Lainan korko vaihtelee eri lainanmyöntäjien kesken

Lainasta peritään korkoa, jota voidaan pitää maksuna siitä, että lainanmyöntäjä on antanut rahaa lainanottajan käyttöön. Koron suuruus vaihtelee ja nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä pienempi korko, sitä edullisempi laina.

Todellinen vuosikorko huomioi lainan sivukulut

Korosta puhuttaessa tarkoitetaan yleensä lainan nimelliskorkoa. Nimelliskorko on lainanmyöntäjän asettama korko, jonka se perii korvauksena lainanantajan käyttöön antamastaan rahasta. Lainan edullisuutta arvioitaessa on koron lisäksi syytä kiinnittää huomiota lainan sivukuluihin, kuten avausmaksuun sekä tilinhoitomaksuun. Nämä muut kulut on huomioitu lainan todellisessa vuosikorossa.

Lainan korko perustuu hakijan luottokelpoisuuteen

Lainanmyöntäjän tarjoama korko perustuu lainanhakijan luottokelpoisuuteen ja sen laskentaan vaikuttavat useat eri tekijät. Luottokelpoisuutta laskiessaan lainanmyöntäjä arvioi lainanhakijan maksukykyä. Maksukyvyn arvioimiseksi lainanmyöntäjä tarkastelee hakijan kokonaistilannetta.

Menot ja tulot huomioidaan laskelmassa

Lainanmyöntäjää kiinnostaa hakijan säännölliset palkka- tai eläketulot. Hakijan luottokelpoisuutta arvioidessaan lainanmyöntäjä tarkastelee tämän menojen suhdetta tuloihin, sillä menojen jälkeen varojen tulee riittää myös lainanlyhennykseen. Hakijan varallisuus sekä velat huomioidaan myös maksukykyä arvioitaessa.

Hakijan työtilanne vaikuttaa korkoon

Taloudellisen tilanteen lisäksi lainanmyöntäjä kiinnittää huomiota muun muassa lainanhakijan työtilanteeseen sekä siviilisäätyyn. Yleensä vakituisessa kokoaikatyössä olevalla lainanhakijalla on paremmat mahdollisuudet saada edullisempi korko kuin määräaikaista osa-aikatyötä tekevä hakija. Samoin avo- tai avoliitossa elävän lainanhakijan maksukyky on tapana arvioida yksineläjän maksukykyä paremmaksi, koska talouden kuluista vastaa kaksi henkeä.

Kulutusluotoilla on korkokatto

Kulutusluottojen korkoa säätelee Kuluttajansuojalaki. Kulutusluottojen korkokatto on 20 %, mikä tarkoittaa että lainanmyöntäjä saa periä lainasta korkeintaan 20 % nimelliskorkoa. Vuoden 2020 loppuun saakka korkokatto on asetettu väliaikaisesti 10 prosenttiin. Korkokaton lisäksi myös lainan sivukulujen määrää on rajoitettu. Lainan muut kulut, kuten avausmaksu sekä tilinhoitomaksu, saavat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Lainaa alkaen 4,90 % korolla

Lendon kautta voi hakea vakuudetonta lainaa, jonka nimelliskorko on 4,90 – 10 % (1.1.2021 lähtien korkeintaan 20 %). Korko vaihtelee eri lainanmyöntäjien välillä, sillä jokaisella on oma tapansa arvioida hakijan luottokelpoisuutta. Jättämällä lainahakemuksen lainapalveluumme voit saada kerralla useampia lainatarjouksia. Näet yhdellä silmäyksellä, kuka lainanmyöntäjistä tarjoaa edullisinta korkoa lainallesi. Pelkkä lainahakemuksen täyttäminen ei vielä sido sinua mihinkään.

vuotta
Arvioitu kuukausierä
99.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 6.30 % ja todellinen vuosikorko 6.49 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 14 287 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja.

Näin palvelumme toimii

Apply

1.Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Bank icon

2. Useita lainatarjouksia

Lainatarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi lainatarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Scale icon

3. Vertaa lainoja

Vertaile lainatarjouksia ja valitse sinulle sopivin.

Usein kysytyt kysymykset

Lisää lainapalvelustamme

Lainojen kilpailuttaminen

Lainojen kilpailuttaminen on helppoa – teet yhden hakemuksen lainapalveluumme, minkä jälkeen välitämme sen puolestasi kaikille yhteistyökumppaneillemme.

Lue lisää lainojen kilpailutuksesta
Yhdistä lainat

Lendo auttaa sinua yhdistämään nykyiset lainasi ilmaiseksi.

Lue lisää lainojen yhdistämisestä
Kulutusluotto

Lendon avulla saat haettua kulutusluottoa, kun tarvitset lainaa uutta hankintaa varten tai arjen menoihin.

Lue lisää kulutusluotosta
Lainat

Lendon kautta haettavat lainat ovat kaikki vakuudettomia lainoja.

Lue lisää eri lainoista
Autolaina

Lendon kautta voit hakea vakuudetonta lainaa koko auton arvon edestä jopa 60 000 euroon saakka.

Lue lisää autolainasta
Yhteistyökumppanit

Lendon yhteistyökumppaneina on vain luotettavia pankkeja ja luotonantajia.

Lue lisää kumppaneistamme