1. Blogi
  2. Onnistu lainahakemuksessa - 5 vinkkiä

Onnistu lainahakemuksessa - 5 vinkkiä

Meillä on vuosien kokemus parhaiden mahdollisten rahoitusratkaisujen löytämisessä asiakkaillemme. Lue miten onnistut lainahakemuksessa.

Onnistu lainahakemuksessa - Hyvä lainahakemus

10.3.2022

Lendon lainaneuvojilla on vuosien kokemus parhaiden mahdollisten rahoitusratkaisujen löytämisessä asiakkaillemme.

Kokosimme 5 vinkkiä siihen, miten onnistut lainahakemuksessa.

1. Täytä hakemuksen tiedot huolellisesti

Luotonmyöntäjiä kiinnostaa ensisijaisesti lainanhakijan maksukyky. Muista kertoa talouteesi vaikuttavat tiedot mahdollisimman totuudenmukaisesti.

Karkeat arviot kuitenkin riittävät. Suuntaa-antava arvio tuloista ja menoista on tarpeeksi niin kauan, kuin se on realistinen. Ei siis ole väliä sillä, onko esimerkiksi bruttopalkkasi 2 200 vai 2 208,21€ / kk.

Tukia kuten asumistuki tai opintotuki ei huomioida tuloina. Menoina hakemuksessa kysytään nykyiset lainat ja yleiset asumis- ja elämiskulut kuten vuokra tai vastikekulut.

Hakemuksen lähettäminen ei edellytä erillisiä liitteitä. Osa luotonmyöntäjistä kuitenkin kysyy niitä vielä ennen lainapäätöstä.

Rahojen tilille saamisen nopeuttamiseksi kannattaa siis myös jo valmiiksi varata sähköiseen muotoon palkka- tai eläkekuitit.

Sähköiseksi liitteeksi käy matkapuhelimella otettu kuva alkuperäistositteesta.

2. Lainojen yhdistely kannattaa

Olemassaolevat lainat kannattaa yhdistää. Isommalle yhdistelylainalle voi saada alhaisemman koron sekä muuten paremmat lainaehdot, kuin yksittäiselle pienemmälle.

Yhdistelylainaan kannattaa sisällyttää nykyisten lainojen lisäksi myös mahdolliset päällekkäiset luottokorttivelat sekä osamaksulyhennykset.

Lainojen yhdistäminen voi tuoda säästöjä tulevissa kuukausikuluissa jopa huomattavasti, ja myös oman talouden hallinta voi helpottua.

Lainat voi yhdistää myös osittain. Osittaisella yhdistelylainalla on hyvä maksaa pois kaikista kalleimmat lainat ja siten parantaa omaa talouttaan.

Yhdistelylainan etuna on myös se, että sille on usein sovittavissa tarvittavaessa uusi laskun erääntymispäivä. Yhdistä lainatLendon avulla.

3. Aseta lainasumma ja takaisinmaksuaika harkiten

Lainasumma sekä takaisinmaksuaika on hyvä asettaa realistiseksi siten, että mukana on myös joustovaraa yllättäviä tilanteita varten.

Hae lainaa siis vain sen verran mitä tarvitset, ja mieluummin hieman pidemmällä maksuajalla, koska voit aina maksaa luoton pois alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeamminkin.

Lainasummaa ei kannata asettaa kuitenkaan liian pieneksikään. Se voi osaltaan kieliä lainanhakijan huonosta kyvystä hahmottaa talouttaan realistisesti ja tarpeeksi pitkällä tähtäimellä.

Lainalaskurimme on kätevä työkalu eri kuukausierien ja maksuajan vertailuun. Se toimii myös pohjana laina- tai luottokorttihakemukselle.

Tee myös aina vain yksi laina- tai luottokorttihakemus kerrallaan. Monta samanaikaista hakemusta samassa tai eri palveluissa voi johtaa hakemuksen hylkäämiseen automaattisesti. 

Eriävät tiedot eri hakemuksissa voivat myös aiheuttaa kielteisen luottopäätöksen.

4. Muuttunut elämäntilanne kannattaa hyödyntää

Jos elämäntilanteesi on lähiaikoina muuttunut positiivisesti luotonmaksukykyysi vaikuttavalla tavalla, suosittelemme tekemään uuden hakemuksen.

Uuden hakemuksen tekeminen on suositeltavaa myös silloin, jos et aikaisemmin saanut lainatarjousta lainkaan tai saamasi tarjoukset eivät miellyttäneet.

Positiiviseksi, maksukykyyn vaikuttaviksi asioiksi lasketaan muun muassa alentuneet asumiskustannukset, töissä vakinaistaminen, palkankorotus tai myönteinen eläkepäätös.

Myös omistusasuntoon muuttaminen sekä perheenlisäys ovat luotonmyöntäjien silmissä positiivisia seikkoja, sillä molemmat edustavat vakiintunutta elämäntilannetta. Uuden, pidempiaikaisen vuokrasopimuksen saaminen kannattaa myös hyödyntää!

Pelkkä kumppanin kanssa yhteenmuutto koetaan myös hyväksi asiaksi, sillä yhteistaloudessa monet pakolliset menot voi puolittaa.

Lisää hakemukseen mahdollisuuksien mukaan myös yhteis- eli rinnakkaishakija.

5. Hyödynnä Lendon asiantuntijoita

Lendon kautta tehdään tuhansia hakemuksia kuukaudessa. Pystymme säästämään aikaasi ja neuvomaan lainaprosessissa niin hakemuksen täyttämisessä käytännössä kuin siinä, mitkä kaikki tulot ja menot siihen kannattaa merkitä.

Älä siis jää turhaan yksin monimutkaisten termien ja muiden mieltäsi askarruttavien kysymysten kanssa. Tehdään lainahakemus yhdessä!

Saat meihin yhteyden puhelimitse arkisin klo 9-15 soittamalla numeroon (09) 6899 8000. Sähköpostitse tavoitat meidät osoitteesta asiakaspalvelu@lendo.fi.

Lue myös:

Lendon lainasanasto listaa usein käytettyjä ja yleisimpiä lainaan liittyviä käsitteitä


» Kaikki blogikirjoitukset