1. Blogi
  2. Vinkit 2023 veroilmoitukseen ja veronpalautus päivät

Vinkit 2023 veroilmoitukseen ja veronpalautus päivät

Muista tarkistaa esitäytetty veroilmoitus ja täytä puuttuvat tulot ja vähennykset, jotta veronpalautuksesi ei viivästy.

Veroilmoitus vinkit

20.1.2023

Mitä minun pitää huomioida veroilmoituksessa? Tiedätkö tämän vuoden veroilmoituksen tärkeät päivämäärät? Muista tarkistaa esitäytetty veroilmoitus ajallaan ja ilmoittaa mahdolliset muutokset, jotta vältyt myöhästymismaksusta tai veronkorotuksesta. 

Tarkista esitäytetty veroilmoitus

Keväällä noin maalis-huhtikuussa 2023 saat esitäytetyn veroilmoituksen, joka täytyy tarkistaa ja lisätä mahdolliset muutokset. Esitäytetty veroilmoitus sisältää jo valmiiksi täytettynä edellisen vuoden tulot ja mahdolliset vähennykset. On kuitenkin myös tuloja ja vähennyksiä, jotka on täytettävä veroilmoitukseen itse. Muista lisätä kaikki puuttuvat tulot ja mahdolliset vähennykset ennen veroilmoituksesi määräpäivää.

Mistä vähennyksistä voin hyötyä?

Mahdollisia vähennyksiä voivat esimerkiksi olla matkakulut, kotitalousvähennys, työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksut ja tulonhankkimismenot. 

Kotitalousvähennys on helpotus veroihin, saat sen esimerkiksi seuraavista palveluista

  • Siivous 

  • Lastenhoito

  • Remonttityöt 

Kotitalousvähennykseen lasketaan myös työt joita olet ostanut mökillesi. 

Uutena vähennyksenä vuonna 2023 on tullut sähkövähennys, josta voit lukea lisää meidän näin säästät kodin sähkölaskuissa blogissa: näin säästät kodin sähkölaskuissa blogissa.

Milloin esitäytetty veroilmoitus on viimeistään palautettava?

Jos veroilmoitukseen tulee muutoksia on eräpäivä tätä varten joko 9.5.,16.5. tai 23.5., riippuen milloin sait esitäytetyn veroilmoituksen. Päivämäärän muutoksille voit tarkistaa omasta veroilmoituksesta ja OmaVerosta. Yleensä näet veroilmoituksesta verotuspäätöksen, joka näyttää veronpalautuksen tai jäännösveron maksupäivän ja määrän.  

Jos sinulla ei ole lisäyksiä tai muutoksia veroilmoitukseen, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Muista tehdä muutokset ja mahdolliset lisäykset kuitenkin ajallaan, jotta et saa myöhästymismaksua tai veronkorotusta. 

Mikäli olet jostain syystä unohtanut tehdä ilmoitukset ja muutokset ajallaan on se kuitenkin vielä mahdollista siihen asti kunnes verotuksesi päättyy. Ikävä kyllä  joudut maksamaan siitä lisämaksua määräpäivän ylittämisen takia. 

Olet oikeutettu hakemaan verotukseen oikaisua 3 vuotta verotuksen päättymisestä, jos huomaat että verotuspäätöksessä on jotain korjattavaa määräpäivän jälkeen. Muista kuitenkin että, oikaisuvaatimus on pitkä prosessi joka vie aikaa, joten on helpompaa kun teet korjaukset jo veroilmoituksessa. 

Milloin veronpalautukset maksetaan?

Veronpalautuksille ei ole yhtä maksupäivää, vaan veronpalautuksien maksupäivä riippuu siitä milloin oma verotuksesi päättyy. Verotus päättyy asiakkaasta riippuen eri aikaan. Veronpalautuksen määrän ja maksupäivän näkee 2023 keväällä saamasta verotuspäätöksestä tai OmaVerosta. Viimeistään veronpalautukset maksetaan joulukuussa.

Verotuksen päättyminen

Veronpalautuksen maksupäivä

Toukokuu

Kesäkuu

Heinäkuu

Elokuu

Syyskuu

Lokakuu

3.7.2023

3.8.2023

4.9.2023

3.10.2023

3.11.2023

4.12.2023

Mikä vaikuttaa veronpalautuksen maksupäivään?

Esitäytetyn veroilmoitukseen tehdyt muutokset vaikuttavat veronpalauktuksen maksupäivään. Se voi myös vaikuttaa veronpalautuksen määrään. Joskus veronpalautusta voidaan myös käyttää verojen maksuun tai ulosotossa oleville veloille. Uuden verotuspäätöksen ja maksupäivän sekä määrän saat kuitenkin lokakuun loppuun mennessä. Jos tarvitset rahoitusta ennen veronpalautusta tai haluat yhdistää lainat voit kilpailuttaa lainat Lendon lainavertailu palvelun avulla. 

Voinko vaikuttaa veronpalautuksen maksupäivään?

Ei ole mahdollista muuttaa veronpalautuksen maksupäivää. Ei myöskään jos veronpalautuksen päivä on siirtynyt. Jos tarvitset tarkempia tietoja veroilmoituksesta ja vähennyksistä voit lukea lisää vero.fi sivuilla. 

Maksoitko liian vähän veroja ja nyt on edessä suuri jäännösvero?

Kilpailuta laina jäännösveroon maksamiseen Lendon avulla. Täytä vain yksi lainahakemus ja vertaa useita tarjouksia yhteistyökumppaneiltamme. Suuri jäännösvero voi tulla yllättävänä menona kuukausittaiseen budjettiin. Hae lainaa Lendon avulla ja voit maksaa veron pois huoleta. 

Viimeksi päivitetty 20.01.2023


Lue myös:

Blogi: Mihin rahasi kuluvat? Tee omien menojen kartoitus
Blogi: Näin säästät kodin sähkölaskussa

» Kaikki blogikirjoitukset