan hoitaa kokonaan verkossa. Pankin vaihtoa varten tarvitset henkilöllisyystodistuksen, minkä lisäksi mukana on hyvä olla tiedot palkasta tai eläkkeestä sekä veloista ja varallisuudesta. Tapaamisessa käydään läpi, mitkä palvelut sinulle avataan uuteen pankkiin. Allekirjoittamalla valtakirjan valtuutat uuden pankkisi hoitamaan vanhan pankkisi kanssa pankin vaihtoon liittyvät asiat, kuten tilien ja korttien sulut sekä lainojen ja säästöjen siirrot.

Sovi uuden pankin kanssa, siirretäänkö pankin vaihdon yhteydessä myös e-laskut sekä suoraveloitukset. Ota huomioon, että jotkut maksut kuten suoratoistopalvelut saatetaan veloittaa säännöllisesti maksukortiltasi eikä pankkitililtäsi. Näissä tapauksissa joudut itse ilmoittamaan muuttuneet maksukorttitiedot palveluntarjoajalle.

Muista ilmoittaa uusi tilinumerosi palkan tai eläkkeen maksajalle. Uusi tilinumero tulee ilmoittaa myös etuuksien maksajalle kuten KELA:lle. Myös Verohallinto tarvitsee tilinumerosi veronpalautuksia varten.

Lainojen ja säästöjen lisäksi myös sijoitukset voidaan siirtää uuteen pankkiin. Osakkeet ja arvopaperit voi siirtää ilman, että ne pitää välillä myydä pois. Sen sijaan rahastojen siirtäminen pankista toiseen edellyttää rahasto-osuuksien myymistä ja vastaavien ostamista uudesta pankista. Tämä on harvemmin kannattavaa verotuksen vuoksi, joten rahastot kannattaa jättää vanhaan pankkiin.

Pankkia ei tarvitse vaihtaa edullisemman lainan vuoksi

Lainojen kilpailuttaminen ei edellytä pankin vaihtoa. Esimerkiksi Lendon lainapalvelussa voit kilpailuttaa lainasi 21 eri pankin sekä luotonantajan kesken. Vaikka oma pankkisi ei olisikaan yhteistyökumppanimme, voit valita lainan saamiesi tarjousten keskuudesta. Laina maksetaan omalle pankkitilillesi jopa saman päivän aikana.

Myös olemassa olevan lainan voi kilpailuttaa. Jos sinulla on laina omasta pankistasi, kannattaa laina kilpailuttaa säännöllisesti sillä voit saada edullisemman lainatarjouksen toiselta lainanmyöntäjältä. Oma pankkisi voi lähteä mukaan tarjouskilpailuun ja laskea lainasi korkoa, jos saat muualta edullisemman tarjouksen. Kaikki vanhat lainat on hyvä kilpailuttaa etenkin nyt väliaikaisen 10 % korkokaton ollessa voimassa.

Moni päätyy vaihtamaan pankkia asuntolainan kilpailuttamisen seurauksena. Uudesta pankista nostetaan asuntolaina, jolla maksetaan pois olemassa oleva asuntolaina. Yleensä asuntolainan ennenaikaiselle takaisinmaksulle ei pitäisi olla esteitä, mutta esimerkiksi kiinteäkorkoisen lainan poismaksusta voi koitua ylimääräisiä kuluja.

Pankin vaihto voi siis olla kannattavaa, muttei suinkaan pakollista kun on kyse lainasta. Kilpailuta lainasi Lendon avulla ja laina voi olla tililläsi jo tänään!

vuotta
Arvioitu kuukausierä
99.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 6.30 % ja todellinen vuosikorko 6.49 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 14 287 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja.

Näin palvelumme toimii

Apply

1.Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Bank icon

2. Useita lainatarjouksia

Lainatarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi lainatarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Scale icon

3. Vertaa lainoja

Vertaile lainatarjouksia ja valitse sinulle sopivin.

Usein kysytyt kysymykset

Lisää lainapalvelustamme

Lainojen kilpailuttaminen

Lainojen kilpailuttaminen on helppoa – teet yhden hakemuksen lainapalveluumme, minkä jälkeen välitämme sen puolestasi kaikille yhteistyökumppaneillemme.

Lue lisää lainojen kilpailutuksesta
Yhdistä lainat

Lendo auttaa sinua yhdistämään nykyiset lainasi ilmaiseksi.

Lue lisää lainojen yhdistämisestä
Kulutusluotto

Lendon avulla saat haettua kulutusluottoa, kun tarvitset lainaa uutta hankintaa varten tai arjen menoihin.

Lue lisää kulutusluotosta
Lainat

Lendon kautta haettavat lainat ovat kaikki vakuudettomia lainoja.

Lue lisää eri lainoista
Autolaina

Lendon kautta voit hakea vakuudetonta lainaa koko auton arvon edestä jopa 60 000 euroon saakka.

Lue lisää autolainasta
Yhteistyökumppanit

Lendon yhteistyökumppaneina on vain luotettavia pankkeja ja luotonantajia.

Lue lisää kumppaneistamme