Järjestelylaina helposti Lendon avulla

Järjestelylaina on laina, jolla järjestellään olemassa olevat lainat velkataakan vähentämiseksi ja taloudellisen tilanteen parantamiseksi.

Järjestelylaina yhdistää kaikki olemassa olevat velat yhdeksi lainaksi, jolloin lainan pääoma pysyy samana, mutta kulut pienenevät.

Kenen kannattaa hakea järjestelylainaa?

Velkojen järjestelyä on syytä harkita, jos velkoja on useita ja lainanlyhennykset vievät suuren osan kuukausituloista. Järjestelylaina ei pienennä velan määrää, mutta sen ansiosta muut lainakulut pienenevät, kun lainoja on lyhennettävänä vain yksi usean sijaan.

Säästöä voi syntyä myös korkokuluissa, sillä yleensä lainan korko on edullisempi suuremmille lainasummille. Lisäksi suurelle lainalle voi valita pidemmän takaisinmaksuajan, jolloin kuukausittainen lyhennyserä pienenee. Tämä jättää paremmin liikkumavaraa oman talouden suunnitteluun.

Järjestelylaina velkojen järjestelyn työkaluna

Järjestelylainaan on hyvä kerätä kaikki lainat mukaan lukien luottokorttivelat sekä osamaksusopimukset. Vakuudelliset tai valtion takaamat lainat, kuten asuntolaina tai opintolaina, voidaan jättää järjestelylainan ulkopuolelle.

Järjestelylainan ulkopuolelle jäävät lainat tulee kuitenkin huomioida maksukyvyssä, ja lainojen lyhentämisen lisäksi tulojen pitää riittää kattamaan pakolliset menot kuten asuminen ja ruoka.

Mitä enemmän velkoja jää järjestelylainan ulkopuolelle, sen vaikeampaa on velkataakan keventäminen, kun jokaisessa lainassa on omat korkonsa ja kulunsa.

Kuka voi saada järjestelylainan?

Järjestelylaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton laina. Lendon kautta voi hakea lainaa ilman vakuuksia velkojen järjestelyyn jopa 60 000 euroon saakka.

Lainanhakijan on täytettävä seuraavat ehdot:

  • Hakija on vähintään 20-vuotias ja asuu vakituisesti Suomessa

  • Hakijalla on säännöllisiä palkka- tai eläketuloja vähintään 791 euroa kuukaudessa

  • Hakijalla on puhtaat luottotiedot

Voiko järjestelylainan saada maksuhäiriömerkinnästä huolimatta?

Lendon kautta ei voi hakea lainaa, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Maksuhäiriömerkinnän saanut henkilö voi hakea Takuusäätiön takausta järjestelylainalle. Takuusäätiö myöntää takauksia järjestelylainalle korkeintaan 34 000 euroon saakka.

Takausta myönnettäessä huomioidaan hakijan kokonaistilanne sekä maksukyky, joten esimerkiksi peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea nostava henkilö ei voi saada takausta. Takuusäätiön takaamasta järjestelylainasta tulee merkintä luottotietoihin.

Takuusäätiön takauksen lisäksi maksuhäiriömerkinnän saanut henkilö voi järjestellä lainansa sosiaalisen luototuksen avulla. Osa kunnista myöntää sosiaalista luototusta pienituloisille ja vähävaraisille henkilöille, joilla rahoitusmarkkinoiden tarjoama luotto ei ole mahdollinen esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän vuoksi.

Sosiaalista lainarahoitusta tarjoaa noin 30 kuntaa ja toiminnan piiriin kuuluu 44 % suomalaisista.

Kuinka järjestelylaina haetaan Lendon kautta?

Järjestelylainan hakemiseksi laske yhteen kaikkien lainojesi jäljellä oleva velkapääoma. Myös luottokorttivelat sekä osamaksusopimukset on hyvä huomioida järjestelylainassa. Syötä hakemukseen lainasumma, jolla saisit kaikki olemassa olevat lainat maksettua pois.

Valitse lainan käyttötarkoitukseksi Yhdistelylaina ja täytä hakemuksessa pyydetyt tiedot. Hakemuksesi välitetään eteenpäin kaikille yhteistyökumppaneillemme, joten voit kerralla saada useamman lainatarjouksen.

Järjestele lainasi helposti Lendon avulla jo tänään!

vuotta
Arvioitu kuukausierä
166.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Näin järjestelylaina haetaan

Täytä hakemus

1.Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Vertaa tarjouksia

2. Vertaa tarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi tarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Valitse paras tarjous

3. Valitse paras järjestelylaina

Vertaile tarjouksia ja valitse sinulle paras järjestelylaina.