Luotto mahdollistaa niin suuret kuin pienet hankinnat

Luotto tarkoittaa lainaa tai maksunlykkäystä. Aina ei ole mahdollisuutta säästää rahaa etukäteen, jolloin luotto tarjoaa rahoituksen hankinnalle. Kuluttajille myönnettäviä luottoja ovat esimerkiksi pankkilainat, pienlainat, osamaksusopimukset, kortti- sekä tililuotot.

Luotto voi olla vakuudellinen tai vakuudeton

Vakuudellisessa luotossa lainan vakuudeksi eli pantiksi asetetaan esimerkiksi kiinteistö tai muuta varallisuutta. Luoton vakuudeksi voidaan hyväksyä myös henkilötakaaja, joka vastaa luotosta mikäli lainansaaja ei suoriudu luoton takaisinmaksusta. Asuntolaina on tyypillinen vakuudellinen laina, jossa lainan kohteena oleva kiinteistö tai asunto-osake toimii lainan vakuutena.

Vakuudeton luotto on yhtä kuin laina ilman vakuuksia. Vakuudettoman luoton pantiksi ei tarvitse asettaa omaisuuttaan. Vakuudettomia luottoja ovat muun muassa luottokortit, osamaksusopimukset, joustoluotto sekä vakuudeton kulutusluotto.

Kertaluoton lisäksi on olemassa jatkuvia luottoja

Kertaluotosta puhutaan, kun luotto nostetaan kerralla kokonaan käyttöön. Esimerkiksi remonttia varten myönnettävä kulutusluotto, remonttilaina, on kertaluotto. Jatkuvia luottoja ovat puolestaan luottokortit, joustoluotto sekä luotollinen tili.

Jatkuvassa luotossa lainanhakijalle myönnetään luotto tietylle summalle. Koko luottosummaa ei tarvitse käyttää kerralla vaan luottoa voi nostaa ainoastaan tarpeeseen. Yleensä jatkuvalle luotolle ei ole ennalta määrättyä takaisinmaksuaikaa vaan luottoa voi lyhentää oman aikataulun ja maksukyvyn mukaan. Luottoa vapautuu takaisin käyttöön sitä mukaa, kun luottoa lyhennetään.

Millainen luotto on edullinen?

Pääsääntöisesti edullisena luottona pidetään sellaista luottoa, jossa on matala korko. Luoton edullisuutta arvioitaessa on syytä kiinnittää huomiota myös muihin tekijöihin kuin korkoon. Koron lisäksi luotosta voidaan periä muita maksuja, kuten tilinhoitomaksuja sekä avausmaksu. Nämä muut kulut on huomioitu luoton todellisessa vuosikorossa ja siksi edullinen luotto selviää todellisia vuosikorkoja tarkastelemalla.

Edullinen luotto löytyy vertailemalla

Lendon kaltaisten lainavertailupalvelujen ansiosta edullinen luotto löytyy helposti ja nopeasti lainoja vertailemalla. Täyttämällä yhden luottohakemuksen voit saada kerralla tarjouksia useilta pankeilta ja lainanmyöntäjiltä. Pääset rauhassa vertailemaan lainojen korkoja ja ehtoja keskenään ja valitsemaan tarjouksista itsellesi sopivimman luoton.

Löydä edullinen luotto vertailemalla lainoja Lendon avulla. Täytä maksuton hakemus jo tänään!

vuotta
Arvioitu kuukausierä
99.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 6.30 % ja todellinen vuosikorko 6.49 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 14 287 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja.

Näin palvelumme toimii

Apply

1.Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Bank icon

2. Useita lainatarjouksia

Lainatarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi lainatarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Scale icon

3. Vertaa lainoja

Vertaile lainatarjouksia ja valitse sinulle sopivin.

Usein kysytyt kysymykset

Lisää lainapalvelustamme

Lainojen kilpailuttaminen

Lainojen kilpailuttaminen on helppoa – teet yhden hakemuksen lainapalveluumme, minkä jälkeen välitämme sen puolestasi kaikille yhteistyökumppaneillemme.

Lue lisää lainojen kilpailutuksesta
Yhdistä lainat

Lendo auttaa sinua yhdistämään nykyiset lainasi ilmaiseksi.

Lue lisää lainojen yhdistämisestä
Kulutusluotto

Lendon avulla saat haettua kulutusluottoa, kun tarvitset lainaa uutta hankintaa varten tai arjen menoihin.

Lue lisää kulutusluotosta
Lainat

Lendon kautta haettavat lainat ovat kaikki vakuudettomia lainoja.

Lue lisää eri lainoista
Autolaina

Lendon kautta voit hakea vakuudetonta lainaa koko auton arvon edestä jopa 60 000 euroon saakka.

Lue lisää autolainasta
Yhteistyökumppanit

Lendon yhteistyökumppaneina on vain luotettavia pankkeja ja luotonantajia.

Lue lisää kumppaneistamme