Edullinen laina löytyy vertailemalla

Edullinen laina on helpoin löytää vertailemalla eri lainatarjouksia keskenään. Älä siis tyydy ensimmäiseen tarjoukseen vertailematta.

  • Maksuton hakemus

  • Ensimmäiset tarjoukset minuutissa

  • Tarjouksia jopa 24 pankilta ja luotonmyöntäjältä

  • Lainaa 500 – 60 000 euroa ilman vakuuksia

Edullinen laina voi olla tililläsi jo tänään.

vuotta
Arvioitu kuukausierä
199.00 €/kk

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 23 869 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Lainojen keskinäinen vertailu kannattaa

Kun toiveissasi on löytää mahdollisimman edullinen laina, suosittelemme lainojen keskinäistä vertailua. Hakiessasi lainaa vertailupalvelumme avulla pääset yhdellä hakemuksella vertailemaan useampia lainatarjouksia.

Pankit ja lainanmyöntäjät joutuvat kilpailemaan asiakkuudestasi, kun saat kerralla nähtäväksesi kaikkien lainatarjousten korot ja ehdot.

Lendon avulla pääset vertailemaan lainoja jopa 24 pankin sekä luotonmyöntäjän kesken.

Mitkä tekijät vaikuttavat lainan edullisuuteen?

Lainan edullisuutta arvioitaessa lainan korko on keskeisessä asemassa, mutta myös muut tekijät on syytä ottaa huomioon. Usein lainasta peritään koron lisäksi muita kuluja, kuten avausmaksu sekä kuukausittain maksettava tilinhoitomaksu.

Lainan sivukulut on huomioitu todellisessa vuosikorossa, joten kun olet hakemassa rahoitusta kannattaa vertailla lainojen todellisia vuosikorkoja keskenään sen selvittämiseksi, mikä on sopivin ja edullisin laina juuri omiin tarpeisiin.

Muista varautua myös äkillisiin menoihin

Vaikka edullinen laina vaikuttaisi äkkiseltään parhaalta valinnalta, on kuitenkin syytä pitää mielessä myös oman talouden tilanne sekä varautuminen äkillisiin menoihin.

Kokonaiskustannuksiltaan edullisin laina voi laittaa oman talouden tiukille, mikäli sen lyhennykset vievät suuren osan kuukausituloista.

Pidemmällä maksuajalla lainasta kertyy kuluja pidemmältä ajalta, nostaen sen kokonaiskustannuksia.

Toisaalta pidempi maksuaika tarkoittaa pienempää lyhennyserää. Tällöin omaan talouteen jää enemmän joustovaraa yllättäviäkin menoja varten.

Lainan korkoon vaikuttavia tekijöitä on useita

  • Hakijan työsuhde vaikuttaa haettavan lainan korkoon. Vakituisessa ja kokoaikaisessa työsuhteessa oleva henkilö on pankille pienempi riski kuin määräaikaisessa tai osa-aikaisessa työsuhteessa oleva lainanhakija, mikä voi heijastua korkoon.

  • Pankit tarkastelevat hakijan siviilisäätyä luottokelpoisuutta arvioidessaan. Mikäli hakija asuu samassa taloudessa puolisonsa kanssa, voi hän saada parempaa korkoa kuin yksin asuva henkilö. Luotonmyöntäjät arvioivat maksukyvyn paremmaksi, kun kotitalouden kuluista vastaa kaksi henkilöä yhden sijaan.

  • Lainaa voi hakea yhteishakijan kanssa, jolloin molemmat hakijat vastaavat siitä yhdessä. Tämä pienentää luotonmyöntäjän riskiä ja voi siten vaikuttaa myönteisesti lainasta perittävään korkoon. Yhteis- eli rinnakkaishakijana voi toimia samassa taloudessa asuva avio- tai avopuoliso tai rekisteröity kumppani.

Myös työsuhde ja siviilisääty vaikuttavat lainatarjoukseen

Lainan korko perustuu lainanhakijan luottokelpoisuuteen. Jokaisella lainanmyöntäjällä on oma tapansa arvioida luottokelpoisuutta, joten siksi korot voivat vaihdella eri pankkien kesken.

Yhdistäminen kannattaa

Onko sinulle useampi kulutusluotto, luottokorttivelka tai osamaksusopimus lyhennettävänä? Tai ehkä sinulla on venelaina lyhennettävänä ja haluat ottaa sen rinnalle mökkilainaa vapaa-ajan asunnon laajentamiseen?

Lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi voi tuoda sinulle säästöä kuukausikuluihisi. Pienissä lainoissa ja kulutusluotoissa on usein korkeampi korko sekä lainakohtaiset avaus- ja tilinhoitomaksut.

Näin sinulle jää jatkossa maksettavaksi vain yhden lainan kulut. Sen lisäksi voit saada uuden lainan entisiä edullisemmalla korolla.

Näin edullinen laina haetaan

Täytä hakemus

1. Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään. Jos tarvitset apua, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon (09) 6899 8000.

Vertaa tarjouksia

2. Vertaa tarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien tai muutaman tunnin sisällä. Pääset tarkastelemaan saamiasi tarjouksia kirjautumalla sisään omille sivuille.

Valitse paras tarjous

3. Valitse paras edullinen laina

Vertaile tarjouksia ja valitse sinulle paras.

Usein kysytyt kysymykset