Nimelliskorko sisältää vain osan lainakustannuksista

Nimelliskorko tarkoittaa pankin tai luotonantajan asettamaa korkoa, joka peritään lainasta.

Pankki tai luotonantaja myöntää lainaa, josta se perii korkoa eli korvausta siltä ajalta, kun lainattu raha ei ole pankin tai luotonantajan käytössä.

Nimelliskorossa ei ole huomioitu laina-aikana perittäviä mahdollisia erillismaksuja, kuten tilinhoito- tai avausmaksuja joten se sisältää vain osan lainakustannuksista.

Mikä on nimelliskorko?

Nimelliskorko on pankin tai lainanantajan määrittelemä korko, jolla se myöntää lainanhakijalle lainaa. Nimelliskorko voi olla joko kiinteä tai vaihtuva.

Kiinteäkorkoisessa lainassa nimelliskorko pysyy samana koko sen takaisinmaksuajan. Vaihtuvakorkoisessa lainassa nimelliskorko on puolestaan sidottu viitekorkoon kuten Euribor-korkoon. Sen lisäksi pankki lisää siihen oman marginaalinsa.

Kiinteä nimelliskorko ei siis muutu, vaikka markkinakorko heilahtaisi suuntaan tai toiseen. Vaihtuva korko puolestaan reagoi markkinatilanteen mukaan.

Nimelliskorko ei huomioi muita lainasta perittäviä kuluja

Lainasta peritään nimelliskoron lisäksi myös muita kuluja. Näitä kuluja ovat esimerkiksi lainan avausmaksu sekä tilinhoitomaksu.

Lainan oheiskulut eivät näy nimelliskorossa, mutta ne huomioidaan lainan todellista vuosikorkoa laskettaessa. Vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki muutkin lainasta perittävät kulut.

Nimelliskorko voi olla korkeintaan 20 %

Kulutusluottojen nimelliskorkoa säädellään kuluttajansuojalaissa. Lain asettama korkokatto on 20 %, minkä lisäksi lainasta saa periä muita kuluja korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Nimelliskoron suuruuteen vaikuttaa lainanhakijan luottoluokitus. Jokainen luotonmyöntäjä tekee hakijasta oman riskiarvionsa, jonka perusteella se laskee, millä korolla lainaa voidaan tarjota.

Kilpailuta laina Lendon avulla niin näet, millä nimelliskorolla sinun on mahdollista saada lainaa. Pelkkä hakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Parempi korko lainoja yhdistämällä

Lainojen yhdistäminen voi tuoda sinulle säästöä joka kuukausi. Jos sinulla on useampi kulutusluotto, osamaksusopimus tai luottokortti, maksat niistä jokaisesta nimelliskoron lisäksi muita kuluja. Yhdistämällä lainat maksat vain yhden kuukausikuluja.

Lisäksi lainan nimelliskorko voi olla edullisempi kuin yksittäisillä lainoilla, sillä korko on yleensä kilpailukykyisempi kun lainasumma on suurempi.

Suuremmissa lainoissa on myös mahdollisuus pidempään takaisinmaksuaikaan, jolloin kuukausikulut pienenevät entisestään. Selvitä lainasi nimelliskorko Lendon maksuttomassa palvelussa!

vuotta
Arvioitu kuukausierä
199.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 23 869 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Näin palvelumme toimii

Täytä hakemus

1. Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Vertaa tarjouksia

2. Vertaa tarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi tarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Valitse paras tarjous

3. Valitse paras tarjous

Vertaile tarjouksia ja valitse sinulle paras.

Usein kysytyt kysymykset