1. Lainasanasto
  2. Palvelumaksut

Lainan palvelumaksut ovat lainaan liittyviä lisäkuluja

Lainan palvelumaksut ovat lainaan liittyviä kuluja, jotka lainanottaja maksaa lainanantajalle lainan ottamisen ja takaisinmaksamisen yhteydessä. Ne sisältävät esimerkiksi avausmaksun eli nostopalkkion, tilinhoitomaksut sekä muut lainan käsittelyyn liittyvät kustannukset.

Lainan palvelumaksut voivat vaihdella lainanantajan ja lainan tyypin mukaan ja ne voivat olla esimerkiksi kiinteitä maksuja tai prosentuaalisia osuuksia lainan pääomasta.

Lainan palvelumaksut ovat yleensä määritelty lainasopimuksessa ja ne on tärkeä huomioida ennen lainan hyväksymistä ja takaisinmaksua suunniteltaessa. Lainan palvelumaksut kattavat lainanantajan kulut ja riskin lainan antamisesta. Palvelumaksut kannattaa aina tarkistaa huolellisesti ennen lainan ottamista, jotta lainan kokonaiskustannukset pysyvät hallinnassa.

50060 000
vuotta

Arvioitu kuukausierän suuruus

166 €/k

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90% ja todellinen vuosikorko 6.06%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.