1. Lainasanasto
  2. Järjestelylaina

Järjestelylaina Lendon avulla velkataakan keventämiseksi

Järjestelylaina on laina, jolla järjestellään olemassa olevat lainat velkataakan vähentämiseksi sekä keventämiseksi ja taloudellisen tilanteen parantamiseksi.

Järjestelylaina yhdistää kaikki olemassa olevat velat yhdeksi. Lainan pääoma pysyy samana, mutta sen kulut pienenevät.

Milloin järjestelylainaa kannattaa hakea?

Velkojen järjestelyä järjestelylainalla on syytä harkita, jos velkoja on useita ja niiden lyhennykset vievät suuren osan kuukausituloista.

Järjestelylaina ei pienennä velan määrää itsessään, mutta sen ansiosta muut lainakulut pienenevät, kun lainoja on lyhennettävänä vain yksi useamman sijaan.

Säästöä voi syntyä myös korkokuluissa, sillä yleensä lainan korko on edullisempi suuremmille lainasummille.

Suuremmalle lainalle voi myös valita pidemmän takaisinmaksuajan, jolloin kuukausittainen lyhennyserä pienenee.

Se voi jättää paremmin liikkumavaraa jatkossa oman talouden suunnitteluun ja hallintaan.

Hae järjestelylainaa Lendon avulla jo tänään!

50060 000
vuotta

Arvioitu kuukausierän suuruus

166 €/k

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90% ja todellinen vuosikorko 6.06%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Järjestelylaina velkojen järjestelyn työkaluna

Yhdistä lainatmukaan lukien esimerkiksi luottokorttivelat sekä osamaksusopimukset järjestelylainan avulla.

Vakuudelliset tai valtion takaamat lainat, kuten asuntolaina tai opintolaina voidaan jättää järjestelylainan ulkopuolelle.

Järjestelylainan ulkopuolelle jäävät lainat tulee kuitenkin huomioida maksukyvyssä, ja lainojen lyhentämisen lisäksi tulojen pitää riittää kattamaan muut pakolliset menot, kuten asuminen ja ruoka.

Mitä enemmän velkoja jää järjestelylainan ulkopuolelle, sen vaikeampaa on velkataakan keventäminen, kun jokaisessa niistä on omat korkonsa ja kulunsa.

Järjestelylainan myötä jatkossa on myös vähemmän eri päivinä kuukaudessa erääntyviä laskuja maksettavana.

Kuka voi saada järjestelylainan?

Järjestelylaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton.

Lendon kautta voi hakea velkojen järjestelyyn lainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroon saakka.

Lainanhakijan on täytettävä seuraavat ehdot:

  • Hakija on vähintään 20-vuotias ja asuu vakituisesti Suomessa

  • Hakijalla on säännöllisiä palkka- tai eläketuloja vähintään 791 euroa kuukaudessa

  • Hakijalla on puhtaat luottotiedot

Voiko järjestelylainan saada maksuhäiriömerkinnästä huolimatta?

Lendon kautta ei voi hakea lainaa, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä.

Maksuhäiriömerkinnän saanut henkilö voi kuitenkin hakea Takuusäätiön takausta järjestelylainalle.

Takuusäätiö myöntää takauksia järjestelylainalle korkeintaan 34 000 euroon saakka.

Takausta myönnettäessä huomioidaan hakijan kokonaistilanne sekä maksukyky, joten esimerkiksi peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea nostava henkilö ei voi saada takausta.

Takuusäätiön takaamasta järjestelylainasta tulee merkintä luottotietoihin.

Myös sosiaalinen luototus voi olla vaihtoehto

Takuusäätiön takauksen lisäksi maksuhäiriömerkinnän saaneelle henkilölle voi olla mahdollista järjestellä lainansa sosiaalisen luototuksen avulla.

Sen tarkoituksena on ehkäistä taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista sekä edistää ihmisen itsenäistä suoriutumista.

Sosiaalinen luotto voidaan myöntää pienituloisille ja vähävaraisille henkilöille, joille rahoitusmarkkinoiden tarjoamat muut eri luottovaihtoehdot eivät ole mahdollisia esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän vuoksi.

Perusteltuja syitä sosiaalisen luoton myöntämiselle ovat esimerkiksi talouden tasapainottaminen, velkakierteen katkaiseminen, työllistymisen tukeminen sekä asumisen turvaaminen.

Myös sosiaalinen luototus edellyttää kuitenkin sitä, että sen saajalla on kyky suoriutua luoton takaisinmaksusta.

Sosiaalista luottoa tarjoaa noin 30 kuntaa ja toiminnan piiriin kuuluu 44 % suomalaisista.

Sosiaalisesta luototuksesta löytyy lisätietoja Sosiaali- ja terveysministeriön sivustolla.

Lainojen järjestely Lendon avulla

Järjestelylainan hakemiseksi laske ensin yhteen kaikkien lainojesi jäljellä oleva velkapääoma. Myös luottokorttivelat sekä osamaksusopimukset on hyvä listata järjestelylainaa hakiessa.

Syötä sen jälkeen hakemuksessa lainasumma, jolla saisit kaikki olemassa olevat velat maksettua pois.

Valitse lainan käyttötarkoitukseksi Yhdistelylaina ja täytä hakemuksessa pyydetyt muut tiedot.

Hakemuksesi välitetään eteenpäin automaattisesti yhteistyökumppaneillemme, joten voit kerralla saada useamman lainatarjouksen, ja pääset valitsemaan niistä itsellesi parhaan vaihtoehdon lainojen yhdistämiseen.

Järjestelylaina

Usein kysytyt kysymykset

Järjestelylainalla tarkoitetaan velkojen järjestelyä lainalla lisävelkaantumisen estämiseksi. Järjestelylainan tarkoituksena on pienentää velkataakkaa ja ehkäistä velkaantumisen syvenemistä.

Maksamalla kaikki vanhat velat pois uudella lainalla voi sen ottaja hyötyä edullisemmasta korosta sekä säästyneistä kuukausikuluista.

Lisäksi oman talouden hallinta helpottuu, kun maksuaikataulun sekä lyhennyserän suuruuden voi sovittaa omaan maksukykyyn. Järjestelylainaa on mahdollista hakea vakuudellisena tai vakuudettomana.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa periaatteessa samaa kuin järjestelylaina, eli olemassa olevien kulutusluottojen, osamaksusopimusten ja muiden velkojen poismaksamista uudella lainalla.

Mutta siinä missä järjestelylainan keskeinen tarkoitus on pysäyttää velkaantuminen, lainojen yhdistelyn voi tehdä myös vain saadakseen aiempaa paremmat lainaehdot kun useamman lainan sekä niistä aiheutuvien kulujen maksamisen sijaan lyhennettäväksi jää ainoastaan yksi.

Säästöä voi syntyä alentuneista kuukausimaksuista sekä paremmasta korosta, minkä lisäksi kuukausierän suuruutta voi pienentää lainan takaisinmaksuaikaa pidentämällä.

Maksuhäiriömerkintä on este lainojen lainojen järjestämiselle Lendon kautta. Lainahakemuksen perusedellytyksenä on, että hakijalla on kuukausittaisia palkka- tai eläketuloja sekä puhtaat luottotiedot.

Maksuhäiriömerkinnän saaneella henkilöllä voi kuitenkin olla mahdollisuus hakea sosiaalista luottoa kotikunnaltaan tai Takuusäätiön myöntämää takausta järjestelylainalle.

Lainoja voi myös järjestellä vakuudellisen lainan avulla, mikäli henkilöllä on vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta.

Luoton hakeminen on tärkeä päätös, joka pitää tehdä aina huolellisesti. Et halua joutua tilanteeseen, jossa et pysty maksamaan takaisin velkojasi.

Jos sinulla on useampi pikavippi, ne kannattaa yhdistää. Kun yhdistät lainat, maksat ainoastaan yhden korkoja ja kuluja takaisin säästäen rahaa.

Pikavippiin verrattuna pikalainan korot ja kulut voivat olla kohtuulliset. Yleensä sille on mahdollista saada myös pidempi takaisinmaksuaika.

Kyllä, myös vain osan lainoista voi yhdistää. Osittaisen yhdistelylainan korko on usein yksittäisten kulutusluottojen korkoa edullisempi. Osittaisella yhdistelylainalla on hyvä maksaa pois kaikista kalleimmat luotot.

Säästät myös lainojen tilinhoitomaksuissa ja voit saada pidemmän maksuajan. Tällöin talouteesi jää enemmän joustovaraa ja sen hallinta helpottuu!

Pankit ja luotonmyöntäjät saattavat antaa tarjouksen pienemmästä lainasummasta, kuin mitä olet hakenut. Vaikka et saisikaan kaikkia vanhoja luottoja ja velkoja yhdistettyä, voit säästää kuukausikuluissa jo niiden osittaisellakin yhdistämisellä.

Kyllä, vakuudettomat lainat on mahdollista yhdistää. Jos sinulla on useampi vakuudeton laina, osamaksusopimus tai luottokorttivelka, yhdistämällä lainat avullamme voit saada huomattaviakin säästöjä kuukausikuluissasi.