Luottokortti maksuvälineenä

Tänä päivänä yhä useamman suomalaisen lompakosta löytyy luottokortti tai useampikin käteismaksun suosion hiipuessa.

Luottokortti on maksukortti, jossa on korottoman maksuajan lisäksi luotto-ominaisuus. Kortilla olevaa luottoa voi käyttää myönnetyn luottorajan puitteissa. 

Luottokortti maksuvälineenä voi tuoda myös lisäturvaa suojaamalla ostamiasi tuotteita ongelmatilanteissa, kuten jos netistä tilattu tavara ei saavu lainkaan tai on virheellinen. Silloin korvausta voi hakea kortin myöntäneeltä taholta.

Myös matkalla se voi olla hyvä lisävakuus yllättävien tilanteiden varalle.

vuotta
Arvioitu kuukausierä
199.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 23 869 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Kuka voi saada luottokortin?

Eri pankeilla ja luottoyhtiöillä on omat kriteerinsä, kenelle ne voivat myöntää luottokortin.

Yleensä kortinhaltijalta edellytetään täysi-ikäisyyden ja säännöllisten tulojen lisäksi sitä, että hakijalla on puhtaat luottotiedot

Mitä tarkoittaa luottoraja?

Luottoraja on summa, jonka edestä kortinhaltijalle on myönnetty kortin käyttövaraa. Luottoraja on yksilöllinen riippuen muun muassa kortinhaltijan maksukyvystä sekä kuukausitulojen määrästä.

Kortilla voi tehdä hankintoja korkeintaan luottorajan edestä. Luottoa vapautuu takaisin käyttöön sitä mukaa kun luottokorttilaskua lyhennetään. 

Luotto-ominaisuuden käytöstä veloitetaan korkoa

Jos luottokorttia haluaa käyttää ensisijaisesti sen luotto-ominaisuuksien vuoksi, kertyy luotolle korkoa.

Tällöin koko laskua ei tarvitse maksaa pois kokonaisuudessaan, vaan osissa ja vähintään minimilyhennyserän verran.

Minimilyhennyserä on asiakaskohtainen ja usein riippuvainen kortin luottorajasta. Koron lisäksi luottokortin käytöstä voidaan veloittaa tilinhoitomaksu.

Luottokortin korko koostuu viitekorosta sekä rahoitusyhtiön marginaalista. Tyypillisesti viitekorkona käytetään 3 kuukauden Euribor-korkoa, ja marginaalit vaihtelevat 5 - 20 % välillä. 

Luottokortti toimii myös maksuaikakorttina

Luottokorttia voi käyttää myös maksuaikakorttina. Korttiostoksista tulee koontilasku kerran kuussa, ja kun koko laskun maksaa aina kerralla pois, kortin käytöstä ei peritä korkoa.

Maksuaikaominaisuus tuo siten joustoa ostosten tekoon myös niille, jotka eivät halua käyttää kortin luotto-ominaisuutta.

Myös luottokorttilainat voi yhdistää

Luottokorttejakin on hyvä vertailla keskenään, ja joissain tapauksissa voi tulla edullisemmaksi maksaa korttiluotto kokonaan pois hakemalla kulutusluottoa.

Myös päällekkäiset luottokorttilainat on mahdollista yhdistää. Useista rinnakkaisista korttiluotoista voi syntyä pahimmillaan vastaava kierre, kuin jos ottaa aina vain uuden pikavipin aiempien velkojen takaisin maksamiseksi.

Luottokorteissa on monesti korkeat korot, joten korttilainojenkin yhdistäminen voi tuoda konkreettista säästöä. Myös oman talouden hallinta voi helpottua.

Korkokulujen lisäksi säästöä voi kertyä tilinhoitomaksuista, kun lyhennettäviä luottoja on vähemmän. Luottokorteista kun voi olla sen myöntäjästä riippuen myös muita kuukausi- ja vuosimaksuja.

Lendon avulla voi hakea yhdistelylainaa 500 - 60 000 euroa.

Usein kysytyt kysymykset