1. Joustoluotto eli joustolaina

Joustoluotto eli joustava laina tuo turvaa arkeen

Joustoluotto eli joustava laina tuo turvaa arkeen sekä yllättäviin tilanteisiin. Edullisin vaihtoehto löytyy vertailemalla! Voit hakea kauttamme joustoluottoa jopa 60 000 € saakka.

  • Joustoluottoa 500 – 60 000 euroa

  • Maksuton hakemus, jonka täyttäminen vie vain muutaman minuutin

  • Yksi hakemus, mutta useita tarjouksia

Vertaile joustoluottoja ja valitse itsellesi paras tarjous!

50060 000
vuotta

Arvioitu kuukausierän suuruus

166 €/k

Lähettämällä hakemuksen hyväksyt Lendon yleiset ehdot sekä tietosuojakäytänteet.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.90% ja todellinen vuosikorko 6.06%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 - 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Mikä on joustoluotto?

Toisin kuin perinteiset kulutusluotot, joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava laina. Siitä käytetään myös nimitystä joustolaina. Myös tililuotto eli luottotili tarkoittaa samaa luottotyyppiä.

Joustoluotto myönnetään tietylle summalle ja luotonottaja voi nostaa lainarahaa käyttöönsä sitä mukaa, kun sille on tarvetta.

Jos vaikkapa kodinkone hajoaa tai taloutesi on tiukilla poikkeuksellisen tilanteen vuoksi, mukautuu joustoluotto tarpeisiisi.

Nostoja voi myös tehdä niin kauan kuin joustoluottoa on vielä käytettävissä.

Joustoluotossa ei yleensä ole erikseen asetettuna takaisinmaksuaikaa luotolle, vaan sen voi luotonottaja itse vapaasti päättää omaan aikatauluunsa sopivaksi.

Miksi joustoluotto kannattaa kilpailuttaa?

Joustoluotto on hyvä kilpailuttaa, sillä lainaehdot, korot ja muut kulut eroavat pankkien ja lainanmyöntäjien välillä.

Kaikilla yhteistyökumppaneillamme on omat lainanhakukriteerinsä ja luottoluokituksensa, joihin tarjoukset perustuvat.

Kilpailuttamalla lainat voit saada kerralla aina useamman tarjouksen, ja pääset valitsemaan niistä itsellesi sopivimman joustolainan.

Lendon avulla joustoluotto kilpailutetaan aina 24 pankin ja lainantarjoajan kesken.

Kuinka joustava laina haetaan?

Joustava laina eli joustoluotto haetaan täyttämällä lainahakemus palvelussamme.

Saat ensimmäiset tarjoukset jopa minuutin sisällä hakemuksen lähettämisestä. Pääset sen jälkeen vertailemaan niitä ja valitsemaan itsellesi sopivimman joustoluoton.

Kun juuri sinun tarpeitasi vastaava lainatarjous eli -lupaus on löytynyt, voit miettiä kuinka käytät joustoluottoa helpottaaksesi arkea.

Joustolainaa voi käyttää tarpeen mukaan

Joustoluoton etuna on, että voit nostaa lainaa haluamasi summan luottorajasi puitteissa tarkalleen aina sen hetkiseen tarpeeseen, eikä koko myönnettyä luottoa tarvitse käyttää kerralla.

Samalla sinulla on rahoitus tiedossa yllättäviäkin menoja varten. Maksat myös lainanhoitokuluja ainoastaan nostamastasi osuudesta.

Voit lyhentää joustoluottoa mukautuvan takaisinmaksusuunnitelman mukaisesti tai halutessasi jo aiemmin pois kokonaan.

Luottosummaa vapautuu takaisin käyttöösi sitä mukaa, kun lyhennät lainaa.

Kenelle joustava laina myönnetään?

Luotonantajat vaativat joustavan lainan hakijoilta puhtaita luottotietoja sekä vähintään 20 vuoden ikää.

Hakijan tulee myös asua Suomessa vakituisesti ja hänellä pitää olla säännölliset palkka- tai eläketulot.

Kuinka paljon voin saada joustoluottoa?

Voit hakea palvelussamme joustoluottoa aina 60 000 euroon saakka. Kun hakemuksesi on käsitelty, luotonantajat laskevat tarjouksensa oman riskiarviointinsa mukaan.

Taloudellinen tilanteesi ja lainanmaksukykysi vaikuttavat riskiarviointiin ja siten myönnettävän joustoluoton suuruuteen.

Minkä suuruinen on joustoluoton korko?

Kun haet palvelussamme joustavaa lainaa, saat vertailtavaksesi tarjoukset yhteistyökumppaneiltamme.

Joustoluoton korko määräytyy eri pankkien ja luotonantajien omien luottoluokitusten mukaisesti.

Korkoa kertyy vain nostetusta osuudesta

Maksat korkoa ainoastaan käyttämästäsi joustoluoton osuudesta. Näin ollen rahoitustarvettasi suuremmasta luottorajasta ei ole haittaa, vaan pystyt helpommin varautumaan odottamattomiin menoihin.

Nämä asiat saattavat vaikuttaa joustoluoton korkoon:

Työsuhde: Mikäli olet kokopäiväisessä ja vakituisessa työsuhteessa, sinulla on paremmat mahdollisuudet saada lainaa huokeammin kuin tilapäisessä työsuhteessa olevan henkilön.

Rinnakkaishakija: Kun asut puolison kanssa samassa osoitteessa ja olette yhteisvastuullisia lainasta, se katsotaan myönteiseksi asiaksi.

Siviilisääty: Voit mahdollisesti saada joustavaa lainaa edullisemmin jakaessasi puolison kanssa talouden elinkustannuksia, kuten sähkö- ja vesilaskuja, vaikka hakemuksesi olisikin henkilökohtainen.

Haluatko apua hakemuksen laatimiseen?

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli tarvitset apua hakemuksen laatimisessa tai kun haluat neuvoa edullisimman tarjouksen valitsemisessa.

Asiakaspalvelumme tukee sinua halutessasi koko lainanhakuprosessin ajan.

Edullisin joustava laina löytyy vertailemalla!

Joustoluotto eli joustolaina

Usein kysytyt kysymykset

Joustoluotto on eräänlainen kulutusluoton muoto. Kulutusluotot ovat tyypillisesti kertaluottoja, joissa lainasumma nostetaan kokonaisuudessaan kerralla ja lainaa lyhennetään takaisinmaksusuunnitelman mukaisesti. Joustoluotossa sen ottajalle myönnetään luottoraja, mutta nostettava lainasumma voi olla tätä pienempi. Lainaa voi siis nostaa itselle sopivissa erissä ainoastaan silloin, kun sille on tarvetta.

Joustoluottoa lyhennetään sovitun minimilyhennyserän mukaisesti. Korkoa maksetaan ainoastaan käytössä olevasta joustoluotosta.

Kyllä, sekä joustoluotto että joustolaina ovat vakuudettomia kulutuslainoja. Joustoluotto ja joustolaina ovat vaihtoehtoisia markkinointitermejä kulutusluotolle.

Voit hakea joustoluottoa Lendo.fi-palvelussa, jos:

  • Olet vähintään 20-vuotias

  • Sinulla on säännöllisiä palkka- ja eläketuloja vähintään 791 euroa kuukaudessa (brutto)

  • Sinulla on puhtaat luottotiedot

  • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

  • Sinulla on vakituinen osoite Suomessa

Jokainen pankki käsittelee hakemuksen itsenäisesti ja määrittää joustoluotolle koron, joka perustuu pankkien sisäiseen riskinarviointiin.

Lendon kautta haettavan joustoluoton nimelliskorko on 4,90 – 20 %. Nimelliskoron lisäksi luotosta peritään usein avaus- ja/tai tilinhoitomaksuja. Näistä kuluista sekä luoton nimelliskorosta muodostuu joustolainan todellinen vuosikorko.

Yleensä ensimmäiset joustoluottotarjoukset saapuvat jopa minuutin sisällä hakemuksen jättämisestä. Saat loputkin vastaukset vuorokauden kuluessa hakemuksesi lähettämisestä.

Allekirjoitettuasi lainasopimuksen verkkopankkitunnuksillasi kuluu yleensä 1-3 pankkipäivää ennen kuin nostamasi joustoluotto on tililläsi. Nopeimmillaan voit siis saada joustoluoton tilillesi saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä.

Lendo toimii luotonvälittäjänä eikä itse myönnä joustoluottoa. Luottopäätöksen tekee aina luotonantaja, joten emme voi tietää syytä, miksi hakemus hylättiin. Voit kääntyä luotonantajan puoleen, kun haluat tietää tarkempia syitä kielteiselle päätökselle.

Lainapäätös perustuu aina hakijasta tehtyyn kokonaisarviointiin. Luotonantaja arvioi hakemuksen tietojen perusteella hakijan kykyä maksaa laina takaisin sovitusti. Riskiarvioon voivat vaikuttaa esimerkiksi hakijan tulot, menot, työsuhteen muoto sekä olemassa olevat velat.

Mikäli elämäntilanteesi muuttuu ja taloudellinen tilanteesi kohentuu sen myötä, suosittelemme hakemaan joustoluottoa uudelleen.

Kyllä. Rinnakkaishakijan lisääminen hakemukseen voi parantaa mahdollisuuksiasi saada myönteinen lainapäätös.

Ei eroa. Kyseessä on sama asia. Tililuotto on vain vaihtoehtoinen markkinatermi joustoluotolle.