Nimelliskorko sisältää vain osan lainakustannuksista

Nimelliskorko tarkoittaa pankin tai luotonantajan asettamaa korkoa, joka peritään lainasta. Pankki tai luotonantaja myöntää lainaa, josta se perii myöntämälleen lainanottajalta korkoa eli korvausta siltä ajalta, kun lainattu raha ei ole pankin tai luotonantajan käytössä.

Nimelliskorossa ei ole huomioitu laina-aikana perittäviä mahdollisia erillismaksuja, kuten tilinhoito- tai avausmaksuja.

Mikä on nimelliskorko?

Nimelliskorko on pankin tai lainanantajan määrittelemä korko, jolla se myöntää lainanhakijalle lainaa. Nimelliskorko voi olla joko kiinteä tai vaihtuva.

Kiinteäkorkoisessa lainassa nimelliskorko pysyy samana koko lainan takaisinmaksuajan. Vaihtuvakorkoisessa lainassa nimelliskorko on puolestaan sidottu viitekorkoon kuten Euribor-korkoon, minkä lisäksi pankki lisää siihen oman marginaalinsa.

Kiinteä nimelliskorko ei siis muutu vaikka markkinakorko heilahtaisi suuntaan tai toiseen, kun vaihtuva korko puolestaan reagoi markkinatilanteen mukaan.

Nimelliskorko ei huomioi muita lainasta perittäviä kuluja

Lainasta peritään nimelliskoron lisäksi myös muita kuluja. Näitä kuluja ovat esimerkiksi lainan avausmaksu sekä tilinhoitomaksu. Lainan oheiskulut kulut eivät näy nimelliskorossa, mutta ne huomioidaan lainan todellista vuosikorkoa laskettaessa.

Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainasta perittävät kulut.

Nimelliskorko voi olla korkeintaan 20 %

Kulutusluottojen nimelliskorkoa säädellään kuluttajansuojalaissa. Lain asettama korkokatto on 20 % (väliaikaisesti 10 % syyskuun 2021 loppuun), minkä lisäksi lainasta saa periä muita kuluja korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Nimelliskoron suuruuteen vaikuttaa lainanhakijan luottoluokitus. Jokainen lainanmyöntäjä tekee hakijasta oman riskiarvionsa, jonka perusteella ne laskevat, millä korolla lainaa voidaan tarjota. Kilpailuta laina Lendon avulla niin näet, millä nimelliskorolla sinun on mahdollista saada lainaa. Pelkkä hakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Parempi korko lainoja yhdistämällä

Lainojen yhdistäminen voi tuoda sinulle säästöä joka kuukausi. Jos sinulla on useampi kulutusluotto, osamaksusopimus tai luottokortti, maksat niistä jokaisesta nimelliskoron lisäksi muita kuluja. Yhdistämällä lainat maksat vain yhden lainan kuukausikuluja.

Lisäksi lainan nimelliskorko voi olla edullisempi kuin yksittäisillä lainoilla, sillä korko on yleensä kilpailukykyisempi suuremmilla lainasummilla. Suuremmissa lainoissa on myös mahdollisuus pidempään takaisinmaksuaikaan, jolloin lainan kuukausikulut pienenevät entisestään. Selvitä lainasi nimelliskorko Lendon maksuttomassa lainapalvelussa!

vuotta
Arvioitu kuukausierä
166.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Näin palvelumme toimii

Täytä lainahakemus

1.Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Vertaa tarjouksia

2. Vertaa tarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi tarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Valitse paras tarjous

3. Valitse paras tarjous

Vertaile tarjouksia ja valitse sinulle paras laina.