Avausmaksu peritään lainan perustamisesta

Avausmaksu on lainanhoitokulu eli kulu, jota luotonmyöntäjä voi periä lainasta. Muita lainanhoitokuluja ovat esimerkiksi lainan korko , lainanlyhennys sekä tilinhoitomaksu.

Pankki tai luotonmyöntäjä saattaa periä avausmaksun luoton perustamisesta. Avausmaksu kulkee myös nimellä nostopalkkio, järjestelymaksu, perustamismaksu, aloitusmaksu sekä nostomaksu.

Avausmaksu veloitetaan vain kerran

Avausmaksu on kertaluontoinen kulu eli se maksetaan vain kerran, kun laina perustetaan. Lainanmyöntäjillä on erilaisia käytäntöjä avausmaksun perimisestä. Osa vähentää avausmaksun myönnetystä lainasummasta, toiset puolestaan veloittavat avausmaksun erikseen. Yleensä avausmaksu veloitetaan ensimmäisen lyhennyserän yhteydessä.

Avausmaksu on huomioitu lainan todellisessa vuosikorossa

Kuluttajansuojalaki säätelee kulutusluottojen korkokaton lisäksi lainoista perittäviä muita kuluja. Lainan sivukulut, joihin lukeutuvat muun muassa lainan avausmaksu ja tilinhoitomaksu, saavat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa. Lainan sivukulut on otettu huomioon todellisessa vuosikorossa. Tästä syystä todellinen vuosikorko on paras mittari lainoja vertailtaessa.

Osa lainanmyöntäjistä ei veloita avausmaksua

Lendon yhteistyökumppanien veloittamat avausmaksut vaihtelevat lainanmyöntäjien kesken. Avausmaksun suuruus voi vaihdella huomattavasti ja etenkin pienempien lainojen kohdalla se voi nostaa lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi.

Kilpailuttamalla lainat Lendon lainapalvelussa näet yhdellä kertaa avausmaksun osuuden. Osa yhteistyökumppaneistamme ei veloita avausmaksua lainkaan. Tutustu yhteistyökumppaneidemme avausmaksukäytäntöihin vierailemalla kumppaneiden omilla sivuilla.

Avausmaksu 0 euroa? Löydä tarpeisiisi sopiva laina ilman avausmaksua täyttämällä maksuton hakemus Lendon lainapalvelussa.

vuotta
Arvioitu kuukausierä
166.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Näin palvelumme toimii

Täytä hakemus

1.Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Vertaa tarjouksia

2. Vertaa tarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi tarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Valitse paras tarjous

3. Valitse paras tarjous

Vertaile tarjouksia ja valitse sinulle paras.