Luotto mahdollistaa niin suuret kuin pienet hankinnat

Luotto tarkoittaa samaa kuin laina tai maksunlykkäys. Aina ei ole mahdollisuutta säästää rahaa etukäteen, jolloin luotto tarjoaa rahoituksen hankinnalle. Kuluttajille myönnettäviä luottoja ovat esimerkiksi pankkilaina, pienlaina, osamaksusopimukset, kortti- sekä tililuotot.

Luotto voi olla vakuudellinen tai vakuudeton

Vakuudellisessa luotossa lainan vakuudeksi eli pantiksi asetetaan esimerkiksi kiinteistö tai muuta varallisuutta. Luoton vakuudeksi voidaan hyväksyä myös henkilötakaaja, joka vastaa luotosta mikäli lainansaaja ei suoriudu luoton takaisinmaksusta. Opintolaina on puolestaan valtion takaama laina. Asuntolaina on tyypillinen vakuudellinen laina, jossa lainan kohteena oleva kiinteistö tai asunto-osake toimii lainan vakuutena.

Vakuudeton luotto on yhtä kuin laina ilman vakuuksia. Vakuudettoman luoton pantiksi ei tarvitse asettaa omaisuuttaan. Vakuudettomia luottoja ovat muun muassa luottokortit, osamaksusopimukset, joustoluotto sekä vakuudeton käyttölaina. Myös mökkilaina sekä autolaina voivat olla vakuudettomia luottoja.

Kertaluoton lisäksi on olemassa jatkuvia luottoja

Kertaluotosta puhutaan, kun luotto nostetaan kerralla kokonaan käyttöön. Esimerkiksi remonttia varten myönnettävä kulutusluotto, remonttilaina, on kertaluotto. Jatkuvia luottoja ovat puolestaan luottokortit, joustoluotto sekä luotollinen tili.

Jatkuvassa luotossa lainanhakijalle myönnetään luotto tietylle summalle. Koko luottosummaa ei tarvitse käyttää kerralla vaan luottoa voi nostaa ainoastaan tarpeeseen. Yleensä jatkuvalle luotolle ei ole ennalta määrättyä takaisinmaksuaikaa vaan luottoa voi lyhentää oman aikataulun ja maksukyvyn mukaan. Luottoa vapautuu takaisin käyttöön sitä mukaa, kun luottoa lyhennetään.

Millainen luotto on edullinen?

Pääsääntöisesti edullisena luottona pidetään sellaista luottoa, jossa lainan korko on matala. Luoton edullisuutta arvioitaessa on syytä kiinnittää huomiota myös muihin tekijöihin kuin korkoon. Koron lisäksi luotosta voidaan periä muita maksuja, kuten tilinhoitomaksuja sekä avausmaksu. Lainan todellinen vuosikorko huomioi nämä muut kulut, ja siksi edullinen luotto selviää todellisia vuosikorkoja tarkastelemalla.

Edullinen luotto löytyy vertailemalla

Lendon kaltaisten vertailupalvelujen ansiosta edullinen luotto löytyy helposti ja nopeasti lainoja vertailemalla. Täyttämällä yhden luottohakemuksen voit saada kerralla tarjouksia useilta pankeilta ja lainanmyöntäjiltä. Pääset rauhassa vertailemaan lainojen korkoja ja ehtoja keskenään ja valitsemaan tarjouksista itsellesi sopivimman luoton.

Löydä edullinen luotto vertailemalla lainoja Lendon avulla. Täytä maksuton hakemus jo tänään!

vuotta
Arvioitu kuukausierä
166.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Näin palvelumme toimii

Apply

1.Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Bank 64 px H

2. Vertaa tarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi tarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Scale icon

3. Valitse paras tarjous

Vertaile tarjouksia ja valitse sinulle paras laina.