Luotto tarjoaa rahoituksen hankintoihin

Luotto tarkoittaa samaa kuin laina tai maksunlykkäys. Aina ei ole mahdollisuutta säästää rahaa etukäteen. Silloin luotto tarjoaa rahoituksen hankintoihin.

Kuluttajille myönnettäviä luottoja ovat esimerkiksi pankkilaina, pienlaina, osamaksusopimukset, kortti- sekä tililuotot.

Lendon vertailupalvelun ansiosta edullinen laina löytyy helposti ja nopeasti. Vertailemme 500 - 60 000€ luotot puolestasi.

Luotto voi olla vakuudellinen tai vakuudeton

Vakuudellisessa luotossa lainan vakuudeksi eli pantiksi asetetaan esimerkiksi kiinteistö tai muuta varallisuutta.

Vakuudeksi voidaan hyväksyä myös henkilötakaaja, joka vastaa luotosta mikäli lainansaaja ei suoriudu sen takaisinmaksusta. Opintolaina on puolestaan valtion takaama laina.

Asuntolaina on tyypillinen vakuudellinen laina, jossa lainan kohteena oleva kiinteistö tai asunto-osake toimii vakuutena.

Vakuudeton luotto on yhtä kuin laina ilman vakuuksia. Sen pantiksi ei tarvitse asettaa omaisuuttaan.

Vakuudettomia luottoja ovat muun muassa luottokortit, osamaksusopimukset, joustoluotto sekä vakuudeton käyttölaina. Myös mökkilaina sekä autolaina voivat olla vakuudettomia luottoja.

vuotta
Arvioitu kuukausierä
166.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Kertaluotto nostetaan kerralla kokonaan käyttöön

Kertaluotto on nimensä kertaluonteisesti myönnettävä luotto, joka myös nostetaan kerralla kokonaan käyttöön.

Esimerkiksi remonttilainaa varten myönnettävä kulutusluotto on usein kertaluotto.

Usein kertaluotot ovat kohtalaisen pieniä, ja maksuaika on lyhyehkö. Myös pikavippi on kertaluotto. Niissä varsinkin voi kuitenkin korko muodostua kohtuuttoman suureksi. 2021 korkokatto asetti nimelliskorolle väliaikaisen 10 % ylärajan.

Jatkuvaa luottoa voi käyttää osissa

Kertaluoton lisäksi on olemassa jatkuvia luottoja. Näitä ovat luottokortit, joustoluotto sekä luotollinen tili.

Jatkuvassa luotossa sen hakijalle myönnetään luotto tietylle summalle, eikä sitä tarvitse käyttää kerralla, vaan luottoa voi nostaa ainoastaan tarpeeseen.

Yleensä jatkuvalle luotolle ei ole ennalta määrättyä takaisinmaksuaikaa, vaan luottoa voi lyhentää oman aikataulun ja maksukyvyn mukaan. Luottoa vapautuu takaisin käyttöön sitä mukaa, kun sitä lyhennetään.

Edullinen luotto löytyy vertailemalla

Yleensä edullisena luottona pidetään sellaista, jossa lainan korko on matala. Luoton edullisuutta arvioitaessa on syytä kiinnittää huomiota myös muihin tekijöihin.

Koron lisäksi luotosta voidaan periä muita maksuja, kuten tilinhoitomaksuja sekä avausmaksu. Lainan todellinen vuosikorko huomioi nämä muut kulut, ja siksi edullinen luotto selviääkin todellisia vuosikorkoja tarkastelemalla.

Yhdellä hakemuksella jopa useita tarjouksia

Täyttämällä yhden hakemuksen voit saada kerralla tarjouksia useilta pankeilta ja luotonmyöntäjiltä. Pääset rauhassa vertailemaan niiden korkoja ja ehtoja keskenään ja valitsemaan tarjouksista itsellesi sopivimman.

Hae luottoa täyttämällä maksuton hakemus jo tänään!

Näin luotto haetaan

Täytä hakemus

1.Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Vertaa tarjouksia

2. Vertaa tarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi tarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Valitse paras tarjous

3. Valitse paras tarjous

Vertaile tarjouksia ja valitse sinulle sopivin.