Mökkilaina auttaa tekemään haaveista totta

Mökkilaina auttaa, kun unelmoit omasta piilopirtistä maaseudun rauhassa. Haaveiletko leppoisista iltapäivistä rantalaiturilla lueskellen vai onko unelmanasi pieni siirtolapuutarhamökki kävelyetäisyydellä omasta kodistasi? Mökkilainan avulla voit rahoittaa kaikenlaiset vapaa-ajan asunnot myös ilman omia säästöjä.

Mikä on mökkilaina?

Mökkilaina on laina vapaa-ajan asunnon hankintaa varten. Yleensä mökkilaina on vakuudellinen laina, jossa ostettava vapaa-ajan asunto toimii lainan vakuutena. Mökin vakuusarvo riippuu sen kunnosta sekä sijainnista, ja useimmissa tapauksissa vakuusarvo on 50 – 70 %. Puuttuvaan osaan voi käyttää vakuudeksi muuta omaisuutta, kuten kiinteistöä tai osakehuoneistoa. Toinen vaihtoehto on ottaa vakuudeton laina puuttuvaa vakuutta kattamaan.

Kuinka paljon voin saada mökkilainaa?

Lendon kautta voi hakea lainaa mökin hankintaan korkeintaan 60 000 euroa. Voit käyttää lainan puuttuvan vakuuden rahoittamiseen, tai jos myönnetty luotto riittää mökin kauppahintaan voit rahoittaa mökin kokonaan lainasummalla ja ostaa mökin ilman vakuuksia.

Vakuudetonta mökkilainaa voi käyttää myös vapaa-ajan asunnon laajentamiseen esimerkiksi piharakennuksen muodossa. Jos haluat kunnostaa mökkiäsi, sopii remonttilaina paremmin tähän tarkoitukseen.

Hakiessasi mökkilainaa Lendon kautta, tavoitat yhdellä hakemuksella kaikki yhteistyökumppanimme. Voit siis kerralla saada jopa 21 tarjousta, joista pääset itse valitsemaan parhaimman.

Kuka voi hakea mökkilainaa?

Lendon kautta lainaa voi hakea vähintään 20-vuotias henkilö, jolla on palkka- tai eläketuloja vähintään 791 euroa kuukaudessa. Hakijalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa, minkä lisäksi hänellä on oltava käytössään sähköpostiosoite sekä verkkopankkitunnukset.

Millä korolla voin saada mökkilainaa?

Mökkilainan korko vaihtelee eri luotonantajien kesken ja se perustuu aina hakijasta tehtyyn riskiarvioon. Lendon kautta haettavan mökkilainan nimelliskorko on tyypillisesti 4,90 – 19,90 % (korkeintaan 10 prosenttia 30.9.2021 saakka).

Seuraavat tekijät voivat vaikuttaa saamaasi tarjoukseen:

  • Työsuhde: Kun sinulla on kokopäiväinen ja vakituinen työsuhde, sinulla on paremmat mahdollisuudet saada lainaa edullisemmin kuin silloin, jos olet osa-aikaisessa tai määräaikaisessa työssä.

  • Rinnakkaishakija: Luotonantajat näkevät lainantarjoamisen riskittömämpänä, kun kaksi henkilöä ovat yhteisvastuullisia lainasta. Rinnakkaishakijana voi toimia ainoastaan samassa taloudessa asuva puoliso.

  • Siviilisääty: Jos sinulla on taloudessasi avo- tai aviopuoliso jakamassa elinkustannuksia, voi asialla olla myönteinen vaikutus myös yksinään haettavaan lainaan.

Miksi mökkilainoja on hyvä vertailla?

Lainatarjous perustuu aina hakijasta tehtyyn riskiarvioon. Koska jokaisella luotonantajalla on oma tapansa arvioida riskit, voivat saamasi tarjoukset vaihdella suurestikin eri pankkien välillä. Siksi lainavertailu on hyvä tehdä, kun olet hakemassa mökkilainaa. Tekemällä vertailun Lendon lainapalvelussa, näet kerralla jopa 21 lainanmyöntäjän tarjoukset. Pääset valitsemaan itsellesi parhaan lainan, ja pian oma kesäparatiisi voi olla sinun!

vuotta
Arvioitu kuukausierä
166.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Näin palvelumme toimii

Apply

1.Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Bank 64 px H

2. Vertaa tarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi tarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Scale icon

3. Valitse paras tarjous

Vertaile tarjouksia ja valitse sinulle paras laina.