1. Hae lainaa
 2. Edullinen laina

Edullinen laina löytyy vertailemalla

Edullinen laina on helpoin löytää vertailemalla eri lainatarjouksia keskenään. Älä siis tyydy ensimmäiseen tarjoukseen vertailematta.

 • Lainaa 500 – 60 000 euroa ilman vakuuksia

 • Maksuton ja nopea hakemus

 • Ensimmäiset tarjoukset voivat tulla minuutissa

 • Vain yksi hakemus joka välitetään yhteistyökumppaneillemme

Edullinen laina voi olla tililläsi jo tänään.

50060 000
vuotta

Arvioitu kuukausierän suuruus

166 €/k

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90% ja todellinen vuosikorko 6.06%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Lainojen keskinäinen vertailu kannattaa

Kun toiveissasi on löytää mahdollisimman edullinen laina, suosittelemme lainojen keskinäistä vertailua.

Hakiessasi lainaa vertailupalvelumme avulla on mahdollista yhdellä hakemuksella vertailla lainoja jopa 24 pankin ja lainantarjoajan kesken.

Pankit ja lainanmyöntäjät pääsevät kilpailemaan asiakkuudestasi, kun saat kerralla nähtäväksesi kaikkien lainatarjousten korot ja ehdot.

Mitkä tekijät vaikuttavat lainan edullisuuteen?

Lainan edullisuutta arvioitaessa korko on keskeisessä asemassa, mutta myös muut tekijät on syytä ottaa huomioon.

Usein lainasta peritään koron lisäksi muita kuluja, kuten avausmaksu sekä kuukausittain maksettava tilinhoitomaksu.

Lainan sivukulut on huomioitu todellisessa vuosikorossa, joten kun olet hakemassa rahoitusta kannattaa vertailla lainojen todellisia vuosikorkoja keskenään.

Siten selviää, mikä on sopivin ja edullisin laina juuri omiin tarpeisiin.

Muista varautua myös äkillisiin menoihin

Vaikka edullinen laina vaikuttaisi äkkiseltään parhaalta valinnalta, on kuitenkin syytä pitää mielessä myös oman talouden tilanne sekä varautuminen äkillisiin menoihin.

Kokonaiskustannuksiltaan edullisin laina voi laittaa oman talouden tiukille, mikäli sen lyhennykset vievät suuren osan kuukausituloista.

Pidemmällä maksuajalla lainasta kertyy kuluja pidemmältä ajalta, nostaen sen kokonaiskustannuksia.

Toisaalta pidempi maksuaika tarkoittaa pienempää lyhennyserää. Tällöin omaan talouteen jää enemmän joustovaraa yllättäviäkin menoja varten.

Lainan korkoon vaikuttavia tekijöitä on useita

  Hakijan työsuhde vaikuttaa haettavan lainan korkoon. Vakituisessa ja kokoaikaisessa työsuhteessa oleva henkilö on pankille pienempi riski kuin määräaikaisessa tai osa-aikaisessa työsuhteessa oleva lainanhakija, mikä voi heijastua korkoon.

  Pankit tarkastelevat hakijan siviilisäätyä luottokelpoisuutta arvioidessaan. Mikäli hakija asuu samassa taloudessa puolisonsa kanssa, voi hän saada parempaa korkoa kuin yksin asuva henkilö. Luotonmyöntäjät arvioivat maksukyvyn paremmaksi, kun kotitalouden kuluista vastaa kaksi henkilöä yhden sijaan.

  Lainaa voi hakea yhteishakijan kanssa, jolloin molemmat hakijat vastaavat siitä yhdessä. Tämä pienentää luotonmyöntäjän riskiä ja voi siten vaikuttaa myönteisesti lainasta perittävään korkoon. Yhteis- eli rinnakkaishakijana voi toimia samassa taloudessa asuva avio- tai avopuoliso tai rekisteröity kumppani.

Myös työsuhde ja siviilisääty vaikuttavat lainatarjoukseen

Lainan korko perustuu lainanhakijan luottokelpoisuuteen. Jokaisella lainanmyöntäjällä on oma tapansa arvioida luottokelpoisuutta. Siksi korot voivat vaihdella eri pankkien kesken.

Lainojen yhdistäminen kannattaa

Onko sinulle useampi kulutusluotto, luottokorttivelka tai osamaksusopimus lyhennettävänä?

Tai ehkä sinulla on venelainaa ja haluat ottaa sen rinnalle mökkilainan vapaa-ajan asunnon laajentamiseen?

Lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi voi tuoda sinulle jopa huomattavaa säästöä kuukausikuluissa.

Pienissä lainoissa ja kulutusluotoissa on usein korkeampi korko sekä lainakohtaiset avaus- ja tilinhoitomaksut.

Yhdistelylainan myötä sinulle jää jatkossa maksettavaksi vain yhden lainan kulut.

Sen lisäksi voit saada uuden lainan entisiä edullisemmalla korolla.

Edullinen laina

Usein kysytyt kysymykset

Sitä arvoidessa, onko laina edullinen, lainan korko on keskeisessä asemassa. Korko on aina pankkikohtainen, sillä jokainen pankki tekee oman yleisarvionsa antamiesi tietojen perusteella ja tarjoaa sen pohjalta yksilöllistä korkoa.

Yhdellä hakemuksella pääset vertailemaan useita pankkeja kauttamme, ja voit saada lukuisia tarjouksia eri koroilla. Tämän jälkeen voit valita itsellesi sopivimman ja parhaan tarjouksen.

Että voimme kilpailuttaa lainasi ja saada selville sen koron, täytä ja lähetä meille ensin lainahakemus.

Kauttamme haettavien lainojen nimelliskorko on 4,90 – 20 %. Nimelliskoron lisäksi luotosta peritään usein avaus- ja/ tai tilinhoitomaksuja. Näistä yhdessä muodostuu todellinen vuosikorko.

Huomioithan kuitenkin, että Lendo kilpailuttaa lainat puolestasi, mutta ei voi vaikuttaa pankkien luotonmyöntöprosesseihin eikä niiden tarjoamiin korkoihin.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa uutta lainaa, jolla maksetaan aiemmat kerralla pois. Lainan pääoma vastaa vanhoja velkoja ja säästö syntyy paremmista lainaehdoista.

Jos taloudellinen tilanteesi on parantunut esimerkiksi palkankorotuksen myötä, kannattaa sinun vertailla, millä ehdoilla voisit saada yhdistelylainaa. Myös rinnakkaishakijan lisääminen hakemukselle voi tuoda huomattavaa säästöä, sillä luotonantajat arvioivat riskinsä pienemmiksi, kun lainasummasta vastaa kaksi henkeä.

Voit säästää kuukausittaisissa lainanhoitokuluissa, kun lyhennät ainoastaan yhtä useamman sijaan. Vaikka yksittäiset tilinhoitomaksut vaikuttavat pikkusummilta, kertyy niistä jo vuositasolla huomattava kuluerä etenkin, jos lainoja on maksettavana useita.

Kun yhdistät lainat myös korko voi olla edullisempi, koska yhdistelylainassa haettava lainasumma on suurempi. Voit myös valita yhdistelylainalle pidemmän takaisinmaksuajan. Tällöin talouteesi jää enemmän liikkumavaraa yllättäviä menoja varten.

Kyllä, myös olemassa olevan lainan voi kilpailuttaa. Se kannattaa, sillä voit saada aiempaa paremman tarjouksen, maksaa vanhan luoton kerralla pois ja säästää sen korossa sekä kuluissa.

Kaikki varsinkin ennen syyskuuta 2019 nostetut lainat on hyvä kilpailuttaa, sillä 1.9. 2019 voimaan astunut korkokattolaki rajoitti kulutusluotoista maksettavaa korkoa sekä kuluja.

Mikäli sinulla on useita lainoja, luottokorttivelkoja sekä osamaksusopimuksia, lainojen yhdistäminen voi tuoda huomattaviakin säästöjä.