Järjestelylaina auttaa taloudellisen taakan keventämisessä

Järjestelylaina on laina, jolla järjestellään olemassa olevat lainat velkataakan vähentämiseksi ja taloudellisen tilanteen parantamiseksi. Järjestelylaina yhdistää kaikki olemassa olevat velat yhdeksi lainaksi, jolloin lainan pääoma pysyy samana, mutta kulut pienenevät.

Kenen kannattaa hakea järjestelylainaa?

Velkojen järjestelyä on syytä harkita, jos velkoja on useita ja lainanlyhennykset vievät suuren osan kuukausituloista. Järjestelylaina ei pienennä velan määrää, mutta sen ansiosta muut lainakulut pienenevät, kun lainoja on lyhennettävänä vain yksi usean sijaan. Säästöä voi syntyä myös korkokuluissa, sillä yleensä lainan korko on edullisempi suuremmille lainasummille. Lisäksi suurelle lainalle voi valita pidemmän takaisinmaksuajan, jolloin kuukausittainen lyhennyserä pienenee. Tämä jättää paremmin liikkumavaraa oman talouden suunnitteluun.

Kuinka velat järjestellään järjestelylainan avulla?

Järjestelylainaan on hyvä kerätä kaikki vakuudettomat lainat mukaan lukien luottokorttivelat sekä osamaksusopimukset. Vakuudelliset tai valtion takaamat lainat, kuten asuntolaina tai opintolaina, voidaan jättää järjestelylainan ulkopuolelle. Järjestelylainan ulkopuolelle jäävät lainat tulee kuitenkin huomioida maksukyvyssä, ja lainojen lyhentämisen lisäksi tulojen pitää riittää kattamaan pakolliset menot kuten asuminen ja ruoka. Mitä enemmän velkoja jää järjestelylainan ulkopuolelle, sen vaikeampaa on velkataakan keventäminen, kun jokaisessa lainassa on omat korkonsa ja kulunsa.

Kuka voi saada järjestelylainan?

Järjestelylaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton laina. Lendon kautta voi hakea vakuudetonta lainaa velkojen järjestelyyn jopa 60 000 euroon saakka. Lainanhakijan on täytettävä seuraavat ehdot:

  • Hakija on vähintään 20-vuotias ja asuu vakituisesti Suomessa

  • Hakijalla on säännöllisiä palkka- tai eläketuloja vähintään 791 euroa kuukaudessa

  • Hakijalla on puhtaat luottotiedot

Voiko järjestelylainan saada maksuhäiriömerkinnästä huolimatta?

Lendon kautta ei voi hakea lainaa, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä.

Maksuhäiriömerkinnän saanut henkilö voi hakea Takuusäätiön takausta järjestelylainalle. Takuusäätiö myöntää takauksia järjestelylainalle korkeintaan 34 000 euroon saakka. Takausta myönnettäessä huomioidaan hakijan kokonaistilanne sekä maksukyky, joten esimerkiksi peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea nostava henkilö ei voi saada takausta. Takuusäätiön takaamasta järjestelylainasta tulee merkintä luottotietoihin.

Takuusäätiön takauksen lisäksi maksuhäiriömerkinnän saanut henkilö voi järjestellä lainansa sosiaalisen luoton avulla. Osa kunnista myöntää sosiaalista luottoa pienituloisille ja vähävaraisille henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta saada luottoa rahoitusmarkkinoilta esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän vuoksi. Sosiaalisia luottoja tarjoaa noin 30 kuntaa ja toiminnan piiriin kuuluu 44 % suomalaisista.

Kuinka järjestelylaina haetaan Lendon kautta?

Järjestelylainan hakemiseksi laske yhteen kaikkien lainojesi jäljellä oleva velkapääoma. Myös luottokorttivelat sekä osamaksusopimukset on hyvä huomioida järjestelylainassa. Syötä lainahakemukseen lainasumma, jolla saisit kaikki olemassa olevat lainat maksettua pois. Valitse lainan käyttötarkoitukseksi Yhdistelylaina ja täytä hakemuksessa pyydetyt tiedot. Hakemuksesi välitetään eteenpäin kaikille yhteistyökumppaneillemme, joten voit kerralla saada useamman lainatarjouksen.

Järjestelylaina keventää velkataakkaasi ja parantaa talouttasi. Järjestele lainasi Lendon avulla jo tänään!

vuotta
Arvioitu kuukausierä
99.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 6.30 % ja todellinen vuosikorko 6.49 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 14 287 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja.

Näin palvelumme toimii

Apply

1.Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Bank icon

2. Useita lainatarjouksia

Lainatarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi lainatarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Scale icon

3. Vertaa lainoja

Vertaile lainatarjouksia ja valitse sinulle sopivin.

Lisää lainapalvelustamme

Lainojen kilpailuttaminen

Lainojen kilpailuttaminen on helppoa – teet yhden hakemuksen lainapalveluumme, minkä jälkeen välitämme sen puolestasi kaikille yhteistyökumppaneillemme.

Lue lisää lainojen kilpailutuksesta
Yhdistä lainat

Lendo auttaa sinua yhdistämään nykyiset lainasi ilmaiseksi.

Lue lisää lainojen yhdistämisestä
Kulutusluotto

Lendon avulla saat haettua kulutusluottoa, kun tarvitset lainaa uutta hankintaa varten tai arjen menoihin.

Lue lisää kulutusluotosta
Lainat

Lendon kautta haettavat lainat ovat kaikki vakuudettomia lainoja.

Lue lisää eri lainoista
Autolaina

Lendon kautta voit hakea vakuudetonta lainaa koko auton arvon edestä jopa 60 000 euroon saakka.

Lue lisää autolainasta
Yhteistyökumppanit

Lendon yhteistyökumppaneina on vain luotettavia pankkeja ja luotonantajia.

Lue lisää kumppaneistamme