Avausmaksu peritään lainan perustamisesta

Avausmaksu on lainanhoitokulu eli kulu, joka luotonmyöntäjä voi periä lainasta. Myös lainan korko sekä lainanlyhennyksen lisäksi. Pankki tai luotonmyöntäjä saattaa periä avausmaksun luoton perustamisesta. Avausmaksu kulkee myös nimellä nostopalkkio, järjestelymaksu, perustamismaksu, aloitusmaksu sekä nostomaksu.

Avausmaksu veloitetaan vain kerran

Avausmaksu on kertaluontoinen kulu eli se maksetaan vain kerran luoton perustamisen yhteydessä. Lainanmyöntäjillä on erilaisia käytäntöjä avausmaksun perimisestä. Osa vähentää avausmaksun myönnetystä lainasummasta, toiset puolestaan veloittavat avausmaksun erikseen. Yleensä avausmaksu veloitetaan ensimmäisen lyhennyserän yhteydessä.

Avausmaksu on huomioitu lainan todellisessa vuosikorossa

Kuluttajansuojalaki säätelee kulutusluottojen korkokaton lisäksi lainoista perittäviä muita kuluja. Lainan sivukulut, joihin lukeutuvat muun muassa lainan avausmaksu ja tilinhoitomaksu, saavat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa. Lainan sivukulut on otettu huomioon todellisessa vuosikorossa. Lainoja vertailtaessa onkin syytä kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon nimelliskoron sijaan.

Osa lainanmyöntäjistä ei veloita avausmaksua

Lendon yhteistyökumppanien veloittamat avausmaksut vaihtelevat lainanmyöntäjien kesken. Avausmaksun suuruus voi vaihdella huomattavasti ja etenkin pienempien lainojen kohdalla se voi nostaa lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi.

Kilpailuttamalla lainat Lendon lainapalvelussa näet yhdellä kertaa avausmaksun osuuden. Osa yhteistyökumppaneistamme ei veloita avausmaksua lainkaan. Tutustu yhteistyökumppaneidemme avausmaksukäytäntöihin vierailemalla kumppaneiden omilla sivuilla.

vuotta
Arvioitu kuukausierä
99.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 6.30 % ja todellinen vuosikorko 6.49 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 14 287 €. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä ja tarjottava summa 500 – 60 000 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja.

Usein kysytyt kysymykset

Lisää lainapalvelustamme

Kilpailuta laina

Lainojen kilpailuttaminen on helppoa – teet yhden hakemuksen lainapalveluumme, minkä jälkeen välitämme sen puolestasi kaikille yhteistyökumppaneillemme.

Lue lisää lainojen kilpailutuksesta
Lainojen yhdistäminen

Lendo auttaa sinua yhdistämään nykyiset lainasi ilmaiseksi.

Lue lisää lainojen yhdistämisestä
Kulutusluotto

Lendon avulla saat haettua kulutusluottoa, kun tarvitset lainaa uutta hankintaa varten tai arjen menoihin.

Lue lisää kulutusluotosta
Lainat

Lendon kautta haettavat lainat ovat kaikki vakuudettomia lainoja.

Lue lisää eri lainoista
Autolaina

Lendon kautta voit ilman vakuuksia hakea lainaa koko auton arvon edestä jopa 60 000 euroon saakka.

Lue lisää autolainasta
Yhteistyökumppanit

Lendon yhteistyökumppaneina on vain luotettavia pankkeja ja luotonantajia.

Lue lisää kumppaneistamme